Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


The Veggie Taste Festival

Α
Α
1%u03BF%20%u03A6%u03B5%u03C3%u03C4%u03B9%u03B2%u03AC%u03BB%20Vegan%20%u03BA%u03B1%u03B9%20%u039D%u03B7%u03C3%u03C4%u03AF%u03C3%u03B9%u03BC%u03C9%u03BD%20%u0393%u03B5%u03CD%u03C3%u03B5%u03C9%u03BD
Με ποιο ακριβώς τρόπο αναπληρώνει ένας vegan τα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό θρεπτικά συστατικά; Τι ακριβώς περιλαμβάνει η διατροφή του; Πόσο ισχύει τελικά ο αστικός μύθος πως οι vegans τρέφονται μονάχα με χόρτα και μαρούλια; Είναι τελικά το να είσαι vegan φιλοσοφία και στάση ζωής ή απλά μια διατροφική συνήθεια; Τι είδους άνθρωποι είναι τελικά οι vegans;

Αν κι εσύ έχεις απορίες σαν τις παραπάνω, δεν έχεις παρά να περάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου από το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κορωπί και είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρεις να τις λύσεις όλες.
Ένα διήμερο γεμάτο πρωτόγνωρες για τους μη μυημένους, μα πεντανόστιμες γεύσεις μέσα από ένα γευστικό ταξίδι στη χώρα των vegans με τη συμβολή χορτοφαγικών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων και εταιρειών αλλά και λύσεις και ιδέες για τη καλλιέργεια λαχανικών σε μπαλκόνια και ταράτσες.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να καταδείξει πως υπάρχουν άπειρες λύσεις για όποιον θέλει να ακολουθήσει χορτοφαγική διατροφή και πως υπάρχουν δεκάδες φαγητά που συναγωνίζονται επάξια ή και ξεπερνούν ακόμα σε νοστιμιά το κρέας και τα ζωικά παράγωγα.


Αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Σάββατο
12:00' - 14:00' Σεμινάριο Καλλιέργειας λαχανικών σε μπαλκόνια και ταράτσες
15:00' - 16:00' Ομιλία της κ. Ελισάβετ Δημητρά με θέμα ''Πειράματα στα ζώα: Η Σκοτεινή πλευρά της επιστήμης. Πραγματικότητα και εναλλακτικές''
16:00' - 17:00'  Ομιλία της κ. Δήμητρας Μακρυγιάννη με θέμα ''Φυτικές πηγές πρωτεΐνης''
17:00' - 19:00' Workshop με τον Esco Essence: Γάλα από ξηρούς καρπούς και πώς να τα παρασκευάσετε για μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών

Κυριακή:
Στο περίπτερο Vegetarian Butcher o σεφ κ. Νίκος Γαϊτάνος μαγειρεύει για εσάς γλυκόξινο "κοτόπουλο", κοκκινιστό "μοσχαράκι", καρμπονάρα και λεμονάτο "κοτόπουλο", όλα 100% vegan!

13:00' - 14:00' Workshop με την κ. Δήμητρα Μαγκλάρα από το εστιατόριο planVita. Παρασκευή Vegan ομελέτας με τόφου και λαχανικά
15:00' - 16:00' Ομιλία της κ. Ελισάβετ Δημητρά με θέμα ''Πειράματα στα ζώα: Η Σκοτεινή πλευρά της επιστήμης. Πραγματικότητα και εναλλακτικές''

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν λεωφορεία από τον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό προς το φεστιβάλ και αντιστρόφως. Τα δρομολόγια θα είναι ανά μισή ώρα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα των Greek Vegans στο Facebook.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Oh%20My%20Veggies
Vegans και Vegeterians. Τι ακριβώς σημαίνουν οι όροι;
Με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Vegan Και Νηστίσιμων Γεύσεων θεωρούμε χρήσιμο να αναφέρουμε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη vegan και τη vegeterian διατροφή καθώς πολύ συχνά συγχέονται αυτοί οι δυο όροι.

Η πρώτη διαφορά έγκειται στα τρόφιμα που καταναλώνουν οι δυο αυτές κατηγορίες της χορτοφαγικής διατροφής. Οι μεν vegeterians καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά ενώ οι vegans από την άλλη αποκλείουν από τη διατροφή τους όλα τα παραπάνω προϊόντα καθώς και οποιοδήποτε άλλο προέρχεται από την εργασία των ζώων, όπως το μέλι.

Ακόμα για τους vegans είναι αδιανόητη η χρήση κάθε προϊόντος ζωικής προέλευσης για ένδυση ή άλλο σκοπό καθώς και οτιδήποτε έχει δοκιμαστεί σε ζώα, σε αντίθεση με τους vegeterians που είναι αρκετά ανεκτικοί στο ζήτημα αυτό.

Η σημαντικότερη όμως ίσως διαφορά μεταξύ vegans και vegeterians είναι πως οι πρώτοι ακολουθούν ουσιαστικά μια φιλοσοφία και μια στάση ζωής ενώ από την άλλη πλευρά η απλή χορτοφαγία είναι κυρίως μια επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου διατροφής.
Εκείνοι που επιλέγουν τον vegan τρόπο ζωής και διατροφής είναι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ισχυρές πεποιθήσεις, πέρα από έναν απλό τρόπο υγιεινής διατροφής, και αντιτίθενται έντονα σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης των ζώων.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Στέφανος Μαντζαρίδης

Και τώρα; Τώρα τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και τα παρατάμε; Ή... περισσότερα


Ανεβαίνοντας στην Πάρνηθα

''Η αλλαγή της κοινωνίας μας ήταν το κέρδος του αγώνα μας''

Επίσκεψη στον Κρόκο Κοζάνης

Το πρώτο σχολείο αυτάρκειας στην Ελλάδα

"URBAN ROOTS" - Πώς η Αστική Γεωργία έδωσε ξανά τη ζωή...

Ώρα της Γης: Άλλοθι ή ουσία;

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.