Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Τις πταίει;

Α
Α
άγνωστο
Στην αρχή έφταιγε εκείνος που πάντα φταίει. Ο προηγούμενος. Αυτός που ήταν πριν και τα άφησε όλα διαλυμένα. Που κορόιδευε τον λαό και διέσυρε τη χώρα. Που μας έφερε όλους στο χείλος της καταστροφής.

Μετά έφταιγε η παγκόσμια κρίση. Έφταιγαν οι τράπεζες. Οι κερδοσκόποι. Τα οικονομικά συμφέροντα. Οι άπληστοι και σκοτεινοί οίκοι αξιολόγησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι, ανίκανοι να λύσουν την κατάσταση, ηγέτες της.

Τη σκυτάλη της ευθύνης πήραν τα συνδικάτα. Οι συντεχνίες, που τόσα χρόνια καλομάθανε και τώρα δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Οι ταξιτζήδες που χτύπησαν τον τουρισμό μέσα στο κατακαλόκαιρο. Οι σκουπιδιάρηδες που τίγκαραν την πόλη με βουνά σκουπιδιών και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Ακρόπολης που άπλωσαν πανό στον Ιερό Βράχο.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το παιχνίδι της πανελλήνιας ενοχής και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες που βρέθηκαν ως δια μαγείας με διπλούς και τριπλούς μισθούς και επιδόματα πάσης φύσης. Ένα δημόσιο που "μαζί τα έφαγε¨ και που για 40 χρόνια αποτελεί τη μοναδική μάστιγα της ελληνικής οικονομίας.

Έφταιγαν οι “Αγανακτισμένοι”. Οι “Δεν Πληρώνω”. Αυτοί που για μήνες είχαν κατασκηνώσει έξω από τη Βουλή, βρωμίζοντας την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα και δυσφημίζοντας τη χώρα. Εκείνοι που αντί να κάτσουν σπίτια τους να πληρώσουν ό,τι τους ζητά η κυβέρνηση, για να “σώσει τη χώρα” και να δανειστεί και άλλα πακέτα, διαφημίζουν την άρνηση τους να δώσουν φράγκο. Εκείνοι οι πολίτες που είχαν το “θράσος” να ρουφήξουν μερικές χιλιάδες χημικών και να αντέξουν τη βία κράτους και παρακράτους, γιατί ο μόνος σκοπός στο δικό τους το μυαλό ήταν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη.

Φυσικά έφταιξε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα του 3%, που η πανελλήνια κινητοποίηση που του προσδίδουν μόνο με την οργάνωση των SA της δεκαετίας του ’30 μπορεί να συγκριθεί. Αυτοί που με μια χούφτα έδρες έχουν καταφέρει να διαλύσουν μόνοι τους μία χώρα έντεκα εκατομμυρίων, λες και ήταν το δεύτερο κόμμα του τόπου.

Φταίει η φοροδιαφυγή. Όλα εκείνα τα λαμόγια που δεν έχουν πληρώσει δραχμή σε ολόκληρη τη ζωή τους, ενώ τα ονόματα τους είναι εδώ και δεκαετίες στα συρτάρια υπουργών και πρωθυπουργών. Όλοι αυτοί που με το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, μάζεψαν έναν σκασμό λεφτά και μετά τα χώρισαν σε βαλίτσες, με προορισμό την Ελβετία αλλά και τα κομματικά γραφεία. Όλοι αυτοί που με τα υπερ-υπερκοστολογημένα δημόσια έργα στήσανε εδώ και τριάντα χρόνια τη μεγαλύτερη μπίζνα που έχει αντικρίσει ποτέ στην ιστορία του τούτος εδώ ο τόπος.

Τέλος, φταίνε όλοι οι Έλληνες. Όλοι εκείνοι που την 28η Οκτωβρίου βγήκαν στους δρόμους, έδιωξαν όλους τους πολιτικούς από τις τέντες των επισήμων και έβαλαν τους πραγματικούς ζωντανούς αγωνιστές του ’40 στη φυσική τους θέση. Όλοι όσοι είπαν ένα ακόμη ΟΧΙ, βάζοντας μικρά παιδιά στις θέσεις των κυβερνώντων, συμβολίζοντας το μέλλον και την ελπίδα. Φταίνε όλοι οι Έλληνες, γιατί φωνάζουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν άλλους φόρους και κανείς δεν τους πιστεύει. Φταίνε όλοι οι Έλληνες, που δεν αναγνωρίζουν ότι ο “σταυρός που σηκώνει σύσσωμη η κυβερνητική ομάδα, συνοδεύεται και από πετροπόλεμο”.

Τις πταίει τελικά; Φταίνε όλοι οι άλλοι. Όλοι, εκτός από τους πραγματικούς φταίχτες. Όλοι εκτός από εκείνον που δίχως να λογαριάσει κανέναν, χωρίς να ακούσει τίποτα, μη έχοντας καταλάβει το παραμικρό από όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, κατηγορεί τους πάντες, εκτός από έναν. Τον εαυτό του.
Polyfimos, 04/11/2011

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Την πίτα ολόκληρη & το σκύλο χορτάτο»

Εάν θέλουμε ν’ απεικονίσουμε την ευθύνη σχηματικά, σαν μια πίτα για παράδειγμα (το γνωστό γράφημα εννοώ), σίγουρα τη «μερίδα του λέοντος» κα... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Polyfimos

Γιατί στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Ακόμη και με ένα μά... περισσότερα


Τα έκτροπα των παρελάσεων

Με γεια το "κούρεμα"...

Τέλος εποχής

Ζωή θέλω...

Φως μέσα απ’ τις στάχτες

Ποιος σώζει ποιον: η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.