Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


The 27 Club

Α
Α
άγνωστο
Κάποιος θα μπορούσε να αναφερόταν σε τυχαία γεγονότα. Άλλοι θα σπεύσουν να δουν συγκυρίες. Από όποια οπτική γωνία και αν το δει κανείς, το μόνο σίγουρο είναι πως ο αριθμός 27 με κάποιον περίεργο και μυστήριο τρόπο φαίνεται να οριοθετεί το νήμα της ζωής μεγάλων καλλιτεχνών.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αδικοχαμένων μουσικών του "27 Club", όπως έχει ονομαστεί, πρώτο βρίσκουμε τον ιδρυτή του σπουδαιότερου και ίσως με την μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της μουσικής συγκρότημα. Ο λόγος για τον Βrian Jones, ο οποίος με τους Rolling Stones έβαλε με χρυσά γράμματα το όνομα του στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Ένα μοιραίο γλίστρημα σε μια πισίνα τού κόστισε τη ζωή, αλλά παρά το θάνατό του, το έργο του συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μαγνητίζει εκατομμύρια άτομα ανά την υφήλιο.

Ένα χρόνο αργότερα,τη σκυτάλη έπαιρνε ο βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας Jimmy Hendrix, o οποίος εκτός από μοναδικός κιθαρίστας υπήρξε και σύμβολο κοινωνικό και πολιτικό. Στα 27 του, βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Λονδίνο, από υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών.

Σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, τη ζωή της χάνει από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών και η Janis Joplin, μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες και όχι μόνο φωνές της ιστορίας.

Το καλοκαίρι του 1971 ο Jim Morrison θα χάσει τη ζωή του στις τουαλέτες του Rock ‘n Roll Club στο Παρίσι. Το αγγελικό πρόσωπο με την διαβολική φωνή θα μείνει για πάντα εκεί με τη φράση "Κατά τον δαίμονα εαυτού" να τον συνοδεύει στην τελευταία κατοικία του. Ένας πραγματικός rock star που είχε διαβάσει Nietzsche, λάτρευε την ποίηση καθώς επίσης και το έργο του Πλούταρχου "Βίοι Παράλληλοι". Προσωπικότητα χαρισματική τόσο μουσικά όσο και σαν ανθρώπινη οντότητα.

Τις επόμενες δύο δεκαετίες τη ζωή τους χάνουν διάφοροι μουσικοί, αλλά κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί με τον μοναδικό Kurt Cobain. Μένοντας πάντα ταπεινός, κάνει mainstream ένα μουσικό ρεύμα που θεωρούνταν ‘υπόγειο’: την grunge μουσική. Γράφοντας ο ίδιος τραγούδια εκτοξεύει τους Nirvana στα ύψη. Ο δίσκος "Unplugged in New York" είναι από τους ελάχιστους που μπορεί κανείς να ακούσει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ένα σημείωμα και μια καραμπίνα μένει στο σπίτι του στη λίμνη Washington, αλλά στις καρδιές όλων μένει η φωνή που γρυλίζει τραγουδώντας ‘when the light’s out, it’s less dangerous’.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου σε ηλικία 27 η Amy Winehouse χάνει τη ζωή της στο Λονδίνο από το γνωστό πρόβλημα των ναρκωτικών που την ακολουθούσε σε όλη της την πορεία. Από ένα σημείο και μετά, φάντασμα του εαυτού της, που με δυσκολία ανέβαινε στην σκηνή. Στην Ελλάδα δεν καταφέραμε να την δούμε, καθώς η εμφάνιση της στο Eject Festival ακυρώθηκε μετά από μια δραματική συναυλία στην Κροατία. Πραγματικό μέλος του 27 Club η όχι; Μόνο η ιστορία μπορεί να απαντήσει, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο αστέρι, το οποίο αφήνει την δική της κληρονομιά. Η μοναδική της χροιά θα εξακολουθεί να ακούγεται και να λησμονείται πλέον μαζί με τον εκκεντρικό της χαρακτήρα.

Όλοι τους αδικοχαμένοι. Όλοι τους μοναδικοί και ξεχωριστοί για διαφορετικούς λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 27 Club είναι το καλύτερο μουσικό Club στον κόσμο και μακάρι να μπορούσαμε για μια και μόνο νύχτα να ακούγαμε την μουσική πανδαισία αυτών των πραγματικών rock star στις συναυλίες που δίνουν από εκεί ψηλά. Επόμενο τους live; Στων Αγγέλων… τις ηλεκτρικές κιθάρες.
George Talmor, 26/07/2011

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

George Talmor






Στη δίνη της αυτοκαταστροφής

Ο ιός της επιθυμίας

Ο Schiele απεικονίζει τον Schiele

Οι φίλοι του άλλου κόσμου

Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω;

Δημήτρης Μητροπάνος. Ένας Αληθινός Καλλιτέχνης

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς




ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.