Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Μέχρι το τέλος

Α
ΑΜέχρι το τέλος η ψυχή, κι όμως, πηγαίνει και πιο 'κει. Καλά που βρέθηκες εσύ να μου την ταξιδέψεις. 

Κι εκεί που νόμιζες πως έφτασες στα όρια της κόκκινης γραμμής σου, εκεί που πίστευες πως μια στιγμή παραπέρα είναι το τέλος, ήρθε. Ήρθε να σου δείξει πως δεν υπάρχει αρχή, μέση και τέλος στον έρωτα, ούτε στην ίδια τη ζωή. Τι τύχη που ήρθε από το πουθενά και σε μετέφερε στην αγκαλιά του σε μέρη μακρινά κι ονειρεμένα! Ήρθε να σε ταξιδέψει σ' έναν κόσμο μαγικό, σ' ένα όνειρο.

Και μη σε νοιάζουν τα λεφτά, αν μ' αρνηθείς ως τις εφτά, θα περισσέψουν αρκετά. Τριάντα θα ξοδέψεις.
Δεν πρέπει να τον απασχολεί πόσα θα δώσει· όχι αν φύγει γρήγορα, όχι αν δεν τα δώσει όλα. Κι εσύ θέλεις τόσο να το πιστέψεις αυτό. Αλλά όχι, αν σε απαρνηθεί πριν ξημερώσει τα κρατάει όλα στα χέρια του. Δεν θα μείνει τίποτα για 'σένα. Κι αν ποτέ έδωσε πράγματα στ' αλήθεια, είχε κι άλλα και του περισσεύουν να κρατήσει για εκείνον και για όλες τις επόμενες. Νόμιζες πως έδινε και δινόταν. Πόσο χαζή; Πόσο αθώα;

Όχι που τρέμω τον σταυρό, αλλά που δεν μπορώ να βρω χρυσά καρφιά που να αξίζουν τη θυσία.
Φόβος για προσπάθεια δεν υφίσταται για 'σένα. Θα έκανες τα πάντα γι' αυτόν που αγαπάς, κυριολεκτικά τα πάντα. Θες να ξέρεις, όμως, πως αξίζει τον κόπο να σταυρωθείς για κάποιον. Χρειάζεσαι την επιβεβαίωση πως η θυσία σου θα έχει κάποιο νόημα, πως θα αξίζει κάτι. Όχι. Όχι τόσο για εκείνον όσο για 'σένα. Με 'σένα θα ζεις για πάντα, μόνο εσένα θα έχεις εκεί στον θάνατο. Αξίζει, άραγε, ένας έρωτας θυσία;

Δεν φεύγω για παλικαριά, αλλά που μου 'πεσε βαριά μες στον Παράδεισο η τόση προδοσία.
Η αποχώρησή σου δεν είναι επίδειξη ισχύος, σε καμία περίπτωση. Κι αποχώρηση δεν σημαίνει απαραίτητα πως παραιτήθηκες. Η έξοδός σου είναι σιωπηλή, διακριτική. Δεν φεύγεις για να αποδείξεις κάτι σε κάποιον. Φεύγεις γιατί δεν αντέχεις να σε πετάει έξω από τον Παράδεισο αυτός που σ' έβαλε μέσα και σου υποσχέθηκε τα πάντα, για πάντα. Σ' έβαλε μέσα και δεν σου έδωσε κλειδιά να ξαναμπείς αν τύχει και κλειστείς απ' έξω. Τώρα ούτε την πόρτα δεν σου ανοίγει, φύγε. Σε πρόδωσε, φύγε.

Δεν σου ζητάω να πληρωθώ. Μονάχα όταν σταυρωθώ άσε με ν' αναμετρηθώ μ' αυτά που σε πονάνε.
Ανταπόδοση δεν ζήτησες ποτέ. Ήξερες και ξέρεις πως δεν γίνεται να ζητάς πράγματα από κάποιον που δεν τα έχει ή δεν θέλει να στα δώσει. Θες να σου επιτρέψει να μείνεις, όμως, δίπλα του σε όλα εκείνα που πονάνε. Να μπορείς να τον στηρίξεις στις δυσκολίες γιατί πέρα από όσα έγιναν και ειπώθηκαν είσαι πάνω από όλα άνθρωπος. Προδομένες υποσχέσεις, ψεύτικες ελπίδες και λόγια, όλα είναι ένα τίποτα όταν αυτός είναι πληγωμένος. Όλες τις θυσίες σου για εκείνον.

Κι άμα γυρίσεις νικητής, θα 'χεις καρδιά να κοιμηθείς.
Αν τα καταφέρει να βγει από ό,τι κι αν είναι αυτό που τον πονάει και τον βασανίζει θα είσαι εκεί να χαρείς μαζί του. Θα του χαρίσεις μια καρδιά, θυσία κι αυτή για την αγάπη του. Μια καρδιά - κρεβάτι κάτω από τα αστέρια, να ξαπλώσει να ξεκουραστεί από τη φόρτιση της μέρας με θέα το άπειρο. Αν του νικήσεις κι αυτό το πρόβλημα, αν τον βγάλεις κερδισμένο θα βρει μια αγκαλιά να ξαποστάσει από τον άθλο του. Θα κοιμηθεί, θα ηρεμήσει, θα αγαλλιαστεί η ψυχή του πάνω σου, μέσα σου, δίπλα σου.

Αυτούς που φεύγουνε νωρίς ποτέ δεν τους ξεχνάμε.
Πώς να τους ξεχάσεις άλλωστε; Έτσι είναι αν κάποιος φύγει σε όμορφη στιγμή. Αυτό γίνεται όταν έχεις μόνο καλά να θυμάσαι από έναν άνθρωπο, δεν τον ξεχνάς. Δεν βγαίνει ποτέ από μέσα σου. Γιατί έφυγε νωρίς πάνω στον ενθουσιασμό και μέσα στον έρωτα και τις αγκαλιές και τα φιλιά και τα χαμόγελα. Έφυγε και δεν σε άφησε να του δώσεις όσα είχες και τα κάνεις όλα θυσία στο όνομά του και καταστρέφεις τη ζωή σου όλη για να του δώσεις, έστω κι έμμεσα, όσα είχαν γραμμένα πάνω τους το όνομά του. Μένεις για πάντα με την ερώτηση: Κι αν έμενε; Αν δεν έβαζε τελεία, αν δεν σε έδιωχνε από τον Παράδεισό σας, αν δεν σε κλείδωνε απ' έξω, αν έβαζε ένα κόμμα ή μια άνω τελεία; Τι θα γινόταν τότε; Αυτούς που φεύγουνε νωρίς για πάντα τους θυμάσαι.Μέχρι το τέλος η ψυχή. Κι όμως! Πηγαίνει και πιο 'κει...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ελευθερία Καραμολέγκου

Αγαπώ τον ήλιο, τη θάλασσα και τις γάτες. Είμαι 21 αλλά δεν μπορ... περισσότερα


Το αντικλείδι

Στο τέλος μόνο η ψυχή μας μένει

Είμαι ευτυχισμένη γιατί...

Οι μεγάλες βουτιές της ζωής μας

Όταν η αγάπη εξατμίζεται...

Τα αλλιώτικα βήματα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογος
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.