Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ψάχνοντας για λίγη αγάπη

Α
Α
Φορές που σου λείπει η αγάπη... Σου 'χει λείψει πολύ για την ακρίβεια. Κι όχι αναγκαστικά επειδή ήσουν μόνη-πράγμα εύλογο.
Πιο τραγικό να σου λείπει όντας με κάποιον, μα συμβαίνει. Φορές που διψάς για αυτήν με όποια μορφή μα πάντα με το ένδυμα του έρωτα. Φορές που την ονειρεύεσαι όπως τη θες, την καρτερείς, από όποιον. Απλά να σου κάνει το κλικ!


Υπήρξαν αναμφίβολα και ίσως υπάρξουν και πάλι στιγμές στη ζωή μας που νιώσαμε έλλειψη μεγάλη από αγάπη και απέραντη δίψα για αυτήν. Μακάρι να μη συνέβαινε ποτέ μα είναι αρκετά μεγάλη δυστυχώς η πιθανότητα.
Το να σου συμβεί σαφώς είναι ανθρώπινο και μέσα στη ζωή όπως όλες οι καταστάσεις. Το να το νιώσεις όντας μόνη επίσης είναι λογικό. Όμως για κάποιους λόγους δε σου τυχαίνει να το αισθανθείς μόνο σε αυτήν την περίπτωση μα και όντας και με κάποιον άνθρωπο. Κι αυτό είναι τραγικό τουλάχιστο, και σαφέστατα σου κρούει κάποια καμπάνα που πρέπει να ακούσεις.

Τι ακριβώς έχω ανάγκη
Υπάρχει περίπτωση να νιώσεις την ανάγκη για όλα όσα περιλαμβάνει το θέμα αγάπη αλλά και μόνο κάποια από αυτά. Όντας μόνη είναι φυσικό κι επόμενο πως θα σου λείψει όλο το πακέτο αν και δεν είναι λίγες οι φορές που θα επιλέξεις να κάνεις έκπτωση στα θέλω σου προκειμένου να καλύψεις μερικές έστω από τις ανάγκες σου.
Ή απλά, μπορεί να μην είσαι έτοιμη για όλο το πακέτο κι εσύ κι ας το λαχταράς.
Πρέπει λοιπόν να καταλάβεις τι ακριβώς χρειάζεσαι όσο πιο σύντομα ή πιο πολύ ώστε να εστιάσεις σε αυτά. Όντας τώρα με κάποιον άνθρωπο, προφανώς λίγο σπανιότερο να σου λείπει όλο το πακέτο αφού σε κάποια πράγματα θα σε καλύπτει κάποιος, δε μπορεί.
Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι ή δε σε καλύπτει καθόλου σε μερικά ή δε στα δίνει στην ποσότητα ή στην ποιότητα που εσύ θέλεις.

Τι κάνω όντας ακάλυπτη
Αυτό που μπορείς να κάνεις όντας ακάλυπτη από όλο το πακέτο της αγάπης, είναι να περιμένεις σαφώς να έρθει έχοντας τα μάτια βεβαίως ανοιχτά μα δίχως να τρελαίνεσαι αφού δεν είναι παραγγελία. Απλώς να είσαι ανοιχτή χρειάζεται κι έτοιμη.
Αν αποφασίσεις πως δε μπορείς να προσμένεις όλο το πακέτο και συμβιβάζεσαι και με κάτι υποδεέστερο, καθόλου κατακριτέο δεν είναι και προσωπική σου επιλογή. Μα έχε στο μυαλό σου πως ψάχνοντας για λίγη αγάπη ίσως προσπεράσει η περισσότερη ή ίσως και υποπέσεις σε λάθος επιλογή και πονέσεις.

Αν τώρα ανήκεις στην κατηγορία που είσαι με κάποιον αλλά πάλι αναζητάς λίγη αγάπη όπως τη φαντάζεσαι εσύ, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Ή του μιλάς και του ζητάς όσα χρειάζεσαι με τον τρόπο και τη συχνότητα που τα έχεις ανάγκη κι ό,τι γίνει ή στρέφεσαι αλλού. Κι επειδή δεν είναι εύκολο, έντιμο κυρίως αλλά και φυσιολογικό να παίρνουμε διάφορα που χρειαζόμαστε από διαφορετικούς ανθρώπους συνάμα, μετράς τις αντοχές και τις επιλογές σου. Ζύγισε το βάρος των αναγκών σου που δε καλύπτονται, ζύγισε τα πάντα και πράξε. Η ζωή είναι μικρή...

