Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


#CivilMarchForAleppo

Α
Α
Photo%20by%20Janusz%20Ratecki
Μια παρέα ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη μας που δεν ανεχόταν να συνεχίζεται άλλο η αιματοχυσία στο Aleppo της Συρίας, αποφάσισε να φτάσει ως εκεί με τα πόδια. Πήραν τα σακίδια τους στην πλάτη, φόρεσαν τα πιο άνετα τους παπούτσια και ξεκίνησαν να βαδίζουν στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους από το Βερολίνο με τελικό προορισμό τη μαρτυρική αυτή πόλη της Συρίας.

Πέρασαν από χιόνια, από βροχές, από χώρες που κράτησαν απόλυτα εχθρική στάση απέναντι στους πρόσφυγες μα δε σταμάτησαν ούτε για μια στιγμή να βαδίζουν.
Επέλεξαν να κάνουν αντίστροφα τη διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Γερμανία στέλνοντας με κάθε βήμα τους παντού απ' όπου κι αν περνούσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Είναι άνθρωποι που πνίγονται από την αδικία. Που νιώθουν πως ο κόμπος έχει ήδη φτάσει στο χτένι και πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να ''δακρύζουν'' πάνω από τα πληκτρολόγια τους για κάτι που αποτελεί όνειδος για το ανθρώπινο είδος.
Αρνούνται να παραμείνουν αδρανείς μπροστά στο δράμα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να σώσουν τις ζωές τους. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι αυτό.

Civil%20March%20For%20Aleppo
Στην αρχή ήταν λίγοι. Μα όσο βάδιζαν όλο και γινόταν περισσότεροι. Νέοι, ηλικιωμένοι, μητέρες με τα παιδιά τους ενωνόταν μαζί τους σε κάθε χώρα που περνούσαν και έτσι το ανθρώπινο αυτό ποτάμι διαμαρτυρίας γινόταν όλο και πιο ορμητικό...

Με όπλο το χαμόγελο και την αποφασιστικότητα τους και άρμα την ψυχή τους πιστεύουν πως μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα. Πως μπορούν να κάνουν όλους εμάς που πνιγόμαστε από την απελπισία να σηκωθούμε όρθιοι και να φωνάξουμε μαζί τους πως μέχρι εδώ ήταν! Πως φτάνει πια!
Πως με θάρρος, δράση, ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε ν' αλλάξουμε τα πράγματα. Και να σταματήσουμε τον πόλεμο. Να σταματήσουμε τον πόλεμο στη Συρία αλλά και σε κάθε άλλη γωνιά του πλανήτη μας.

Photo%20by%20Janusz%20Ratecki
Η Ελλάδα είναι η ένατη χώρα που διασχίζουν για να φτάσουν στον στόχο τους. Μπήκαν στη χώρα μας την Πρωτομαγιά, πόσο συμβολικό αλήθεια, και υπολογίζουν να έχουν περάσει στην Τουρκία μέχρι το τέλος του μήνα.
Στις τρεις περίπου εβδομάδες που θα παραμείνουν στη χώρα μας διασχίζοντας σχεδόν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα είναι βέβαιο πως το ποτάμι αυτό θα μεγαλώσει κι άλλο.
Τι λέτε; Θα τους αφήσουμε να βαδίζουν μόνοι τους; Θα τους αφήσουμε να παλεύουν και για εμάς;

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία διαμαρτυρίας καθώς και για το πρόγραμμα τους για όσο διάστημα θα βρίσκονται στη χώρα μας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους ''Civil March For Aleppo'', αλλά και στη σελίδα τους στο Facebook.
Παράλληλα υπάρχει και το hashtag #CivilMarchForAleppo στο Twitter μέσω του οποίου μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες, ενώ φωτογραφίες από το μεγάλο αυτό ταξίδι μπορείτε να βρείτε στο Flickr.

Civil%20March%20For%20Aleppo

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Στέφανος Μαντζαρίδης

Και τώρα; Τώρα τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και τα παρατάμε; Ή... περισσότερα


Volunteers

Εθελοντές

Franken Konvoi

Αλληλεγγύη το λένε, ξέρεις...

Εθελοντης

Το σύγχρονο Άουσβιτς της Ευρώπης

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.