Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Άκουσε τον ήχο από τα χριστουγεννιάτικα καμπανακια

Α
Α
Αγαπώ τα Χριστούγεννα. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να περιμένει στο παράθυρο με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό τον Άγιο Βασίλη. Περίμενα έστω και φευγαλέα να δω το έλκηθρο να περνά και να σκορπά τη χρυσόσκονη στη γη. Ν' ακούσω τα καμπανάκια από το λαιμό των ταράνδων. Ο ήχος τους θα μου ήταν γνώριμος. Τον είχα. Στα αυτιά μου, στο μυαλό μου…
Αγαπώ τη στολισμένη πόλη. Τα ανοιχτά καταστήματα, τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν ως καταπιεσμένος καλλιτέχνης που τα φώτα είναι μέρος της ζωής του και περιμένει ν' ανάψουν στη σκηνή. Τόσο πάθος τόση λαχτάρα...


Αγαπώ τα στολισμένα δέντρα στους δρόμους. Στέκουν με την γιορτινή φορεσιά τους.
Με το φράκο του ο κύριος φοίνικας με την τουαλέτα της η κυρία κλαίουσα ιτιά. Αγαπώ τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στα σπίτια και, μεταξύ μας, ψάχνω να βρω το πιο όμορφα στολισμένο. Ποσό πλούσιο είναι, με τι στολίδια έχει διακοσμηθεί, που μπαίνει το κάθε ένα και για ποιο λόγο. Από κει πολλές φορές καταλαβαίνω κι αν το στόλισμα ενός δέντρου έχει να κάνει απλά με το έθιμο η αν πραγματικά αυτός που το στολίσει έχει καταλάβει το νόημα των Χριστουγέννων…
Το πράσινο έλατο. Που, παρόλες τις σκληρές συνθήκες εκεί πάνω στην κορυφή του βουνού, παραμένει πράσινο. Απεικονίζει την ελπίδα. Δεν υπάρχει ασημί έλατο βρε παιδιά! Τα στολίδια, το πλούσιο δέντρο που έλεγα πριν όπου δεν έχει σημασία τελικά αν είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά αντιπροσωπεύει τη γενναιοδωρία και την πρόσφορα.
Κάθε καμπανάκι στο δέντρο που ηχεί, μεταφέρει τον γλυκό ήχο ενός χαρμόσυνου μηνύματος. Άνοιξε τα ντεσιμπέλ, στο χέρι σου είναι...
Κάθε γλυκό μπαστουνάκι που στολίζει τα κλαράκια του φερτο στη γλωσσά σου. Ικανοποιεί την αίσθηση της γεύσης και φτάνει μέχρι την ψυχή.

Να και η  φάτνη. Οι δυσκολίες μέχρι να βρούμε καταφύγιο στη ζεστή αγκαλιά. Μια απλή φάτνη που όσο κι αν είναι αντίξοες οι συνθήκες εκεί, πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας.
Το αστέρι, στο ψηλότερο σημείο του δέντρου που με το φως του οδηγεί τα βήματα μας στο καλό και το θετικό.

Αγαπώ τη μαγεία που έχουν αυτές οι μέρες. Η μαγεία που κρύβει μέσα της πολλά φανερά αλλά και κρυφά νοήματα που μεγαλώνοντας ξεχνάμε.
Τα κάλαντα, όπου μεταφέρουν το μήνυμα της γέννησης. Ένα χαρμόσυνο γεγονός μαζί με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Αγαπώ τον Άγιο Βασίλειο, καλοκάγαθος ασπρογένης παππούλης, με το γλυκό πρόσωπο και τα κατακόκκινα μαγούλα που δεν τον νοιάζει τελικά αν ήσουν καλό η κακό παιδί. Λάθος μήνυμα περνάμε στα παιδιά μας, απλά  σε καλεί να κάνεις τον απολογισμό των συμπεριφορών σου και να γίνεις καλύτερος αυτή τη χρόνια.
Ο Άγιος  δεν ξεχωρίζει τα παιδιά..

Αγαπώ τις παραδόσεις, το γιορτινό τραπέζι, την οικογένεια , τα παιδιά. Κι εδώ θα ήθελα να σταθώ. Στην οικογένεια και στα παιδιά. Ένα παιδί γεννιέται λοιπόν σημασιολογικά, μια ελπίδα. Γεννιέται το φως, το αύριο, το μέλλον. Από τα σπλάχνα μας από την κάρδια μας. Γεννιέται η αγάπη. Η αγάπη που είναι μια έννοια όπου περικλείει μέσα της ψυχή, μυαλό και σώμα. Μια έννοια που  κλείνει ότι κουβαλάς. Ένας σοβαρός λόγος να ξυπνάς κάθε πρωί και να αναθαρευεσαι. Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα.
Στη μαγεία της προσφοράς της ανιδιοτελούς αγάπης. Η πρόσφορα συναισθημάτων αλλά και αγαθών. Δίνω χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα με τον ίδιο τρόπο που οι βοσκοί προσέφεραν στο χριστό.
Στην ανταλλαγή δώρων. Δώρα που προσφέρονται όχι σαν επιβράβευση αλλά δίνονται από καρδίας.

Περά όμως από τις εθιμοτυπικές διαδικασίες και δραστηριότητες αν δε νοιώσεις, Χριστούγεννα, δεν υπάρχουν. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι οι ευχές, η βοήθεια που προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, το χαμόγελο που χαράσσεται στο πρόσωπο μας αλλά και στο πρόσωπο των άλλων.
Χριστούγεννα σημαίνει να διδάξεις και να διδαχθείς την αληθινή τους σημασία.
Δεν παίζει ρόλο εάν στο χριστουγεννιάτικο  στεφανάκι στην πόρτα σου, γράφει κάποια ημερομηνία. 2014, 2015, 2016, αλήθεια, καμία δεν έχει...
Το ίδιο είναι, το ίδιο παιδί τα ζει και τα νοιώθει. Εσύ.
Ας γίνουμε εμείς λοιπόν, τα παιδιά και το νόημα των Χριστουγέννων.
Νανού Α., 22/12/2015

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Νανού Α.

Όταν ξεκινώ να γράψω κάτι πάντα χαμογελάω. Αισιόδοξη από κούνια,... περισσότερα


Δικαίωμα στην πίστη

Αντίο

Χριστούγεννα παρά πέντε

Νοσταλγικά Χριστούγεννα

Σταυρωμένοι που περιμένουν κάθε χρόνο την ανάσταση

Afghan Girl

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογοςΠΡΟΣΦΑΤΑ / ΟΛΑ          BEST OF          ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΘΡΟ          ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μάουζερ στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.