Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Για όλους εμάς που ..."δεν ξεχνάμε"!

Α
Α

Μοίρασαν βιβλία, πρόσφεραν παιχνίδια σε παιδιά, μάζεψαν ρούχα για τους άστεγους, προσπάθησαν και πέτυχαν να κάνουν συνείδηση την Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών...

Κι όλα αυτά κάθε 18 του μήνα, ημερομηνία που να θυμίζει στους "φυσικούς και ηθικούς" αυτουργούς των παραπάνω δράσεων, την ομάδα "δεν ξεχνάμε" την ημέρα που δολοφονήθηκε ο φίλος τους, ο Παύλος Φύσσας, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Δεν ξεχνάμε/ D. Nifakou
Αυτό το μήνα, στα πλαίσια της καθιερωμένης πια μηνιαίας δράσης τους, τα παιδιά του"δεν ξεχνάμε" σκέφτηκαν να προσκαλέσουν όλους τους δημότες Κορυδαλλού, στις 18 Μαΐου, ημέρα των δημοτικών εκλογών, να περάσουν μια βόλτα από τις 09:00 έως τις 19:00 και να βρεθούν για λίγα λεπτά στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να συμβάλλουν στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν όσο πιο πολλά προσωπικά μηνύματα των δημοτών απευθείας στον δήμαρχο μιας πόλης.
Μια γνώμη, μια κριτική, ένα αίτημα, κάποιο παράπονο ή μια πρόταση είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που θέλουν τον κόσμο αμέτοχο και άβουλο...

Η διαδικασία είναι απλή, πολύ πιο απλή από εκείνη των εκλογών, και δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως καμία καταγραφή προσωπικών στοιχείων. Όσοι θελήσουν να πάρουν μέρος στη δράση αυτή θα λαμβάνουν μόνο ένα λευκό χαρτί και ένα στυλό, θα γράφουν το μήνυμα τους και στη συνέχεια θα το τοποθετούν σε φάκελο που θα πέφτει μέσα σε μια κάλπη.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μετρηθούν οι φάκελοι χωρίς να διαβαστούν, θα καταγραφεί ο αριθμός τους επάνω στην κάλπη που, στο τέλος, θα σφραγιστεί με κερί. Την επόμενη μέρα το πρωί, με προσωπική ευθύνη της ομάδας, η κάλπη θα παραδοθεί στα χέρια του δημάρχου που θα έχει εκλεγεί την προηγούμενη μέρα.

Με αυτήν την δράση, με την οποία τα παιδιά καλούν παράλληλα να πραγματοποιηθεί σε όλες τις πόλεις της χώρας μας, θέλουν να υπογραμμίσουν την δύναμη που έχει η κάθε τοπική κοινωνία, η πόλη και η γειτονιά δηλαδή, και να υπενθυμίσουν τόσο στη δημοτική αρχή να αφουγκράζεται το κύτταρο της, όσο και στον κάθε πολίτη να έχει άποψη για τα κοινά του δήμου του και να μη φοβάται να την εκφράσει...

Δεν ξεχνάμε/ D. Nifakou
Ποια όμως είναι τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα "δεν ξεχνάμε";

Η πρωτοβουλία "δεν ξεχνάμε" δημιουργήθηκε τον Νοέμβρη του 2013 από το στενό φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στην Αμφιάλη στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Ξεκίνησαν σαν μια μικρή ομάδα 15 περίπου ατόμων και έφτασαν να κινητοποιούν σε κάθε δράση τους πάνω από εβδομήντα άτομα.

Σκοπός της παρέας είναι να συνεχιστούν οι ανθρωποκεντρικές και κοινωφελείς δράσεις του Παύλου, αλλά και να υλοποιηθούν ιδέες που έχουν σαν παρέα για μια καλύτερη κοινωνία. Με αυτό το κίνητρο, από τον Δεκέμβρη του 2013, συμβολικά στις 18 κάθε μήνα και πάντα σε κάποιο κεντρικό δρόμο, πραγματοποιούν και μια δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση πολιτών σε κοινωνικά ζητήματα.

Δεν ξεχνάμε/ D. Nifakou
Ονειρεύονται μια κοινωνία που όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες από το κράτος σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και οι πολίτες της θα νοιάζονται για τον διπλανό τους, καταργώντας οποιαδήποτε ''ταμπέλα'' δίνεται σε ανθρώπους με βάση το χρώμα, την καταγωγή, τις πεποιθήσεις ή την οικονομική τους κατάσταση.

Μεγάλος τους στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου όπου όλοι εκείνοι που δεν είχαν μέχρι τώρα ίσες ευκαιρίες στη ζωή να μπορούν να στεγάζονται, να σιτίζονται, να εκπαιδεύονται και να βγαίνουν και πάλι στη ζωή, έχοντας όλα εκείνα τα εφόδια που δικαιούται να έχει κάθε άνθρωπος... Αυτό άλλωστε ήταν και το όραμα του φίλου τους του Παύλου...

Δεν ξεχνάμε/ D. Nifakou
Ο τρόπος που λειτουργούν είναι εντελώς παρεΐστικος, μια παρέα είναι άλλωστε όλοι τους, και όλες οι αποφάσεις τους είναι αποτέλεσμα κουβέντας πάνω σε οποιαδήποτε ιδέα έχει ο καθένας τους. Είναι μια παρέα ανοιχτή σε όλους όσους τους πλησιάζουν έχοντας αγνές και ανιδιοτελείς προθέσεις.

Τους ενοχλεί αφόρητα η εκμετάλλευση του ονόματος του δολοφονημένου φίλου τους από όψιμους και πρόσκαιρους υπερασπιστές της μνήμης του και τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως η προσπάθειά τους αυτή δεν έχει καμία απολύτως κομματική ταμπέλα.

Δεν ξεχνάμε/ D. Nifakou
Μεγάλο τους παράπονο είναι η έλλειψη προβολής των δράσεών τους από τα μεγάλα Μ.Μ.Ε., καθώς πιστεύουν πως αν οι δράσεις τύγχαναν μεγαλύτερης προβολής θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικές...

Με την ομάδα "δεν ξεχνάμε" μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή μέσω της σελίδας που διατηρούν στο facebook ή μέσω της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης, μα πάνω απ' όλα συμμετέχοντας στις δράσεις τους κάθε 18 του μηνός...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Στέφανος Μαντζαρίδης

Και τώρα; Τώρα τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και τα παρατάμε; Ή... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Πίσω στο μέλλον μέσα από το παρόν

Οι εκλογές που μας δίχασαν

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

Τρομοκρατία τελικά

Κυβερνητικό freak show

Το ξέσπασμα ενός αυθόρμητου πρωινού

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.