Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Sir Verano

Α
Α


Το καλοκαίρι είναι ο πρίγκιπας των  Εποχών με στέμμα σφυρηλατημένο στη φωτιά του Ήλιου. Φέρει για στολίδια ιστορίες αλμύρας και κύματος, οξυμένες αισθήσεις  και υδάτινες εικόνες μεγάλης δυναμικής. Έχει χρώμα, άρωμα, γεύση και μια κρυμμένη μουσική. Μια παραλία σε χρυσαφένιες αποχρώσεις, ένα δροσερό καλοκαιρινό ποτό, κοράλλια και κοχύλια μιας μικρής προσωπικής μας Ατλαντίδας, μια θάλασσα γαλήνια άβυσσος, κάνουν την καρδιά του καλοκαιριού να χτυπάει ακόμη και όταν η εποχή έχει αλλάξει. Πιο σιγά, πιο δειλά αλλά σε ρυθμό ικανό να δημιουργήσει καταστάσεις προσδοκίας και αναμονής.

Θερινά μπαλκόνια φιλοξενούν χαμηλόφωνους διαλόγους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ταράτσες με ρομαντικούς φωτισμούς και πολύχρωμα cocktails, ήχοι  reggae, rock 'n' roll. Νυχτερινό μπάνιο και τραγούδια στην κιθάρα γύρω απ’ τη φωτιά σε κάποια παραλία, μπύρες και τσιγάρα. Ένα σεντόνι- κουβάρι παραπεταμένο στη νότια πλευρά του κρεβατιού που βρέθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, θύμα της μάχης με τον καύσωνα. Υπαίθρια σινεμά, συναυλίες. Νυχτοπερπατήματα σε πλακόστρωτα  νησιώτικα σοκάκια.

Υπέρλαμπρο στέμμα φοράς Σερ Βεράνο*! (=καλοκαίρι)                                                 Μα πάνω απ’ όλα ζωντανεύεις το πιο όμορφο των μυθικών πλασμάτων, τη Σειρήνα. Άλλοτε ως ατίθαση και σαγηνευτική κοπέλα που φέρει την αλμύρα στο κορμί και στα μαλλιά της, με ύφος παιχνιδιάρικο και γέλιο ζωηρό. Παρουσία που κάνει θόρυβο αλλά συνάμα αδιαφορεί για το πλήθος αδιάκριτων βλεμμάτων που συγκεντρώνει πάνω της. Και άλλοτε πάλι ως μορφή αδρή, καθαρή, γαλήνια και ολιγομίλητη, σα να δεσμεύει πάνω της τα πέπλα της αλήθειας του επίγειου κόσμου. Και άλλες φορές πάλι, μοιάζει με συνονθύλευμα προσώπων που κάτι μας θυμίζουν, ίσως «Σειρήνες» που χάθηκαν σε κάποιο καλοκαίρι  και μόνο η σκέψη μας μπορεί να τις αγγίξει πια, ποτέ το χέρι μας.

Σερ Βεράνο, η Σειρήνα είναι η απόδειξη της μεταμορφωτικής επιρροής που ασκείς επάνω μας. Είτε αυτό μεταφράζεται ως αχαλίνωτη διάθεση για partying (όπως η νεανική μου ματιά -κάτω των 25- μπορεί να αποδώσει )  είτε ως ενέργεια εσωτερικής πληρότητας. Η Σειρήνα σου χαρίζει σε όλους μας αυτό που χρειαζόμαστε να είμαστε.

Και ναι, μπορούμε να φυλάμε την προσωπική μας Σειρήνα σε ένα μπουκαλάκι με κόκκους άμμου και λίγα κοχύλια μέχρι τον επόμενο καύσωνα, αυτό όμως δε θα λειτουργήσει  ποτέ. Παρά μόνο, αν καταλάβουμε αυτό:

Το καλοκαίρι πάνω απ’ όλα δεν είναι εποχή, αλλά κατάσταση. Και όσο και αν μερικές φορές φαίνεται λιγάκι να καθυστερεί, στο τέλος ΠΑΝΤΑ έρχεται.

1. Σερ Βεράνο : Από τη λέξη Sir =κύριος, στα αγγλικά και τη λέξη verano =καλοκαίρι, στα Ισπανικά.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ειρήνη Χρ. Συκιώτη

"There where some very bad days...and some unexpected beautiful... περισσότερα


Ημερολόγιο Σελ. 13: Γαύδος

H πραγματική ελευθερία συνιστά την μοναξιά;

Προκυμαίες

Νήσος Χίος, ΑΝΑΒΑΤΟΣ

Ήταν καλοκαίρι. Ήταν στην Ελλάδα του 2020...

Free and real: δεν τελειώνει...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.