Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην Εξουσία

Α
Α
vk.com
Ανεξάρτητα από το αυτονόητο αίτημα για μια δικαιότερη κοινωνία, που θα γίνεται κάθε μέρα περισσότερο πιεστικό, ανεξάρτητα κι από τη σημερινή κατάσταση κοινωνικής αναλγησίας, που αργά ή γρήγορα θα πάρει ένα τέλος μαζί με ετούτη την θλιβερή κυβέρνηση των Εθνικών Ολετήρων, η ουσία παραμένει ότι πολλά από τα αγαθά που τροφοδοτούν την εγχώρια ζήτηση, πρέπει να αρχίσουμε να τα παράγουμε και πάλι εγχώρια.

Αυτοκίνητα ίσως να μην μπορούμε να παράξουμε, αλλά φάρμακα μπορούμε. Τι τους έχουμε σπουδάσει όλους αυτούς τους τεχνολόγους, βιολόγους, χημικούς, φαρμακοποιούς που κάθονται ετεροαπασχολούμενοι ή άνεργοι; Πόσα διδακτορικά φαρμακοκινητικής αραχνιάζουν αναξιοποίητα και ξεχασμένα σε σκονισμένες βιβλιοθήκες; Αλλά κανείς «ταγός» σε αυτόν τον τόπο της αρπαχτής, δε βλέπει σε ορίζοντα μεγαλύτερο από το πέρας της μεγάλης μύτης του, μύτης ίσια με του Πινόκιο.

Και καλά τα φάρμακα, δύσκολη δουλειά, θα μου πεις! Αλλά ούτε σκόρδα; Διότι δεν είναι ανέκδοτο ότι φτιάχνουμε σκορδαλιά με κινέζικα σκόρδα την ώρα που τα χωράφια μένουν παρατημένα κι ακαλλιέργητα· είναι η πραγματικότητα.

Πού θα βρεθούν τα κεφάλαια για σχεδιασμό και υλοποίηση βιώσιμων παραγωγικών επενδύσεων, αφού οι πτωχές μας τράπεζες κι αν μας κοστίζουν ο κούκος αηδόνι, δε διαθέτουν ρευστότητα, είναι η προφανής ερώτηση που συνήθως προτάσσεται ως αντίλογος.

Κι όμως, η προφανής πρώτη ερώτηση θα έπρεπε να είναι άλλη: ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης; Αυτό είναι το ζητούμενο. Πού είναι τα συνοδά περιφερειακά σχέδια και που είναι τα επιμέρους επιχειρησιακά σχέδια δράσης σε επίπεδο νομού, επαρχίας, κοινότητας, για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.

Αντιγράφω από μια συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη, αλιευμένη στο διαδίκτυο. Απαντάει λοιπόν ο ποιητής στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «…τά μεγάλα αὐτά διαμερίσματα θά πρέπει νά ὑποδιαιρεθοῦν σέ πολλές μικρές μονάδες, στενότερες καί ἀπό τήν ἐπαρχία, μέ ἀρχές δικές τους καί μέ τή δυνατότητα γιά κοινοπραξίες, προπάντων σέ ὅ,τι ἀφορᾶ τή γεωργία. Γιατί ὁ πρῶτος ἀντικειμενικός σκοπός εἶναι νά λυτρωθεῖ ὁ πολίτης ἀπό τό «ταμπού» τῆς ἐξουσίας! Καί θά λυτρωθεῖ μόνον ἄν ἔχει τρόπο νά παρακολουθεῖ ἀπό κοντά ποῦ καί πῶς ἀξιοποιοῦνται οἱ θυσίες του, οἰκονομικές καί ἄλλες, πού σήμερα καταβροχθίζονται ἀπό ἕνα μακρινό καί ἀόρατο Φάντασμα.»

Έτσι ακριβώς! Οι ποιητές λένε πάντα τις καθαρότερες αλήθειες!

Όσο για τα απαιτούμενα κεφάλαια, λεφτά υπάρχουν. Λεφτά λιμνάζουν στα Ευρωπαϊκά Ταμεία Σύγκλισης και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κάποιος πρέπει να πάει για να τα διεκδικήσει. Λεφτά είναι κρυμμένα στα σεντούκια και τις θυρίδες των συνελλήνων ή ασφαλέστερα, στο εξωτερικό· οι τολμηρότεροι θα ήσαν ίσως πρόθυμοι να συμβάλλουν σε εταιρίες λαϊκής βάσης, τοπικού βεληνεκούς στη βάση τεκμηριωμένων επιχειρησιακών προτάσεων.

Η σημαντικότερη πηγή κεφαλαίων, βέβαια, θα πρέπει να εδράζεται στην κατάσχεση του παράνομα κι αφορολόγητα αποθησαυρισμένου πλούτου των περασμένων χρόνων. Η δημιουργία του περιβόητου περιουσιολογίου και η σύγκριση μεταβολών περιουσιών με φορολογικές δηλώσεις θα είναι μια πραγματική αποκάλυψη για τους αδαείς. Έτσι θα αποδοθεί και μια ελάχιστη κοινωνική δικαιοσύνη υπέρ αυτών που αρνήθηκαν την πρόσκληση στο μεγάλο πάρτι, εκεί όπου κάποιοι καλεσμένοι το παράκαναν, έφαγαν, ήπιαν και αποθησαύρισαν μέχρι σκασμού.

Λεφτά μπορούν να βρεθούν λοιπόν, αλλά σχέδιο δεν υπάρχει. Πρώτη δουλειά μας βέβαια είναι να απαλλαχτούμε από αυτήν την κυβέρνηση των Ολετήρων που ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο σε τιμή ευκαιρίας για να εξυπηρετηθεί έναν άνομο δημόσιο χρέος.

Αδιέξοδο από αυτήν την κρίση θα υπάρξει μόνο όταν ομονοήσουμε, σχεδιάζοντας με όρους κοινής λογικής και δημοσίου συμφέροντος.
Λύση θα υπάρξει μόνο μέσα από την επιτυχία της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να διεκδικήσουμε ξανά την χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια, όχι πιο πριν.
Alexandros Raskolnick, 23/09/2014

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Alexandros Raskolnick

O Raskolnick γεννήθηκε στα Χανιά. Έζησε σε διάφορα μέρη, δουλεύο... περισσότερα


Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της γενιάς μου

Ποιος σώζει ποιον: η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

Κοινωνία ήρθε η Ώρα

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

Ήταν να μη σπάσει το αυγό...

Το "πραξικόπημα" που δεν έγινε

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.