Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Κοινός άνεργος

Α
Α
enfo.gr
Από σήμερα είσαι το νούμερο 665433926. Υπάγεσαι επίσημα πλέον στο πρόγραμμα «Επίδομα Τακτικής Ανεργίας» και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία «Κοινός Άνεργος/Νέος». Είσαι ένας από 3.337.051 μη ενεργούς οικονομικά στη χώρα.

Δίπλα σου βρίσκεται ο 6645722937. Μέχρι χτες δούλευε σε μια αντιπροσωπεία με ιατρικά εργαλεία, το περίμενε πως θα έρθει η σειρά του κάνα 6μηνο τώρα. Όπως και συ. Δεν είσαι σίγουρος δηλαδή αν το περίμενες ακριβώς, αλλά σίγουρα το είχες σκεφτεί. Πώς θα είναι αν μας απολύσουν, συζητούσες με τον Χρήστο στο διπλανό γραφείο. Έμπαινες που και που στο καριέρα, κοίταζες καμιά θέση αν υπήρχε, σε έπιανε απελπισία. Μετά σε έπιανε και κείνο το άγχος μήπως σε πάρει κανείς χαμπάρι από τη δουλειά ότι κοιτάς αγγελίες, έκλεινες γρήγορα τη σελίδα, υποσχόσουν πως το βράδυ θα έμπαινες από το σπίτι. Το βράδυ σε έπαιρνε ο ύπνος μπροστά από τον υπολογιστή βλέποντας ένα ακόμα επεισόδιο από κάποια σειρά. Η τελευταία σου σκέψη ήταν «Ούτε και σήμερα δεν έψαξα για δουλειά».

Όταν σε φώναξαν στο γραφείο του Ανθρωπίνου Δυναμικού σκέφτηκες για λίγο πως έχει να κάνει με το ότι χαζεύεις περισσότερη ώρα από όση χρειάζεται στο facebook. Είχες έτοιμη την απάντηση, δεν πρόλαβες όμως να τη φτιάξεις καθόλου καλύτερη. «Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, το ξέρεις κι εσύ, δυστυχώς δε θα σε χρειαστούμε από τον επόμενο μήνα» σου είπαν. Πώς γίνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να προλαβαίνει το ανθρώπινο σώμα να συσσωρεύσει τόσο άγχος. Καταπολεμάς την ταχυπαλμία με μπόλικο επαγγελματισμό και έτσι βγαίνεις από το γραφείο. Τόσο καιρό απολύουν, αλλά εσύ νόμιζες πως δε θα αγγίξει εσένα. Όλα αυτά τα βράδια που είπες πως θα ψάξεις για δουλειά και δεν το έκανες έρχονται τώρα να σε μαστιγώσουν.

Τις πρώτες δυο νύχτες δεν κοιμήθηκες. Έψαχνες κάπως να το δικαιολογήσεις όλο αυτό. Μήπως έφταιξες εσύ, μήπως κάτι έπρεπε να είχες κάνει αλλιώς και μετά βρισίδι σε αυτούς. Σε χαντάκωσε ο μάνατζερ, αυτοί θα χάσουν, κωλοχώρα, μνημόνια. Το βράδυ σκέφτεσαι email εκδίκησης και το πρωί τρέχεις να μαζέψεις την απαιτούμενη χαρτούρα για τον ΟΑΕΔ. Σε κάθε άνθρωπο που συναντάς μιλάς για αυτό. Στο γκισέ της Εθνικής που βγάζεις τον λογαριασμό για τον ΟΑΕΔ συζητάς με τον εργαζόμενο. Σου λέει για το γιο του που απολύθηκε, φεύγεις με ακόμα πιο βαριά καρδιά. Είσαι ένα ακόμα νούμερο σε ένα τσάρτ με μια τεράστια καμπύλη που γράφει από πάνω ανεργία.

Δίπλα σου βρίσκεται ακόμα ο 6645722937. «Συμπαθητικός τύπος» σκέφτεσαι, θα μπορούσε να 'ναι φίλος σου. Περίπου ίδια ηλικία με σένα. Πρώτη φορά άνεργος κι αυτός, με σπουδές στην Αγγλία κι αυτός. Πάνω που πας να τον ρωτήσεις τι σκέφτεται να κάνει, έρχεται η σειρά σου για τον γκισέ.

