Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Άνθρωποι είμαστε, «τ’ αγάλματα μόνο δε λυγάνε».

Α
Α
Ένας πυρήνας είναι ο καθένας από μας. Ένας πυρήνας που έχει στην τροχιά του πολλούς μικρούς και μεγάλους δορυφόρους. Χαρές, στενοχώριες, άγχη και απογοητεύσεις, όνειρα κι ελπίδες… Καθένας από αυτούς έχει τη δική του πηγή, τη δική ένταση, τη δική του διάρκεια. Στην περιστροφή που κάνουν γύρω από τη ζωή μας, άλλοι μας πλησιάζουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Άλλοι μας ταρακουνούν ευχάριστα ή δυσάρεστα κι άλλοι απλά μας αγγίζουν ανώδυνα κι ανεπαίσθητα για να απομακρυνθούν ξανά. Κι είναι πάλι φορές που νιώθουμε τη σύγκρουση μαζί τους να μας διαλύει.

Ναι, σε διάφορες φάσεις της ζωής μας έχουμε νιώσει το κορμί ή/και την καρδιά μας να διπλώνουν στα δυο. Από πόνο, φόβο, απογοήτευση, αδιέξοδο… δεν έχει καμιά σημασία από τι. Σημασία έχει ότι μέσα σ’ αυτήν την δυναμική ανθρώπινη φύση μας, που δε σταματά να παλεύει και να προχωρά μπροστά, υπάρχουν εκείνες οι στιγμές της απόλυτης αδυναμίας.

Photo%20Vladimir%20Vyatkin
Καλώς ή κακώς αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να την αποδεχτούμε ως δεδομένη, αλλά και μια κατάσταση που ισχύει για όλους. Κι ενώ πάντα μας συναρπάζουν οι εξαιρέσεις στα ημίμετρα που συναντάμε καθημερινά, αυτός ο κανόνας της ανθρώπινης αδυναμίας είναι ίσως ο πιο θετικός κανόνας όταν όλα γύρω μας ή μέσα μας μοιάζουν μετέωρα. Την ίδια αυτή στιγμή που εμείς νιώθουμε ευάλωτοι, σε κάποιες άλλες κάμαρες κάποιοι άλλοι νιώθουν ακριβώς το ίδιο. Καθένας κουβαλά τον δικό του σταυρό κι ας μην είναι πάντα ορατός στα δικά μας μάτια.

Θα μου πείτε τώρα ότι αυτές οι θεωρητικές υπερβάσεις είναι άστοχες κι ανώφελες. Όταν πονάς, πονάς. Και δεν έχει όρια ο πόνος. Όταν είσαι απογοητευμένος, δεν υπάρχει ουρανός. Συμφωνώ! Πρέπει να περάσεις το στάδιο αυτής της απόλυτης πτώσης. Να ξέρεις όμως ότι κανένας που πέφτει δεν μένει πεσμένος κάτω για πολύ. Προσπαθεί να σηκωθεί. Βάζει όλες τους τις δυνάμεις ή αναζητά βοήθεια. Σηκώνεται όμως. Κάπως έτσι είναι οι περισσότερες πτώσεις μας. Επώδυνες, αναπόφευκτες, αλλά πάντα προσωρινές.

Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Και στο παιχνίδι αυτό επιτρέπεται να έχουμε αδυναμίες. Επιτρέπεται να χάσουμε. Άλλωστε δεν είμαστε ούτε ρομπότ ούτε υπεράνθρωποι. Άνθρωποι είμαστε, «τ’ αγάλματα μόνο δε λυγάνε». Επιτρέπεται να πέσουμε για να σηκωθούμε ξανά. Και τότε είναι που βλέπουμε τον ουρανό πάνω από τις πληγές μας, όπως λέει κι ο Ρίτσος.

Και για να δεις τον ουρανό, σημαίνει ότι κοιτάς ψηλά!
Georgia Andriotou, 13/06/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Georgia Andriotou

Νησιώτισσα στην καταγωγή κι έχω μια θάλασσα να με εμπνέει. Δασκά... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Οι μεγάλες βουτιές της ζωής μας

Το μυαλό αδειάζει, η καρδιά γεμίζει...

Τρομοκρατία είναι να μη μπορείς να κάνεις όνειρα!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι - Η διαπίστωση

Εργατικά και αθόρυβα

Σωτήρες

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.