Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η Χρυσούλα Στεφανάκη μας "άγγιξε"...

Α
Α
Μια ιδιαίτερη πια παρουσία στα μουσικά δρώμενα του τόπου, έχει τραγουδήσει σχεδόν τα πάντα… Με φωνή που ξέρει πώς να εκφράζεται με κέρδισε από την πρώτη φορά που την άκουσα. Είπα εδώ κάτι γίνεται… Και από τότε την παρακολουθώ με διακριτικότητα και με προσοχή… Η παρουσία της πάντα κομψή και πάντα όμορφη… 
Η Χρυσούλα Στεφανάκη μίλησε μαζί μου και σας παραθέτω την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση μας.

Παναγιώτης Τσουρουπίδης: Κυρία Στεφανάκη, πάμε λίγο πίσω. Στα παιδικά σας χρόνια.
Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;

Χρυσούλα Στεφανάκη:
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και τον όμορφο πρόλογο!
Έχω πολύ όμορφες εικόνες από τα παιδικά μου χρόνια που συνοδεύονταν πάντα από μουσική. Κυριακάτικα τραπέζια με το ραδιόφωνο να παίζει δυνατά,οικογενειακά γλέντια και πολύ χορό.
Από τις καλύτερες αναμνήσεις μου είναι τα κρητικά γλέντια που συνόδευα τον πατέρα μου που ήταν μερακλής λάτρευε την κρητική μουσική και μ´επαιρνε μαζί του γιατί είχε καταλάβει!άκουγα λύρα και χόρευα πολύ!

Π.Τ.: Τι σας μαγεύει και τι θα ξεχωρίζατε από την Κρήτη;

Χ.Σ.:
Αγαπώ πολύ τις παραδόσεις της που έτσι κι αλλιώς είναι ξεχωριστές! Υπάρχει μεγάλη και φανατική αγάπη θα έλεγα για την Κρητική μουσική και είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι τα νέα παιδιά ακολουθούν την παράδοση τους και όλο και πιο πολλά ασχολούνται με την κρητική μουσική.

Αυτό επίσης που αγαπώ πολύ και ευτυχώς το έχω στην Κρήτη και είναι ευλογία είναι το δέσιμο που επικρατεί ακόμη στις οικογένειες. Ειμαστε άνθρωποι που δίνουμε απλόχερα την αγάπη στους ανθρώπους μας ίσως καμιά φορά με υπερβολή αλλά την αγάπη πολλες φορες την έχουμε ανάγκη και στην υπερβολή της!

Π.Τ.: Στα πέντε μόλις σας χρόνια, πολύ μικρή, ξεκινήσατε μαθήματα πιάνου. Πώς προέκυψε αυτό; Ήταν μια δική σας εσωτερική ανάγκη ή σας παρότρυναν οι γονείς σας;

Χ.Σ.:
Για ένα τόσο μικρό παιδί στην ηλικία των πέντε ετών μεταφράζεται ακριβώς όπως το είπατε. Σα μία εσωτερική ανάγκη. Σκάλιζα στο μικρό μου πιανάκι με μπαταρίες και σχημάτιζα πολύ εύκολα τις μελωδίες που είχα στα αυτιά μου έτσι κι αλλιώς και την επόμενη χρονιά, στα έξι μου χρόνια, οι γονείς μου με έγραψαν στο ωδείο και ξεκίνησα μαθήματα πιάνου.Π.Τ.:  Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Χ.Σ.:  Κάνω μαθήματα φωνητικής, ακούω πολύ μουσική, διαβάζω και αγαπώ πολύ την γυμναστική!

Π.Τ.: Θα αφήνατε την Αθήνα για να ξαναγυρίσετε στο Ηράκλειο;

Χ.Σ.: Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω ανάγκη να ζω κοντά στην φύση οπότε θα θελα να έχω την πολυτελεία αργότερα τον περισσότερο χρόνο μου να τον περνάω στην Κρήτη.

