Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Μπείτε στο tripάκι

Α
Α
tripάκι
Ένα τριήμερο tripάκι τέχνης, ακτιβισμού, εξωστρέφειας και πράξης διοργανώνει η σχολή Καλών Τεχνών Πελοποννήσου, η οποία έρχεται να μοιραστεί τις ιδέες και το δυναμικό της για την πειραματική καλλιτεχνική δραστηριότητα με τον κόσμο της Αθήνας.

Τι ακριβώς όμως είναι το tripάκι; «Το tripάκι είναι ένα Artιβιστικό 3ήμερο των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι στην Πλάκα. Είναι οι διάφορες και διαφορετικές φωνές των φοιτητών και των φίλων τους, που σας προσκαλούν να μπείτε και εσείς στο tripάκι. Το tripάκι είναι ένα διαφορετικό «ταξίδι», είναι πρόταση να τα δούμε όλα «αλλιώς».

Στις αίθουσες του Βρυσακίου, οι φοιτητές του Τμήματος δημιουργούμε εναλλακτικό χώρο για τις διάφορες καλλιτεχνικές απόπειρες φιλοξενώντας επαγγελματίες και ερασιτέχνες Έλληνες καλλιτέχνες. Είναι ένα τριήμερο, ένα φεστιβάλ, μια πλατφόρμα, η γιορτή μας, όπως θέλετε ονομάστε το. Είναι η αναμέτρηση της γνώσης με τη ζωή, ή καλύτερα η μετατροπή της γνώσης σε πράξη», αναφέρουν οι φοιτητές στο enfo.gr.Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας; «Θελήσαμε να ξεφύγουμε από τους «4 τοίχους» του πανεπιστημίου και να δείξουμε πως το Πανεπιστήμιο μπορεί να συνδέεται με την κοινωνία, να αλληλεπιδρά μ’ αυτήν. Επιπλέον, επιδιώκουμε τον διάλογο των τεχνών, τη χαρτογράφηση της νεανικής δημιουργίας, την εξερεύνηση της πειραματικής δραστηριότητας.

Μέσα στους στόχους μας είναι και η παρέμβαση στην πόλη και στη ροή της -η αφίσα μας το μαρτυρά- ας πατήσουμε τη μπανανόφλουδα, ας μπούμε σ’ άλλο tripάκι, δημιουργίας και δράσης. Και ίσως το πιο σημαντικό, είναι το tripάκι για εμάς, αφορμή για επικοινωνία και συνεργασία με ανθρώπους εκτός θεάτρου, όπως και με την «πραγματική οικονομία» του θεάματος και η απόκτηση εμπειρίας και ερεθίσματος μέσα από την όλη διαδικασία».

Οι φοιτητές ανέλαβαν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, την επικοινωνία, την προώθηση, τη διαχείριση και τον συντονισμό όλου του εγχειρήματος στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση (Πολιτιστικών) Επιχειρήσεων». Με μηδαμινό σχεδόν budget, σχεδιάζουν και υλοποιούν, επιχειρώντας να υπερβούν την πρακτική άσκηση του μαθήματος και να κτίσουν μία πραγματική πλατφόρμα ανάδειξης της τέχνης.

Το tripάκι επιδιώκει «την προβολή νέων καλλιτεχνών και του έργου τους, το ξεκίνημα νέων διαλόγων μεταξύ κοινού (και ιδιαίτερα του πιο νεανικού) και Τέχνης, την καλλιτεχνική αλλά και κοινωνική επαγρύπνηση-ενημέρωση, τη δημιουργική απασχόληση και έκφραση του καθενός, καθώς και τη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και καλλιέργεια του ενδιαφέροντός τους για τις καλές τέχνες. Και πάνω απ' όλα επιδιώκει να σας ταξιδέψει μέσα στο ίδιο το "tripάκι". Το Βρυσάκι αναδεικνύεται σε χώρος ιδανικός, τόσο λόγω της αισθητικής του, όσο και του ομαδικού τρόπου που δουλεύουν οι άνθρωποί του, που «περάσματα ανοίγει» στους νέους ανθρώπους με artιβιστική διάθεση».

9 Εκθέσεις, 8 Performances, 7 Ομιλίες, 6 Lives, 5 Προβολές, 4 Σεμινάρια, 3 Hμέρες, 2 Συμμετοχικά Events, 1 tripάκι. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

«Εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο‑Πόσουμ»

Στο πλαίσιο του αρτιβιστικού τριήμερου, η ομάδα HAIR-CATS προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο διαφυγής από τη σημερινή πραγματικότητα, μέσα από την φαντασία.

ομάδα hair cats
«Τι είναι για μας Tripάκι;! Η ίδια η ζωή! Η ζωή είναι ένα ταξίδι, ένα ταξίδι απείρων δυνατοτήτων και πιθανοτήτων, ένα ταξίδι όπου σημασία έχει η διαδρομή… Tripάκι είναι οποιαδήποτε συνθήκη ή πραγματικότητα βιώνουμε! Αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας και την πραγματικότητα μέσω των αισθήσεων. Όταν ελευθερώσουμε τις αισθήσεις μας, αυτές αμβλύνονται και έχουμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε στην ψυχή του κόσμου, να επιλέξουμε όποιο νήμα του κόσμου θέλουμε, να πάμε παντού με μόνο μέσο τις αισθήσεις, την φαντασία και την ψυχή μας. Tripάκι είναι τα πάντα!

Τώρα, λοιπόν, που στη σημερινή πραγματικότητα μας έχουν στριμώξει από παντού και θέλουν να μας τα πάρουν όλα, σκεφτήκαμε έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο διαφυγής μέσα από την φαντασία, την οποία δε θα μας στερήσουν: το «Εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο‑Πόσουμ», χοροθέατρο βασισμένο στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Thomas Stearns Eliot. Ελάτε να τριπάρουμε μαζί μέσα στην φαντασία ενός μεθυσμένου όπου ζωντανεύουν και παρουσιάζονται χαρακτήρες γατοανθρώπων ή καλύτερα ανθρωπογατών... Είναι όμως φαντασία ή μήπως είναι πραγματικότητα;». (Σάββατο 14/1/2012, 21.00).

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κατερίνα Κοντίνη

«Η καλή δημοσιογραφία είναι αμφιλεγόμενη από τη φύση της. Ο ρόλο... περισσότερα


Artιβιστικό tripάκι στο Βρυσάκι

3o Φεστιβάλ Βοτανικού - «Κάτω από τις γραμμές»

Athens Fringe Live - H Αθήνα μας ανήκει!

Στήνοντας ένα φεστιβάλ από το μηδέν

Artιβιστικό tripάκι στο Βρυσάκι

«Όχι Παίζουμε» στο 4ο ARTogether Festival

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.