Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ρούχα και διάθεση

Α
Α
Παίζουν τα ρούχα μας κάποιο ρόλο στη διάθεσή μας; Κι αν ναι, πόσο μεγάλο ρόλο; Χρειάζεται να τους δίνουμε μεγάλη σημασία ειδικά όταν είμαστε στα κάτω μας;
Τελικά για ποιον φροντίζουμε ή θα έπρεπε να φροντίζουμε την εμφάνισή μας;


Στην ψυχολογία και στη διάθεσή μας πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για το κατά πόσο θα είναι σε καλή και ανεβασμένη κατάσταση ή όχι. Τα προβλήματα ποτέ δεν τελειώνουν, οι έγνοιες το ίδιο, το άγχος δεδομένο, οι υποχρεώσεις μα και τα έκτακτα περιστατικά.
Μέσα σε όλα αυτά αν προστεθεί και το κατά πόσο η προσωπική μας ζωή είναι καλή ώστε να ισορροπούμε και να γεμίζουμε μπαταρίες ψυχικά, καταλαβαίνει κανείς πως δε θέλει και πολύ η κατάσταση να ξεφύγει και να παραδοθούμε στην κακοδιαθεσία ή ακόμη χειρότερα στη θλίψη.

Η διάθεσή μου
Το να παραδοθείς και να επιτρέψεις σε όλα αυτά να σου καθορίσουν τα κέφια, είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο είναι να δώσεις τη μάχη. Και οφείλεις να το κάνεις επειδή είναι επικίνδυνο να αφεθείς και δε σου αξίζει κιόλας αυτό.
Πέρα από άλλα πράγματα που σχετίζονται βαθύτερα με την όποια κακή σου διάθεση ή ψυχολογική κατάσταση και θα πρέπει να φροντίσεις να βοηθηθείς, σίγουρα υπάρχουν και άλλα. Ενδεχομένως πιο μικρά, πιο ασήμαντα, πιο καθημερινά και απλά, όμως μες την απλότητα καμιά φορά βρίσκονται οι λύσεις ή τουλάχιστον στη προσπάθεια.

Ο ρόλος του ντυσίματος
Κάτι λοιπόν που παίζει μεγάλο ρόλο στη διάθεση και την ψυχολογία ιδιαιτέρως εμάς των γυναικών, είναι και η εμφάνισή μας και συγκεκριμένα ο τρόπος ντυσίματος. Ίσως ακούγεται παράδοξο κάπως αλλά είναι αλήθεια πως αν φροντίσεις τον εαυτό σου έστω και με το ζόρι διασφαλίζεις μια πιο ανεβασμένη διάθεση. Νιώθεις όμορφα και αν σε δουν όμορφη και περιποιημένη και οι γύρω και κυρίως αν θα σου κάνουν κομπλιμέντο, φυσικό κι επόμενο να νιώσεις καλύτερα.
Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση έχουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Κι ας μη κρυβόμαστε πως η φιλαρέσκεια είναι χαρακτηριστικό μας. Αντιθέτως αν νιώθουμε άσχημα μέσα μας και αυτό το επιβεβαιώνουμε με την εξωτερική μας εμφάνιση, η κατάστασή μας δε θα βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο, μάλλον θα πάρει την κατιούσα κιόλας.

Καν' το οικονομικά
Το ιδανικό βεβαίως και το ωραιότερο θα ήταν να το κάνουμε όλο αυτό με μια ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας και καινούριες αγορές. Αυτό σίγουρα θα μας ανέβαζε αφάνταστα από την αρχική διαδικασία ακόμη, του να τριγυρνάς στα καταστήματα και να προβάρεις ή να ψάχνεις και να ενθουσιάζεσαι με χρώματα, σχέδια και τα πάντα που αφορούν το ντύσιμο.
Ωστόσο επειδή αυτό είναι αρκετά δύσκολο να γίνει τουλάχιστο οποιαδήποτε στιγμή πια αφού διανύουμε δύσκολες εποχές οικονομικά, πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις. Και υπάρχουν αν πραγματικά το θέλουμε.
Μπορούμε να αγοράσουμε απλώς αξεσουάρ σε χαρούμενα χρώματα, όπως φουλάρια ή κάποιο φο-μπιζού ή ένα καπέλο για παράδειγμα.
Όλα αυτά είναι φτηνά και θα κάνουν θαύματα με κάποια από τα ρούχα μας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μικροαλλαγές σε κάποια ρούχα προσθέτοντας ή αφαιρώντας κάτι. Μπορούμε ακόμη πιο απλά να τολμήσουμε να συνδυάσουμε στυλ που ως τώρα αποφεύγαμε ταιριάζοντας κομμάτια που δεν φορέσαμε ποτέ μαζί.

Είναι λοιπόν ένα βηματάκι το να νιώσουμε όμορφα η φροντίδα της εξωτερικής μας εμφάνισης και δη η επιλογή όμορφου ντυσίματος κι αυτό δεν έχει να κάνει σαφώς ούτε με τα χρήματα που θα διαθέσουμε μήτε κανόνες άλλους.
Ό,τι μας κάνει εμάς να αισθανθούμε καλά με τον εαυτό μας είναι το ζητούμενο.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Θωμη Μπαλτσαβια

Είμαι η Θώμη και γράφω...γράφω ερωτική ποίηση,διηγήματα,παραμύθι... περισσότερα






Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι

Καλοκαιράκι αργείς;

Άνθρωποι με ημερομηνία λήξης...

Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Η ζωή μ' έναν Πινόκιο

Νομοτελειακή τυχαιότητα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης




ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.