Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Να καταφέρεις να τα βρεις πρώτα με τον εαυτό σου

Α
Α

Αν κάποια στιγμή στην ζωή σου καταφέρεις να δεις λίγο πιο έξω από το καμουφλαρισμένο σου είδωλο και έχεις την δύναμη, να προσπεράσεις την ματιά σου από αυτόν τον δικό σου, μικρό, εγωιστικό μικρόκοσμο θα καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που μέχρι τώρα πίστευες.

Ίσως μπορέσεις να καταλάβεις τελικά ότι όλοι αυτοί που σου τροφοδοτούν το μυαλό και στο φουσκώνουν συνεχώς, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αδυναμία σου και ενίοτε την ψωνάρα που κουβαλάς στο κλούβιο κεφάλι σου, σου κάνουν μεγάλο κακό, αλλοιώνοντας εντελώς την προσωπικότητά σου, που τελικά αποδεικνύεται ανύπαρκτη και κατευθυνόμενη.

Θα καταλάβεις βγαίνοντας από τον μικρόκοσμο που έχεις εγκλωβιστεί ότι τα δικά σου προβλήματα δεν είναι τα μοναδικά και τα πιο σοβαρότερα του κόσμου.

Έχουν και άλλοι άνθρωποι και ίσως πολύ σοβαρότερα από τα δικά σου.

Θα καταλάβεις επίσης ότι τα όνειρά σου δεν είναι τα μόνα που αναζητούν τρόπους να εκπληρωθούν και οι δικές σου προσδοκίες δεν είναι οι μόνες του κόσμου που πρέπει να επιτύχουν, ανεξαρτήτως τρόπου.

Αν επίσης καταφέρεις να κατεβάσεις λίγο την μύτη σου και ξεκαβαλλήσεις το καλάμι που καιρό τώρα το κουβαλάς όπου βρεθείς και όπου σταθείς ίσως νιώσεις λίγο καλύτερα και πιο ανθρώπινα.

Αν καταφέρεις να συνειδητοποιήσεις ότι η δουλειά που κάνεις δεν σε επιβεβαιώνει ως προσωπικότητα και δεν σε κάνει πιο σπουδαίο από τους υπόλοιπους ανθρώπους, θα μεταμορφωθείς σε έναν άνθρωπο με καλύτερη συνείδηση και αντίληψη.

Αν καταφέρεις παράλληλα με όλα τα προηγούμενα να καταλάβεις ότι η ανεξάντλητη ευγένεια, ακόμα και αν έχεις περικυκλωθεί από αγενείς και δύστροπους, και η καλοσύνη σε μεταμορφώνουν σε άγγελο, θα αλλάξεις άρδην.

Αν καταλάβεις επίσης ότι το δικό σου παιδί δεν είναι υπερταλαντούχο και χαρισματικό, αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά που είναι εξίσου τα ίδια και καλύτερα, θα σταματήσεις να το καταπιέζεις να ακολουθήσει  αυτό που εσύ δεν κατάφερες.

Αν σταματήσεις, πλέον στην ηλικία που είσαι, να κάνεις μόνιμα κριτική στους υπόλοιπους και κάνεις και εσύ την αυτοκριτική σου, θα σου αναγνωριστεί και εσένα το δικαίωμα του λάθους και της συγγνώμης.

Αν σταματήσεις να κάνεις σχέσεις και γάμους από καθαρά οικονομικό συμφέρον, οι σχέσεις σου θα γίνουν πιο απλές και πιο ανθρώπινες.

Αν ξεκινήσεις να μιλάς ευθέως για τα σχέδιά σου και όχι να κυριαρχεί στην ζωή σου ο κρυψινισμός, αν σταματήσουν οι μικρότητες και οι εικασίες, τότε σίγουρα θα λυθούν προβλήματα με ποιο απλούς τρόπους.

Αν μπορέσεις να δεις την πραγματική συνολική σου εικόνα, την εκτιμήσεις και σταματήσεις να αναλώνεσαι συνεχώς στις λεπτομέρειες της καθημερινότητας θα καταλάβεις ότι η ζωή σου μπορεί να μεταμορφωθεί σε παραμύθι.

Αν καταφέρεις να σεβαστείς τον εαυτό σου θα καταφέρεις να κερδίσεις και το σεβασμό από το περιβάλλον σου.

Γιατί ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται ούτε λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Μαρύσα Παππά (2#x_2)

2#x_2 (το σήμα κατατεθέν μας). Τριάντα επτά Ιουνίων ασυμβίβαστη.... περισσότερα


Οι ζωντανοί νεκροί δεν ανασταίνονται ποτέ

Αρνούμαι να μεγαλώσω

Οι νάρκισσοι της ηλιθιότητας

Ονειρέψου άφοβα, ζήσε άφοβα

Το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν εγγυάται λαμπρό μέλλον

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας είναι η ματαιοδοξία

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.