Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Πως ανακαλύπτω τα ταλέντα μου

Α
Α
wikiHow
Ταλέντα. Σπουδαίο πράγμα! Αν ανακαλυφθούν και αξιοποιηθούν βεβαίως...

Όλοι έχουμε λίγο ως πολύ κάποιο ταλέντο, κάποια κλίση σε κάτι το οποίο μας αρέσει πολύ αφενός και μας ξεχωρίζει αφετέρου. Με αυτό γεννηθήκαμε προφανώς και το αποκτήσαμε ακόμη κι από παράγοντα κληρονομικό ή από επιρροές επίσης του περιβάλλοντος.
Το κατά πόσο το γνωρίζουμε το ταλέντο μας και πως μπορούμε να το ανακαλύψουμε θα αναλύσουμε αν γίνεται διότι ένα είναι το σίγουρο: τα ταλέντα δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα αλλά να αξιοποιούνται, να εκτιμώνται και να εξελίσσονται.

Τι ακριβώς σημαίνει ταλέντο
Ταλέντο σημαίνει κάποιο χάρισμα που μας διακρίνει στην ουσία. Κάτι που μας έλκει να ασχοληθούμε και είναι πάνω από τη δύναμή μας και είμαστε καλοί σε αυτό ακούσια κιόλας. Με αυτό το κάτι ήρθαμε στη ζωή και πρέπει σαφώς να το ανακαλύψουμε στην πορεία και μάλιστα όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Για να προσανατολιστούμε και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να βρούμε τις δυνατότητές μας και το δρόμο μας στη ζωή ακόμη και τον επαγγελματικό αφού είναι σε συνάρτηση.

Πως το ανακαλύπτω
Με βάση τη θεωρία την παραπάνω -ότι πρέπει να ανακαλύπτεται όσο νωρίτερα δηλαδή το όποιο ταλέντο- ευνόητο είναι πως μιλάμε ακόμη και για την παιδική ηλικία. Ένα ταλέντο είναι ευδιάκριτο ακόμη και από τότε συνεπώς εδώ η ευθύνη βαραίνει τους γονείς. Είναι υπεύθυνοι και υποχρεωμένοι τρόπον τινά να καταλάβουν τα ταλέντα και τη ροπή του παιδιού τους σε κάτι. Να το ενθαρρύνουν έπειτα να ασχολείται με αυτό και σαφώς να το επιβραβεύουν. Να το βοηθήσουν με όποιο τρόπο παρέχοντας του τη δυνατότητα να το εξελίξει και να ανακαλύψει μόνο του το που μπορεί να φτάσει.

Αν μιλάμε τώρα για μεγαλύτερες ηλικίες, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βρεις σε τι είσαι ταλαντούχος. Καταρχήν κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου και σε αυτήν την περίπτωση. Κάθεσαι να σκεφτείς τι πραγματικά θα σου άρεσε να κάνεις και εννοείται προχωράς σε δράση. Πειραματίζεσαι και το επόμενο βήμα είναι να ρωτήσεις δικούς σου ανθρώπους την άποψή τους για το αποτέλεσμα.
Βεβαίως, μπορείς να πάρεις τη γνώμη τους και νωρίτερα στην προσπάθειά σου να το βρεις το όλο θέμα. Να ρωτήσεις δηλαδή σε τι πιστεύουν αυτοί πως θα ήσουν καλός ή αν έχουν διακρίνει κάτι σε σένα.

Λέγεται επιπρόσθετα πως υπάρχουν και διάφορα τεστ ψυχολογικά τα οποία μπορείς να συμπληρώσεις με ειλικρίνεια, τα οποία σε βοηθούν να καταλάβεις πράγματα για τον εαυτό σου σχετικά με την όποια κλίση που μπορεί να έχεις.
Θεμιτό είναι να σκεφτούμε κάθε κριτική που έχουμε πάρει από οποιονδήποτε για οτιδήποτε κάναμε.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε στην ουσία είναι να αφεθούμε ελεύθεροι και να ακούσουμε την καρδιά μας κι αυτό που λαχταρά η ψυχή μας δίχως να επηρεαστούμε από άλλες παραμέτρους όπως λόγου χάριν το οικονομικό, τον κοινωνικό παράγοντα, το τι θέλουν οι άλλοι από μας και να ονειρευτούμε...
Δε χρειάζεται να είμαστε αυστηροί πολύ με τον εαυτό μας αξιώνοντας να είμαστε τέλειοι και εννοείται βασικό είναι να πάρουμε το χρόνο μας για όλο αυτό διότι δεν είναι απλή υπόθεση.

Ταλέντο και επάγγελμα
Κι ερχόμαστε τώρα σε ένα φλέγον ζήτημα. Αν τελικά το όποιο ταλέντο μας θα το κρατήσουμε ως χόμπι ή θα επιδιώξουμε επαγγελματική καριέρα, καταξίωση μέσα από αυτό και βέβαια οικονομικές απολαβές.
Το να κάνεις το ταλέντο ή το χόμπι σου επάγγελμα είναι ό,τι πιο ιδανικό μπορεί να σου συμβεί, όπως καταλαβαίνουμε. Να βγάζεις τα προς το ζην κάνοντας κάτι που αγαπάς σημαίνει ότι δεν υποφέρεις, το απολαμβάνεις και μάλιστα αφιερώνεσαι τόσο ώστε να φτάσεις και ψηλά.
Ο Κομφούκιος άλλωστε είπε το κορυφαίο: Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψεις στη ζωή σου. Εννοώντας ακριβώς όλα τα παραπάνω. Ωστόσο στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, δε μειώνει σε τίποτα την αξία του ταλέντου μας αφού δεν μετρώνται όλα με το οικονομικό κριτήριο και βέβαια μπορούμε να ασχολούμαστε με αυτό τον ελεύθερο χρόνο μας ή να το έχουμε ως δεύτερη ασχολία σε επαγγελματική βάση μιλώντας.

Όπως και να έχει, το όποιο ταλέντο είναι ευλογία και πρέπει να ανακαλύπτεται και να αξιοποιείται το καλύτερο δυνατό και όσο νωρίτερα, όπως προείπα. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και που μπορεί να σε οδηγήσει κάποιο σου ταλέντο, γι' αυτό βρες το, ασχολήσου και κυνήγησέ το.
Σε διακρίνει, σε ξεχωρίζει, σε τιμά και σε κάνει χαρισματικό άνθρωπο εξασφαλίζοντάς σου εκτίμηση, σεβασμό και θαυμασμό, που είναι σημαντικά για την αυτοεκτίμηση και την αυτοεξέλιξή μας.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Θωμη Μπαλτσαβια

Είμαι η Θώμη και γράφω...γράφω ερωτική ποίηση,διηγήματα,παραμύθι... περισσότερα


Οι ζωντανοί νεκροί δεν ανασταίνονται ποτέ

Αρνούμαι να μεγαλώσω

Οι νάρκισσοι της ηλιθιότητας

Ονειρέψου άφοβα, ζήσε άφοβα

Το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν εγγυάται λαμπρό μέλλον

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας είναι η ματαιοδοξία

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.