Αναμονή και κατάθλιψη
Χωρίς αγάπη ο άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει, μήτε να είναι ολοκληρωμένος ή χαρούμενος με ισορροπία ψυχική και δυνάμεις να ανταπεξέρχεται σε όλα τα υπόλοιπα. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι και αυτό το νιώθουμε πιο πολύ όταν ακριβώς έχουμε έλλειψη τέτοιων συναισθημάτων ή απολαβών.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό διότι ελοχεύει πραγματικά κίνδυνος να μελαγχολήσει ή να μαραζώσει κανείς οδεύοντας προς την κατάθλιψη. Περιμένοντας κάτι που δεν έχεις μα κυρίως αν γίνει εμμονή και επιδοθείς στο ατέρμονο κυνήγι του, δε θες και πολύ να καταρρεύσεις. Άγχος μα κυρίως λάθη που θα σου κοστίσουν θα σε καταβάλλουν.

Ηρέμησε, δίκιο έχεις και μεγάλη ανάγκη έχεις μα χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία κι ενίοτε μικροί συμβιβασμοί. Τίποτα δεν είναι με ροδοπέταλα στρωμένο σε αυτή τη ζωή και ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ. Εύκολο είναι να εγκαταλείψεις και να αφεθείς στη θλίψη μα δεν πρέπει επουδενί.
Ζήσε όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής σου που υπάρχουν και σκέψου πως κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα και δεν ξέρεις τι θα φέρει. Κάνε όσες αλλαγές χρειάζεται στον εαυτό σου ή στη ζωή σου προετοιμάζοντας το έδαφος να υποδεχτείς ό,τι έρθει. Μόνο να τα έχεις βρει με σένα πρωτίστως και να ξέρεις τι ζητάς και το εσύ δίνεις ή τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις ή να ανεχτείς.

Μα την είχα, που πήγε;
Καθόλου περίεργο να αναρωτηθείς που στο καλό πήγε η αγάπη αφού την είχες. Και δεν είναι ψέμα αυτό. Σαφώς και την είχες κι εσύ και όλοι μας κάποια στιγμή και το ότι δεν την έχεις πια δεν αναιρεί την γνησιότητά της. Απλώς παίζουν τόσα πολλά ρόλο σε αυτό που θα γράφαμε τόμους και άλλωστε δεν είναι αυτό το νόημα.
Νιώσε λοιπόν και τυχερή που την είχες ή που τη γνώρισες διότι είναι ευλογία πραγματικά. Αν κρύφτηκε, χάθηκε, καλύφθηκε από άλλα ή σου την πήραν πίσω φυσικά δυσανασχετείς, ίσως φταις κι εσύ κάπου μα ίσως και όχι αλλά πάλι το ζητούμενο δεν είναι αυτό.

Μάθε πρώτα να την προσφέρεις απλόχερα εσύ και πάλι θα την πάρεις. Ίσως κάποτε όπως την ονειρεύεσαι ίσως και ποτέ έτσι και θα πρέπει να τη δεχτείς αλλιώς.
Σημασία έχει να μας δίνουν αγάπη και μάλιστα με την καρδιά τους, καθαρή κι άσπιλη από οτιδήποτε άλλο που τη μειώνει, την προσβάλλει ή τη λερώνει και την υποτιμά.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Θωμη Μπαλτσαβια

Είμαι η Θώμη και γράφω...γράφω ερωτική ποίηση,διηγήματα,παραμύθι... περισσότερα


Αν ήθελα να μείνω δίπλα σου δε θα σε χώριζα

Ελεύθερη Δεσμώτης

Αμάραντα

Ρομαντικός άντρας

One night stand. Κι αν κολλήσω;

Κράτησε την αδιαφορία της για το τέλος

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.