Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Stephen King

Α
Α


«Επινοούμε φανταστικούς τρόμους για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τους πραγματικούς».
«Μόνο οι εχθροί λένε την αλήθεια. Οι φίλοι και τα αγαπημένα πρόσωπα ψεύδονται ασύστολα, παγιδευμένοι στον ιστό του καθήκοντος».

Στήβεν Κινγκ, (1947- ), Αμερικανός συγγραφέας μυστηρίου και τρόμου.


Μόλις έχω πιει τον πρωινό μου καφέ σε γνωστό εμπορικό κέντρο και κάνω την απαραίτητη βόλτα στα μαγαζιά που βρίσκονται στον χώρο. Τα σχετικά με την ένδυση έχουν κερδίσει την προσοχή της συνοδοιπόρου μου αφήνοντας μου την γνωστή αντρική, βαρεμένη έκφραση «...κι εγώ τι κάνω τώρα;».
Ξάφνου το μάτι μου πέφτει σε κάποιο βιβλιοπωλείο που βρίσκεται παραδίπλα και αποφασίζω να το επισκεφτώ. Κοιτώντας διάφορους τίτλους, πιο πολύ σαν ενημέρωση -καθώς τα τελευταία χρόνια το οικονομικό αλλά και η ευκολία με έχουν οδηγήσει στο να διαβάζω βιβλία από το ipad- το βλέμμα μου αγκαλιάζει το σταντ που είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο μου συγγραφέα,τον Stephen King.

Οι σφυγμοί μου επιταχύνονται, τα μάτια μου ανοίγουν διάπλατα και ωσάν το λαγωνικό που αφουγκράζεται το θήραμά του, αρχίζω να ψάχνω για κάποιο νέο του βιβλίο που δε φιλοξενεί ακόμη η βιβλιοθήκη μου. Εδώ θα πρέπει να κάνω μια παρένθεση και να σας ενημερώσω πως από τότε που άρχισα να αγοράζω βιβλία, είχα τάξει στον εαυτό μου κάποια στιγμή, να έχω στην συλλογή μου όλα τα βιβλία του Stephen King. Είναι και τα μοναδικά βιβλία που συνεχίζω να αγοράζω, σε έντυπη τουλάχιστον μορφή.

Επανέρχομαι λοιπόν και συνεχίζοντας να ψάχνω για κάτι καινούργιο, ανακαλύπτω έναν νέο τίτλο. Το αρπάζω, το ξεφυλλίζω με αργές και ηδονικές κινήσεις προσέχοντας μην το τραυματίσω(!) κι εκεί που είμαι έτοιμος να το πάρω μαζί μου, ανακαλύπτω και δεύτερο βιβλίο που δεν έχω. Χωρίς σκέψη το παίρνω και αυτό και ενώ ετοιμάζομαι να επισκεφτώ το ταμείο του βιβλιοπωλείου, ο Stephen μου κάνει τα γνωστά μαγικά του και μου εμφανίζει δύο ακόμα, αδιάβαστα για εμέ βιβλία. Γκλουπ! Τι έγινε ρε παιδιά; Αν στο πρώτο και όχι τόσο ενημερωμένο βιβλιοπωλείο ανακαλύπτω τέσσερα καινούργια βιβλία του King, πόσα πρέπει να υπάρχουν ακόμα; Σημειωτέον ότι είχα να ενημερωθώ κανένα χρόνο επί του συγκεκριμένου και στην συλλογή μου υπάρχουν περί τα πενήντα βιβλία του αγαπημένου μου συγγραφέα.

Πλήρωσα και για τα τέσσερα (σιγά μην τα άφηνα) και έφυγα βαθιά συλλογισμένος. Στο παιχνίδι που άρχισα με τον Stephen King πριν περίπου τριάντα χρόνια, βγαίνω συνεχώς χαμένος.
Δεν τον προλαβαίνω τον άτιμο. Μιλάμε για ένα φαινόμενο και μου ακούγεται πολύ λογικό κάτι που έμαθα προσφάτως. Σύμφωνα με το άρθρο που διάβαζα, τα βιβλία που έχουν γραφτεί από άλλους αναφερόμενοι στον Stephen King, ξεπερνούν τα βιβλία του ιδίου, που δεν τα λες και λίγα.

Είναι πολυγραφότατος, κρατώντας σχεδόν πάντα πολύ υψηλό επίπεδο στα έργα του και αποφεύγοντας τις «ξεπέτες», τουλάχιστον στα βιβλία του. Πότε με το πραγματικό του όνομα, πότε με παρατσούκλια, πότε κρυμμένος πίσω από παραγωγές ταινιών, θεατρικών, σειρών, κόμικς, ποιημάτων, άρθρων, πάντα με ορμητήριο το χειμωνιάτικο, χιονισμένο Maine και αιώνιος οπαδός στο μπέιζμπολ των αιώνια χαμένων Boston Red Sox, μου ξεφεύγει μονίμως και μου χαμογελά σαρδόνια πίσω από το νέο του βιβλίο.Πως να αντιδράσεις σε κάτι που δεν κερδίζεις ποτέ;
Απλά υποκλίνεσαι.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Αδόκιμος γραφεύς

Ένα δάκρυ αντάρτης ξέφυγε, κύλισε στο πρόσωπο σου. Η σκέψη που σ... περισσότερα


Noir καλοκαιρινά βράδια

Κώστας Μουρσελάς, ο "Εκείνος κι εκείνος"...

2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Μιλώντας με το Δημήτρη Δεγαμινιώτη

Συνομιλώντας με τον Άνταμ Φουλντς

Interview with Adam Foulds

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.