Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Αραβική Ανοιξη;

Α
Α
enfo.gr
Γυναίκες που βιάζονται και χτυπιούνται ανελέητα στην πλατεία Ταξίμ, πεντάχρονα κοριτσάκια που απάγονται και βιάζονται στο Πακιστάν, οκτάχρονες νύφες προς τέρψη του κάθε άρρωστου σαδιστή. Κάποιοι το αποκάλεσαν όλο αυτό "Αραβική Ανοιξη" γιατί θεώρησαν πως με την αλλαγή φρουράς όπως στην Λιβύη, στην Αίγυπτο κλπ. θα άλλαζε ουσιαστικά κάτι στα θεοκρατικά αυτά καθεστώτα.

Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε και παρά τις επίμονες προσπάθειες δυτικών ακτιβιστών, εκτός από τις σκληρές περιπτώσεις απαγωγής και βιασμών μικρών παιδιών, το φαινόμενο πρόωρων και καταναγκαστικών γάμων καλά κρατεί. Οι γάμοι αυτοί είναι συχνοί σε πολλές αραβικές χώρες. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις πρόκειται για ζητήματα τιμής, οικογενειακής παράδοσης (όπως έγινε με εμένα έτσι θα γίνει και για την κόρη μου), αλλά και για χρέη. Ενα χρέος ξεχνιέται εύκολα με αντάλλαγμα μια οκτάχρονη ή μια πεντάχρονη νύφη. Κάποιες φορές τα κορίτσια αυτά δέχονται αδιαμαρτύρητα την τύχη τους για να ξεφύγουν από το σκληρό οικογενειακό τους περιβάλλον. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά αυτά δεν αντέχουν την σωματική κακοποίηση ή τον πρόωρο τοκετό και φεύγουν από τη ζωή, όπως για παράδειγμα το οκτάχρονο κοριτσάκι από την Υεμένη. Για τον σαραντάχρονο σύζυγο και την οικογένειά της, για την μικρή κοινωνία στην οποία μεγάλωσε, η ζωή συνεχίζεται. Ολο και κάποιο άλλο κορίτσι θα πάρει τη θέση του. Αλλωστε, το ίδιο το Κοράνι δεν απαγορεύει την τέλεση αυτών των γάμων και ο μουσουλμανικός κόσμος πιστά σκύβει το κεφάλι στις επιταγές του ιερού του βιβλίου αλλά και του ίδιου του Μωάμεθ, του οποίου η σύζυγος ήταν μόλις εννέα ετών.

Οι γάμοι αυτοί συνήθως τελούνται τη νύχτα υπό άκρα μυστικότητα. Συχνά πρόκειται για την ένωση δύο οικογενειών. Τα περιστατικά θνησιμότητας από πρόωρες επαφές και τοκετούς που αφορούν κορίτσια εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας είναι πολλά, ωστόσο λίγα είναι αυτά τα οποία φθάνουν να γίνουν είδηση, καθώς και ελάχιστα αυτά που ποινικοποιούνται, καθώς το λόγο σε αυτές τις κοινωνίες έχει ο τοπικός αρχηγός και το Κοράνι, αλλά όχι η νομοθεσία. Κάθε χρόνο τελούνται 10 με 12 εκατομμύρια πρόωροι γάμοι παγκοσμίως. Εγκληματικές πράξεις που στερούν από τα κορίτσια αυτά την ελπίδα να μορφωθούν, την παιδική ηλικία αλλά και την ζωή αυτή καθαυτή. Για ποια "άνοιξη" μιλάμε λοιπόν;
Viky Georgiou, 16/09/2013

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Viky Georgiou

"Η αλήθεια συχνά πονάει και μας καταδιώκει, κι απ όλους τους καθ... περισσότερα


Charlottesville: American History X...

Υπερασπίσου το παιδί

Για όλα εκείνα τα παιδιά...

Όχι πια κατόπιν "εορτής"

Για κάθε αγγελούδι που υποφέρει

Πήραμε χαμπάρι τι γίνεται στη Βραζιλία;

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.