Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Να ξελασπώσουμε το μέλλον!

Α
Α
Δεν κουνιέται φύλλο... Είναι κοινή διαπίστωση και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Κυριαρχεί μια γενικευμένη απάθεια. Ακόμα και οι συζητήσεις απουσιάζουν, σταματήσαν να μας ξαφνιάζουν τα γεγονότα. Το βαρέλι δεν έχει πάτο και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως ό,τι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το πολιτικό σύστημα, θα το χρησιμοποιήσει... Είναι τέτοια η σήψη του που μπορεί να θεωρηθεί και νεκρό, παρ' όλες τις προσπάθειες να το διατηρήσουν οι αντιδραστικοί όπως όπως... Όταν θα φτάσει στο έσχατο σημείο του και δεν θα υπάρχει τρόπος να τους εξυπηρετεί, θα λάβουν τις οδηγίες και θα ετοιμαστεί ο δρόμος για το πέρασμα σε κάτι πιο αποκρουστικό και πιο αντιδραστικό.

Πρέπει να αναλύσουμε την συγκεκριμένη κατάσταση ως έχει και να περάσουμε από την παθητική άμυνα, στην ενεργητική. Οι αντιδράσεις έχουν εκλείψει, είναι γεγονός, ήταν επόμενο γιατί αποτελούν απλά ένα αντανακλαστικό, ήταν "αυθόρμητες" μορφές αντίστασης. Πρέπει να οργανωθεί η αντίσταση! Να θέσει στόχους στρατηγικούς και να ορίσει την τακτική της. Μόνο τότε θα έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε, μόνο τότε θα τονωθεί το επαναστατικό μας φρόνημα. Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις.                                                                                                                            Πού βρίσκεται ο κόσμος εκείνος που τα προηγούμενα χρόνια κινητοποιήθηκε; Είναι εύλογο το ερώτημα. Χρεώθηκε μια ήττα που δεν ήταν δική του. Η ήττα ανήκει στην ξεπερασμένη αριστερά, στην αριστερά του χθες. Που πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης, που χαρακτηρίζεται από θεωρητική και ιδεολογική ένδεια. Που δεν συγκινεί και δεν είναι σε θέση ούτε να κινητοποιήσει, ούτε να κινητοποιηθεί... Είναι απομεινάρι άλλης εποχής. Σ' αυτήν χρεώνεται λοιπόν η ήττα. Δεν μπορούμε να προσδοκάμε τίποτα απ' αυτήν πια. Θα γεννηθεί απ' τον ίδιο τον λαό, ο αναγκαίος πολιτικός σχηματισμός που θα υπηρετήσει την υπόθεση του. Που θα είναι γέννημα της ανάγκης και θα διαμορφωθεί από τον ίδιον. Που θα μελετήσει τις αντιθέσεις μέσα στην σημερινή πολυπλοκότητα και θα βρει την κύρια. Που θα παράξει την αναγκαία επαναστατική θεωρία του σήμερα. Που θα έχει ιδεολογικό και ταξικό πρόσημο!

Απ'την θεωρία των δύο άκρων περάσαμε στο όλοι το ίδιο είναι. Ναι! Αποτελούν στοιχεία και μορφές του παρηκμασμένου και σαπισμένου οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού συστήματος. Κι αυτό το διαπιστώνει πλέον κι ο πιο αδαής. Είναι καθήκον μας ιστορικό να κάνουμε την αναγκαία τομή. Σήμερα τα προβλήματα είναι ακόμη πιο διογκωμένα και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να ξεπεραστούν οι δομικές αντιφάσεις του συστήματος. Είμαστε στο στάδιο που επιχειρείται η αχρήστευση μεγάλου τμήματος του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας και κυρίως σ'αυτήν απευθύνομαι...

Δεν μας χρειάζονται. Πλεονάζουμε. Όμως εμείς πρέπει να βρεθούμε, να συζητήσουμε απ'την αρχή, να ορίσουμε την κατάσταση και να τολμήσουμε να αγωνιστούμε. Το πρόβλημα δεν είναι δικό σου, είναι δικό μας. Δεν θα ξεφύγεις απ' αυτό κλείνοντας τα μάτια. Ξεπέρασε τις αυταπάτες σου. Δεν αρκεί μόνο το να περιγράφεις την κατάσταση. Όταν την αντιληφθείς, έχεις υποχρέωση και να την αλλάξεις.

   θεοί, αρχόντοι, βασιλιάδες
   με πλάνα λόγια μας γελούν
   της γης οι δούλοι κι οι ραγιάδες
   μονάχοι τους θα σωθούν.
(Η Διεθνής, Eugène Pottier)
Spyros Mihalo, 09/01/2017

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Spyros Mihalo

Το μόνο που μπορώ να πω,είναι πως έχω βάλει στόχο να παραμείνω λ... περισσότερα


Πλάκα μας κάνουνε

Για ποια επανάσταση μιλάμε;

Κοινωνία σαθρή

Πού είναι η οργή;

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Το ξέσπασμα ενός αυθόρμητου πρωινού

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.