Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Οι Μειονότητες...

Α
Α
άγνωστο
Περιμένω, προετοιμάζομαι και μοιράζομαι μαζί σου σχέδια. Βλέπω τον εαυτό στο πριν να τρέχει τόσο όσο, έτσι ώστε να προλάβει τις βραδινές ανταποκρίσεις. Ένα μόνιμο άγχος να έχουμε καταφέρει όλοι να είμαστε εκεί. Ποτέ δεν καταφέρνουν όλοι. Τώρα που το σκέφτομαι, ποτέ δεν πήγα να προσπαθήσω να φέρω κάποιον πίσω. Ίσως δεν χρειάστηκε. Λάθος. Πάντα χρειάζεται. Πάντα χρειάζεσαι. Φτάνει πια.

Τώρα θα γίνουν όλα όπως η επιθυμία προστάζει. Και τούτη εδώ η επιθυμία θα κάψει τον ζοφερό ερεβώδη μανδύα φόβου αυτής της κοινωνίας και κάθε όμοιας της. Απόλυτη τελεία στα ψέματα γλώσσας, χαρτιού και οθόνης, στους τοίχους μόνο αλήθειες. Δεν είναι μαύρο αυτό που βλέπεις, δεν βγαίνει πλέον από χαραμάδες η ζωή. Κοίτα, δες μας πόσοι πολλοί, πόσο έτοιμοι, πόσο έμπειροι. Κάποιοι συνεχίζουν πεισματικά να παίζουν το παιχνίδι των θρόνων. Για να εκτοξεύεται το νόμισμα, πρέπει να ξέρεις να διαλέγεις σε ποιους λαούς θα ασελγείς. Και όσο εκείνοι χωρίζουν τον άνθρωπο από τον άνθρωπο, τόσο περισσότερα χέρια ενώνονται. Το ξέρω, το θέμα είναι η αντοχή, η κοινή βάση, να μάθεις να κοιτάς το ίδιο μετά. Μερικές φορές ίσως αρκεί να απεχθάνονται τα μάτια το ίδιο τώρα.

Πίσω πάλι, πρέπει να ξέρεις ότι έρχεται η στιγμή που θα γεμίσουνε οι δρόμοι με κραυγές. Όχι αγανάκτησης, όχι επανάστασης. Αυτές θα είναι κραυγές αποφασιστικότητας. Όταν ξέρεις τι θέλεις, ξέρεις και να το διεκδικείς. Θα κάνει ο ένας τον άλλο να νιώσει τη δύναμη στο μυαλό του. Εκεί που βαράνε, όπως θύμιζε και η Κατερίνα. Κράτα το δυνατό και ξύπνιο, για να μπορώ το ίδιο και εγώ. Όλος ο πόλεμος παίζεται στο μυαλό.

Η ζωή είναι καθημερινός καταναλωτικός λήθαργος, όμως εσύ είσαι άνθρωπος γιατί μπορείς με τη σωστή κρίση του μυαλού σου να ζεις πολλές ζωές, ακόμα και όταν η όψη σου ροχαλίζει. Δεν είναι αίμα αυτό που θέλουν από εσένα, το σάλιο της αποχαύνωσής σου θέλουν. Πρόσεχε όμως, αν τους το αρνηθείς θα αναγκαστούν... δεν είναι βία αυτό που ζητάς το ξέρω, εσύ τον ήλιο θέλεις να κοιτάς. Αν στον στερήσουν όμως θα αναγκαστείς... Πέρασμα οξύ... Βία-Αρμονία. Πώς αποφεύγεις το ένα, ποιος έχει το δικαίωμα να σου στερεί το άλλο. Δεν κατακρίνω όποιον δεν τα κατάφερε να ισορροπήσει, γιατί δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η ισορροπία σε μια συνεχώς συσσωρευόμενη και προσώπου μεταλλασσόμενη αδικία...

Δεν μου φταίει το σομόν, τα βολικά μαξιλάρια και η αγορασμένη ευτυχία με αντικαταβολή. Μου την σπάει το νταβαντζίδικο έναντι στον κόπο το δικό μου και στο δικό σου, γιατί σε νοιάζομαι και εσύ κάποιους θα νοιάζεσαι... Με εκνευρίζει όταν θέλουν να μου φυτέψουν φόβο και αδιέξοδο, όταν με αποκαλούν μειονότητα. Λοιπόν εσείς... αυτό που μανιωδώς θέλετε να καταπλακώσετε με αχόρταγο τηλεοπτικό χρόνο, θα αρχίσει όταν το ορίσουν κάτι μειονότητες εκατοντάδων χιλιάδων. Μόνο που τότε δεν θα έχει έκτακτη είδηση, αλλά την γνωστή έκτακτη σιωπή...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Νάντια Δημητρίου

το ειδα τελευταία και μου άρεσε:οι όμορφες μέρες δεν έχουν ανάγκ... περισσότερα


Να σας συστήσω τη γενιά μου...

Κοινωνία ήρθε η Ώρα

Το καλοκαίρι

Ο άνθρωπος και τα Βιβλία του

Wi Φάει

Μη μου μιλάς για τίποτα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.