Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


PROJEKT A: Ένα ταξίδι στα αναρχικά εγχειρήματα στην Ευρώπη

Α
Α
Projekt%20A
Τι είναι εκείνο που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας όρους όπως ‘’αυτοδιαχείρηση’’. ‘’αναρχισμός’’, ‘’συλλογικότητα’’, ‘’δομές Αλληλεγγύης’’; Πόσο έχουν επηρεάσει τη σκέψη σου τα διάφορα στερεότυπα που στιγματίζουν μια ολόκληρη ιδεολογία;

Οικονομική κρίση και προσφυγικές ροές, κοινωνική ανισότητα και οικολογική καταστροφή, πόλεμοι και τρομοκρατία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον πολιτισμό μας πάνω σ' ένα τοίχο που απειλεί να εξαφανίσει τα ασθενέστερα μέλη των κοινωνιών μας.
Στην κεφαλή των κρατών βλέπουμε ηγεσίες που στην καλύτερη περίπτωση μοιάζουν να είναι το λιγότερο ανίκανες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά. Μήπως όμως τελικά είναι και οι ίδιες μέρος του προβλήματος;

Ο Marcel Seehuber, ο Moritz Springer και η ομάδα τους πήραν τις κάμερες τους και γύρισαν τέσσερις χώρες, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ελβετία προσπαθώντας να καταρρίψουν κάθε στερεότυπο γύρω από τον αναρχικό χώρο με την ταινία με τίτλο ''Projekt A'' δείχνοντας πως μπορεί να υπάρξει ένας άλλος κόσμος, εντελώς διαφορετικός.

Projekt%20A
Με γυρίσματα στα Εξάρχεια της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Πάρκο Ναυαρίνου, ακολουθώντας τις εκστρατείες εναντίον των πυρηνικών στη Γερμανία αλλά και στην κολεκτίβα Kartoffelkombinat στο Μόναχο, ζώντας από κοντά τη μεγαλύτερη αναρχο-συνδικαλιστική Ένωση της Ισπανίας, την Confederacion General del Trabajo (CGT) αλλά και μια ομάδα από την Καταλονία, την Cooperativa Integral Catalana (CIC),  οι δημιουργοί του ''Projekt A'' παρουσιάζουν μια ''άλλη'' κοινωνία όπου ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο παλεύουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία απόλυτης ισότητας, έναν κόσμο όπου κανένας δεν θα εκμεταλλεύεται την πληροφορία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη γη ή τους ανθρώπους...

Κόντρα σε κάθε στερεότυπο που θέλει τους αναρχικούς να είναι οι κουκουλοφόροι που απλά πετάνε πέτρες καταστρέφοντας τα πάντα, η ταινία προσπαθεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στον τόσο ζωντανό και πολυεπίπεδο αυτόν χώρο και να παρουσιάσει σε αντιδιαστολή με την επίσημη θέση της εξουσίας παγκοσμίως μια κοινωνία ανθρώπων που κυνηγούν το ανέφικτο και δεν φοβούνται να αγγίξουν τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Είναι μια εναλλακτική ματιά σε ένα πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, στη θεωρία του και στους ανθρώπους που παλεύουν να τις κάνουν πραγματικότητα.

Project%20A
Το ''Project A'' είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις δημόσιες προβολές του στη χώρα μας την Παρασκευή 13 Μάη στις 21:00' στο Πάρκο Ναυαρίνου, ενώ από την επόμενη Πέμπτη τις 19 Μάη θα ξεκινήσει να προβάλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Για τον σκοπό αυτόν μέλη της κολεκτίβας θα βρίσκονται στη χώρα μας εκείνο το διάστημα, ούτως ώστε να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο αλλά και με τα διάφορα εγχειρήματα, με σκοπό μια γόνιμη συζήτηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η υποδοχή που είχε η ταινία στη Γερμανία ήταν πραγματικά συγκλονιστική, με πάνω από 17.000 θεατές μέχρι στιγμής.

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Projekt A καθώς και στην σελίδα της ομάδας στο Facebook.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Στέφανος Μαντζαρίδης

Και τώρα; Τώρα τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και τα παρατάμε; Ή... περισσότερα


G20 - Welcome to hell...

Για την ''Κόκκινη Ρόζα''...

Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα!

Γίνε άνθρωπος και όχι απάνθρωπος

Ο Νεοέλληνας του καναπέ

Υπάρχει και αυτή η Γερμανία...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.