«Αποφασίζουμε την ένταξη στην επιδότηση» γράφει το χαρτί με σφραγίδα και υπογραφή. 360 ευρώ για ένα χρόνο. Όταν σπούδαζες και δούλευες part time βοηθός σε εκείνο το οδοντιατρείο στο Παγκράτι περισσότερα έπαιρνες. Έτσι είναι η ανάπτυξη σκέφτεσαι και χαιρετάς τον 6645722937 βγαίνοντας από τον ΟΑΕΔ. Στην έξοδο συναντάς τη Νεφέλη. Σου συστήνεται πάλι από την αρχή γιατί τώρα είναι η 6637836241. Είχατε συνεργαστεί στο παρελθόν. Δούλευε σε μια εταιρεία παραγωγής που είχες ακούσει ότι έκλεισε αλλά δεν είχες το προσωπικό της mail και χάσατε επαφή. «Δεν το περίμενα να σε απολύσουν» σου λέει «εσύ έβγαζες όλη τη δουλειά ρε, αυτοί θα χάσουν να το ξέρεις». Πόσα αυτοί θα χάσουν έχεις ακούσει τις τελευταίες μέρες. «Ψάχνεις;» τη ρωτάς «Ψάχνω μωρέ αλλά με αυτά που ασχολούμουν δεν έχει μέλλον εδώ. Σκέφτομαι να φύγω έξω». Κάτι είπε μετά αλλά δεν άκουσες. Σταμάτησες να ακούς στο «να φύγω έξω».

Περπατάς προς την στάση. Τα 360 ευρώ χτυπιούνται με τα «να φύγω έξω» μέσα στο κεφάλι σου. Από τότε που γύρισες από τις σπουδές δεν είχες καθόλου κατά νου να ξαναφύγεις. Η αλήθεια είναι πως δεν θες να ξαναφύγεις. Στη στάση σκάει όλος ο ήλιος του Ιουλίου πάνω σου. Νιώθεις τόσο γρουσούζης ξαφνικά. Δε ξέρεις αν σου φταίνε όλα ή αν για όλα φταις εσύ.

Ένα παλιό Peugeot κορνάρει στα δεξιά, γυρνάς το κεφάλι, είναι ο 6645722937. «Πού πας, πάω προς Ηλιούπολη, σε βολεύει;». Αυτός ο συμπαθητικός πωλητής στην αντιπροσωπεία με τα ιατρικά εργαλεία μοιάζει σαν σωτήρας αυτήν τη στιγμή, αυτή τη μέρα.

Θυμάσαι τώρα πως στο δρόμο δε συζητήσατε καθόλου για τις πρώην δουλειές σας. Μιλάγατε ασταμάτητα για τους Faith No More που έπαιζαν στο αυτοκίνητο. Εσύ και ο 6645722937 είχατε παρευρεθεί σε δύο συναυλίες τους, το ’09 και το ’10 αλλά δε γνωριζόσασταν τότε. Μιλήσατε για τον Mike Patton και όλα του άλμπουμ. Μέχρι τον Νέο Κόσμο ο 6645722937 είχε γίνει ο Πέτρος. Στις 4 Αυγούστου φεύγετε για Πελοπόννησο με σκηνές.

Θα αφήσεις το νούμερο στην Αθήνα μαζί με όλα τα «να φύγω έξω» να κάνει παρέα στα βιογραφικά και τα «πώς θα βγάλω το μήνα». Κόντρα στα νούμερα και στα «αποτυχημένος τεμπέλης», εσύ γύρισες σε αυτή χώρα για το καλοκαίρι της. Και αυτό δε θα στο κλέψει κανένας. Ούτε καν ο ΟΑΕΔ.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Μαριάννα Ρουμελιώτη

το μόνο που μένει σταθερό στο χρόνο είναι ότι δεν τρώω φέτα. όλα... περισσότερα


Χρόνια

Σπούδασα, και τι έμαθα;

Ο σκύλος που δε σταματάει να γαβγίζει

Μια προαναγγελθείσα βουτιά στο κενό...

Λευκές νύχτες...

Πάνε δυο χρόνια που είσαι απλά μια στατιστική...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.