Π.Τ.: «Άγγιξέ με» λοιπόν. Για πείτε μου πώς έγινε αυτή η γνωριμία και τελικά προέκυψε το τραγούδι για την ομότιτλη μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Τριανταφύλλου;

Χ.Σ.: Ο Γιώργος Τριανταφύλλου παρακολουθούσε χρόνια την καλλιτεχνική μου πορεία και έδωσε "παραγγελία"στον συνθέτη του τραγουδιού Άγγιξέ με Πάνο Λιανό -επηρεασμένος μέσα από την Ρετρό μουσική που με είχε ακούσει σε πολλές παραστάσεις μου-να γραφτεί ένα βαλσάκι όπου ντύθηκε με τους υπέροχους στίχους της Κατερίνας Τεμπέλη.Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω γιατί είναι καλλιτέχνης και πέρασε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα μέσα από την ταινία του.Έχει να δώσει πολλά ακόμη και του το έυχομαι από την καρδιά μου!

Π.Τ.: «Άσε να γίνω χάδι σου
Ίσκιος στο προσκεφάλι σου
Θάλασσα μ’ άστρα να βουτάς στα βαθιά
Κι αν πιάσουν μπόρες κι άνεμοι
Σπηλιά θα γίνω απάνεμη
Πλάι μου γείρε ξανά…»
Πόσο ωραίοι οι στίχοι. Νομίζω ότι σ’ αυτούς του καιρούς έχουμε χάσει τη μπάλα κι αυτοί οι στίχοι έρχονται να μας θυμίσουν ότι πρέπει να μείνουμε άνθρωποι. Αυτό το «χάδι» και το ίδιο το «άγγιγμα» ακόμα έχουν χάσει νομίζω την αξία τους… Τώρα έχουμε γίνει γρήγοροι, βιαστικοί και απότομοι με τους άλλους…
Θα ήθελα και το δικό σας σχόλιο.

Χ.Σ.:
Ναι η αλήθεια είναι πως οι καιροί μας είναι βιαστικοί και μέσα σε όλες αυτές τις πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά που οι περισσότερες είναι και άχρηστες έχουμε χάσει την ουσία. Απότομοι είμαστε στην καθημερινές μου επαγγελματικές συναναστροφές γιατί μας αγχώνουν ένα σωρό πράγματα αλλά σαν άνθρωποι θέλω να πιστεύω ότι στις προσωπικές μας στιγμές χαλάρωσης υπάρχει το χάδι το άγγιγμα και η αγάπη γιατί αλλιώς ο κόσμος δεν θα προχωρούσε.
Επιτρέψτε μου να το σκέφτομαι με αισιοδοξία γιατί αυτή είναι και η προσωπική μου ανάγκη!Π.Τ.: Άρχισαν τα όργανα λοιπόν, για την ακρίβεια έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, θέλω να μου πείτε γι αυτή σας την εμπειρία εδώ στο Θερινό Χάραμα στην Πάτρα. Πώς είναι; Και πότε είναι για αυτούς που θα ήθελαν να έρθουν….

Χ.Σ.: Η εμπειρία στο Χάραμα της Πάτρας είναι μοναδική! Έχουμε καταφέρει με την όμορφη φετινή ομάδα να καλύψουμε ο καθένας με την δική του προσωπικότητα ένα μεγάλο μέρος του καλού ελληνικού ρεπερτορίου με σεβασμό κι αγάπη. Είμαστε δεμένοι λειτουργούμε ομαδικά και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
Έχουμε την τύχη και την ευλογία να εισπράτουμε φοβερή ενέργεια μέσω αυτού του μοναδικού χώρου αλλά φυσικά και την υπέροχη ενέργεια του κόσμου που έρχεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο να μας ακούσει.

Π.Τ.:
Κυρία Στεφανάκη σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ όμορφη κουβέντα μας!

Χ.Σ.: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

Παρακάτω ακόλουθεί το ομότιτλο τραγούδι: "Άγγιξέ με"...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Panagiotis Tsouroupidis

Μου αρέσει το θέατρο, η μουσική, ο χορός. Ευελπιστώ στο μέλλον ν... περισσότερα


Οι φίλοι του άλλου κόσμου

Η αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων

Ένας χορός γεμάτος πάθος για τη ζωή

"Κυψέλη" πολιτισμού στην Κυψέλη

Η φωνή της ανθρωπιάς

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ξένος σε έναν τόπο που αλλάζει

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.