Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ερωτας θα πει απ' το μηδέν ζωή

Α
Α
Με λένε τάδε. Απομυθοποίησα τον έρωτα χρόνια πριν, πριν ακόμα γίνει μόδα η απομυθοποίηση του. Δε δηλώνω κατά του, μα ούτε και υπέρ του.
Τον έρωτα ο κάθε άνθρωπος τον βιώνει άλλοτε αφήνοντας τον να τον καταβάλλει ολοκληρωτικά κι άλλοτε βρίσκοντας την δύναμη να τον φρενάρει, ακόμη και να τον προσπεράσει επηρεασμένος αφενός από τον σεβασμό που δείχνει στον εαυτό του και, αφετέρου, τις εμπειρίες του ή τις αντιλήψεις που έχει επί του θέματος.
Θα μου πείτε ότι στην 2η περίπτωση απλά δεν έχουμε να κάνουμε με έρωτα, αλλά με κάτι πιο light, γιατί ως γνωστόν όπου υπάρχει έρωτας, δεν υπάρχει σωστό-λάθος, εγώ-εσύ και όλα επιτρέπονται.

Δε θεωρώ ότι είμαι αναίσθητος, ούτε πως αποφεύγω τις έντονες στιγμές στην ζωή μου, φοβούμενος μια πιθανή απογοήτευση. Ας πούμε ότι, σήμερα, εξακολουθώ και κάνω τις επιλογές μου, ζω έντονα σε κάθε ευκαιρία, με μόνη διαφορά ότι πλέον, όποτε ένας άνθρωπος "χτυπάει" κατευθείαν στην καρδιά, προσπαθώ να μην αφήνω μόνο και μόνο τα συναισθήματα μου να οδηγούν τις αποφάσεις που παίρνω.
Επιπλέον, δεν είμαι απόλυτος σε ό,τι γράφω, διότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και ο άνθρωπος δε μπορεί πάντα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού του και των πράξεων του. Επιφυλάσσομαι λοιπόν για το μέλλον και για όσα μου φέρει.
Εδώ να σημειώσω ότι δεν εκτιμώ λιγότερο τα συναισθήματα όλων εσάς που προκύπτουν από τον έρωτα σας για ένα πρόσωπο. Θα σας άκουγα το ίδιο προσεκτικά να περιγράφετε τα συναισθήματα σας, όσο θα το έκανα και για ένα άτομο που κουβαλάει πάνω-κάτω τα ίδια μυαλά με τα δικά μου.

Ρε πάτε καλά; Μη με ακούτε... Με τα μούτρα κι ας τα φάτε! Μια ζωή την έχουμε. Όλο τον κόσμο να γυρίσει ο άνθρωπος, τον παράδεισο να του δίνεις, νιάτα και αιώνια ζωή, πλούτη, χλιδή, στο κρεβάτι να του δίνες κάθε βράδυ όποιον και όποια ήθελε, τα πάντα να του έδινες, άπαξ κι ο έρωτας ο αληθινός του χτυπήσει την πόρτα, όλα θα τα χάριζε για να μείνει με τον άνθρωπο του. Κι ας του κάνει τη ζωή κόλαση.

Να θέλει ο άνθρωπος τον διάολο του τόσο πολύ; Τόσο γλυκός μα και τόσο θανατηφόρος ο έρωτας. Καμία πρέζα και κανένα πάθος ούτε και απόλαυση. Γιατρικό και δηλητήριο την ίδια στιγμή. Μακάρι να κρατούσε για πάντα, μα κάθε μέρα θα ήταν ένα επεισόδιο. Σήριαλ με πλοκή που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο: κάθε μέρα κι από μια δόση. Χαράς θες; Πόνου θες; Γέλιου; Κλάματος;
Μαστουρωμένος ο άνθρωπος ο ερωτευμένος, μαστουρώνει με το ίδιο του το αίμα. Αυτό που βλέπεις, αυτό που ακούς, που αγγίζεις, πολύ θέλει ο άνθρωπος; Οι αισθήσεις κομπλάρουν, ο εγκέφαλος αποσυντονίζεται, αποδιοργανώνεται και αποσπάται απ' τις καθημερινές εργασίες που θα 'πρεπε να εκτελεί.
Αφήνεται κι αυτός, μα και να 'θέλε να κάνει αλλιώς, όλο το αίμα στην καρδιά μαζεύεται. Πέφτει σε αδράνεια και λέει σε όλα "ναι".

"Που βρίσκονται λοιπόν τόσοι κόσμοι σιγής και γαλήνης που πλένε και χαμογελούν στα μάτια Σου τα μεγάλα; Σκύβω απάνω των και κοιτάζω. Οι σκέψεις Σου σαν ήμερα κρίνα γέρνουν και συλλογούνται στις ατάραχες λίμνες των ματιών Σου. Παράξενοι ουρανοί χωρίς βροντές και νέφαλα μόνο γεμάτοι φως κι αρμονία-γεμάτη Θεό-καθρεφτίζονται και κρυφομιλούν στα νερά των ματιών Σου. Εκεί φωλιάζει, το νοιώθω, το αίνιγμα της ευτυχίας και το μυστήριο της γαλήνης που χύνεται στις λίμνες το βράδυ όταν αναλύεται το φως πέρα στη Δύση και σκεπάζει τα νερά. Στα μάτια σου πλένε μεγάλα καράβια ξεκινημένα από άλλους κόσμους φορτωμένα με φως και με λευκά τραγούδια και με κρίνα μυστικά. Ένας άγγελος λευκοντυμένος στέκεται στην πλώρη μ' ανοιγμένα φτερά. Δεν μιλεί, δεν γελά, αγάλια-αγάλια μόνο γλιστρά και χάνεται μέσα στη ψυχή Σου - ώ απέραντη Θαλασσα και ώ Γαλήνη! Ώ μην κλεις τα μάτια Σου όταν Σε φιλώ. Θέλω να ιδώ τι λένε οι αγγέλοι την ώρα που κατεβάζεις τα βλέφαρα φορτωμένα από φιλιά και πως ναυαγούν και σπάνε τα καράβια στην τρυκοιμία την άγρια που σηκώνει στα μάτια Σου η καταιγίδα των επιθυμιών μου."

Το παραπάνω ήταν ένα απόσπασμα από το πρώτο βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη "Όφις και κρίνο" (1907)Reman, 21/04/2017

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Reman

Πρίν μιλήσεις, σκέψου και πριν σκεφτείς, άκου-διάβασε-παρατήρησε... περισσότερα


Πλανήτης Έρως...

Κάθε συνάντηση, μια περιπέτεια

Όταν ξεφεύγει η ζήλια

Η σπουδαιότητα της χροιάς μιας φωνής

Όπως μοιάζει ο ήλιος σαν δύει, έτσι δύεις στα χέρια μου εσύ

Η κατάρα του πρώτου πρώην

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.