Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Στο κυνήγι της ευτυχίας...

Α
Α
Μοιάζει με αυτά τα κείμενα που μιλούν για τις δέκα συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων ή όσα κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, έτσι; Κι όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο.

Κινεί υποψίες το πόσα άρθρα υπάρχουν για τους ευτυχισμένους ανθρώπους, που συνήθως βρίσκουν την ευτυχία μέσα από αυτά που κάνουν. Μιλάμε λοιπόν, για τους επιτυχημένους ανθρώπους και όχι τους ευτυχισμένους. Προσωπικά δε ξέρω ποια είναι τα δέκα πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, σίγουρα όμως δε συγκαταλέγεται στη λίστα το να διαβάζεις άρθρα για το τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Δυστυχώς όλα έγιναν μπίζνες. Είναι αποκρουστικό καθημερινά να αντιμετωπίζεις το παζάρεμα του ανθρώπινου είδους. Ακόμα και για να είσαι ευτυχισμένος θα πρέπει να κάνεις κάτι, να δώσεις κάτι, να προσπαθήσεις κάτι. Σε λίγο θα μας βάζουμε να κάνουμε μεταπτυχιακό στην ευτυχία, γιατί έτσι πάει πια σε όλα. Και λέω ''θα μας βάζουμε'' γιατί εμείς το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας. Εμείς μας μειώνουμε και συντηρούμε αυτό το έκτρωμα.

Όταν γεννιόμαστε είμαστε ανήμποροι να κάνουμε το οτιδήποτε και όμως όλοι μας αποδέχονται. Κανείς δεν έχει απαιτήσεις από ένα μωρό. Αυτό αλλάζει όταν αρχίζουμε να μπορούμε να κάνουμε πράγματα, τότε ξαφνικά όλοι ξεχνούν την αξία μας και πρέπει συνεχώς να την κερδίζουμε. Από το νηπιαγωγείο ξεκινάει το κυνηγητό της αξίας μας και το άρρωστο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

''Ο Γιαννάκης μωρέ είναι ο πιο κοντός στη τάξη, η Μαρία δε πέρασε σε καμία σχολή, ο κυρ. Κώστας έχασε το σπίτι του''. Η σύγκριση δε σταματά ποτέ γιατί ζούμε σε μια κοινωνία της παραγωγής. Όταν παράγεις επιβιώνεις, όσο πιο πολύ παράγεις και συμμορφώνεσαι επιτυγχάνεις και παρότι δε ξέρω πολλά για την ευτυχία, η επιτυχία είναι απλά μαθηματικά.

Όταν πιστέψεις ότι μπορείς να καταφέρεις κάτι και τα θυσιάζεις όλα μπροστά σε αυτό που στοχεύεις, θα το καταφέρεις. Θα επιτύχεις γιατί η κοινωνία που ζούμε είναι σαν το σχολείο δομημένη. Στη κοινωνική επιτυχία κάποιοι επιτυγχάνουν και είναι αυτοί που θα τα παίξουν όλα για όλα. Αρκεί να πωρώσεις το μυαλό σου με αυτό που θες. Όμως μη ψάξεις γιατί το θες. Αν το κάνεις θα χάσεις το κίνητρό σου. Θα αντιληφθείς πως δε θες το ίδιο το κατόρθωμα όπως λόγου χάρη να γίνεις γιατρός αλλά θες ένα συναίσθημα. Θες να νιώθεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο και πιστεύεις πως όταν καταφέρεις το στόχο θα έχεις πρόσβαση στο συναίσθημα που ζητάς.

Τελικά το ζουμί είναι ένα, όλοι μας κάνουμε πράγματα για να φτάσουμε την ευτυχία, θυσιάζουμε για να νιώσουμε καλύτερα. Αυτό το κόνσεπτ είναι η σίγουρη δυστυχία.

Εγώ όπως σου είπα δε γνωρίζω τι κάνουν οι ευτυχισμένοι, ξέρω όμως τι δεν κάνουν. Έπεσα κάποτε με τα μούτρα να βρω την ευτυχία και άρχισα να διαβάζω τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, έθεσα στόχους κι αποφάσισα να θυσιάσω για να πάρω. Έκανα αυτό που μου 'μαθαν στο σχολείο, μάζεψα γνώσεις, πειθαρχούσα τον εαυτό μου και υποτίθεται κατάφερα κάτι.

Αυτό που κατάφερα όμως πραγματικά, ήταν απλά να απομακρύνω την ευτυχία από μένα.
Να μη μου δίνω την άδεια να είμαι ευτυχισμένη εκτός και αν είχα αυτό, εκτός και εάν κατάφερνα το άλλο.
Κατάφερα να καταλάβω πως είναι ψευδαίσθηση το ότι χρειάζεται να κάνω κάτι για να νιώθω όπως θέλω.
Μια ψευδαίσθηση που καλλιεργείται στα παιδιά ώστε να νιώθουν ανεπαρκή και αύριο να γίνουν σωστοί καταναλωτές στη παιδεία, στην εργασία, στις φιλικές-ερωτικές τους σχέσεις.
Καταναλωτές που δε θα ξέρουν ποιοι είναι και που πάνε.
Που θα ξέρουν μόνο πως έχουν ένα κενό και πως πρέπει να το καλύψουν .
Που θα γνωρίζουν μόνο πως πρέπει να αντιγράψουν τα δέκα πράγματα που κάνουν οι υπόλοιποι ευτυχισμένοι άνθρωποι.
Μα δε ξέρουν ούτε καν το λόγο που θέλουν να είναι ευτυχισμένοι ή γιατί τέλος πάντων δε μπορούν τώρα να είναι ευτυχισμένοι...
Swthria Mk, 05/04/2017

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Swthria Mk

Μ'αρέσει να αντιδράω και να μιλάω!Να ονειρεύομαι και να προσπαθώ... περισσότερα


Γνωστός άγνωστος

Ανασφάλεια

Πάνω απ' όλα άνθρωπος

Βγάλε τα στενά παπούτσια της μίζερης ζωής σου

Υπαρκτή Ανυπαρξία

Ένας κύκλος η ζωή

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.