Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν εγγυάται λαμπρό μέλλον

Α
Α

Τώρα κατάλαβα γιατί είχε τόσα απωθημένα στο παρόν και δεν μπορούσε να ζήσει παρέα με την χαρά και την ευτυχία. Οι εκκρεμότητες του παρελθόντος και τα τραύματά ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί και να ζήσει το παρόν φυσιολογικά και ομαλά. Υπήρξε το ολοκληρωμένο παρελθόν και το παρελθόν με ανοιχτούς λογαριασμούς, στοιχειωμένα φαντάσματα, εμπειρίες που δεν είχαν επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η ψυχή να γεμίζει συνεχώς με εμμονικά ίχνη.

Το κακό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι αν υπήρχε ολοκληρωμένο παρελθόν, βατό και συμβατό όσο γίνεται με το παρόν, η συνείδηση θα το είχε αποβάλει, ούτε καν θα το θυμόταν. Αλλά είχε γεμίσει ένα σωρό απωθημένα.

Δεν είναι εύκολο να κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα των υποχρεώσεων μας και να ξορκίσουμε ότι μας βαραίνει στην ψυχή και κατ΄ επέκταση βαραίνει και το σώμα. Πρέπει να εκδιωχθούν άμεσα τα θηρία που είτε μας δημιουργούν ενοχές, είτε μας ωθούν στο να δημιουργήσουμε εμείς ενοχές στους άλλους. Πρέπει να καθαρίσουμε το παρελθόν για να καταφέρουμε να είμαστε διαθέσιμοι και ανοιχτοί στο καινούργιο.

Κάποιες φορές ανεξέλεγκτα το μυαλό μας προσδοκά και επιθυμεί να ζήσει σκηνές του παρελθόντος ή να ξαναβιώσει στιγμές με ανθρώπους που στοιχειώνουν ζωές και μυαλά. Συνήθως αυτό γίνεται για να ολοκληρωθεί η εμπειρία και να φύγει και το τελευταίο ίχνος ενθουσιασμού.
Κάποιοι θυσιάζουν την ζωή τους ζώντας στο παρελθόν, μπερδεύοντας το με το παρόν και αυτό είναι άκρως καταστροφικό. Ο κόσμος του μυαλού είναι πολύ περίεργος, πολλές φορές μάλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μη εξηγήσιμος. Η φαντασίωση με την πραγματικότητα πολλές φορές συγχέονται. Άλλο οι εμμονές που δημιουργούν ολοκληρωτική καταστροφή και άλλο η δημιουργική χρήση της φαντασίας, έχει μεγάλη διαφορά και χάσμα. Πρέπει να καθαρίσουμε την ψυχή μας από τους παρελθοντικούς χρόνους και τους ανθρώπους, για να δώσουμε χώρο να μας κατακτήσει το παρόν και να καταφέρουμε να οραματιστούμε το μέλλον. Ας ζήσουμε το τώρα, όπως και αν είναι, ας απαγκιστρωθούμε από το παρελθόν μας και ας επικεντρωθούμε στο μέλλον μας. Τότε ίσως καταφέρουμε να ζήσουμε την πληρότητα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εξαιρετικό!!!!

Το κείμενό σου μού έδωσε την αφορμή για να καταλάβω τι κάνω λάθος. Έχω θαρρώ ανοιχτά θέματα με το παρελθόν. Πρέπει να τα βγάλω από μέσα μου.... »

Ένα ευχαριστώ

Χαίρομαι πολύ που ίσως με έναν δικό μου τρόπο βοηθάω κάποιους ανθρώπους να λύσουν κάποια προβλήματα...Να τα βγάλεις και να τα πετάξεις, απεγ... »

Κι εσύ!!!

Κι εσύ Μαρύσα να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να γράφεις τέτοια ωραία κείμενα και... που ξέρεις ίσως κάποιος κάπου κάποτε μπορέσει να... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Μαρύσα Παππά (2#x_2)

2#x_2 (το σήμα κατατεθέν μας). Τριάντα επτά Ιουνίων ασυμβίβαστη.... περισσότερα


Οι ζωντανοί νεκροί δεν ανασταίνονται ποτέ

Αρνούμαι να μεγαλώσω

Οι νάρκισσοι της ηλιθιότητας

Ονειρέψου άφοβα, ζήσε άφοβα

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας είναι η ματαιοδοξία

Πως ανακαλύπτω τα ταλέντα μου

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.