Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Τάσεις φυγής

Α
Α

Θέλω να φύγω... Να τρέξω μακριά από όλους κι όλα. Για όπου. Αρκεί να φύγω, να μη βλέπω αυτά που βλέπω, να μην ακούω αυτά που ακούω. Και; Θα γλιτώσω τόσο εύκολα κι απλά;

Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε αυτά που μας συμβαίνουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας και κάνοντας αυτό που θεωρεί εκείνη τη στιγμή πως θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα ή θα κερδίσει απλά χρόνο να το επεξεργαστεί. Μια από αυτές τις κινήσεις για πολλούς είναι και η τάση φυγής που τους κατακλύζει. Αδιάφορο το που θα πάνε ή με ποιον θα συναντηθούν, ακόμη πιο αδιάφορο το πως αυτό θα φανεί στους γύρω.
Αυτό που έχει σημασία εκείνη την ώρα είναι να τρέξουν μακριά. Οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.

Η αντίδραση αυτή δίνει την ψευδαίσθηση κάτι και κάπως τους παίρνει μακριά από το πρόβλημα ή τους κάνει να νιώσουν ελεύθεροι από όσα τους πιέζουν. Ενδεχομένως σε όλη αυτή την κίνηση να εμπεριέχεται και η εκδίκηση για τους άλλους. Ότι δηλαδή με πλήγωσες συνεπώς θα σε πονέσω κι εγώ με τον τρόπο αυτόν.
Επιλέγω να πράξω έτσι επειδή δε βλέπω κάποια λύση στα προβλήματά μου αυτή τη στιγμή κι έχω το αίσθημα του πνιγμού, μα είμαι και σε σύγχιση ή πανικό. Λειτουργώ υπό καθεστώς φοβίας κι ανασφάλειας και είναι η μόνη εναλλακτική μου.
Το κάνω επίσης διότι δεν θέλω να με δουν οι άλλοι σε αυτήν την κατάσταση ή να με θεωρήσουν αδύναμο. Το κάνω γιατί δε δέχομαι πως οτιδήποτε μπορεί να με κρατά όμηρο στην ουσία.

Σχέδια ή προορισμοί συγκεκριμένοι δεν υπάρχουν διότι θα έπρεπε να είναι προμελετημένο διαφορετικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν είναι. Είναι μια αυθόρμητη, μάλλον ορμέμφυτη κίνηση που, ωστόσο, αποτελεί μια ουτοπία.
Κι αυτό διότι όπου και να πας, όλα τα κουβαλάς μέσα σου και δε γλιτώνεις στ' αλήθεια από κάτι. Η αίσθηση της ελευθερίας σε ανακουφίζει απλώς και το να νιώθεις ότι είσαι δυνατός ώστε να τα βροντήξεις όλα και δίχως να σε ενδιαφέρει κάτι, απλά φεύγεις.
Φεύγεις από το περιβάλλον σου, τον τόπο σου, τους ανθρώπους σου...
Απλά φεύγεις ακόμη κι αν ρισκάρεις πολλά έτσι. Φεύγεις για να αποφύγεις χειρότερα συνεπακόλουθα και να δώσεις περιθώριο στον εαυτό σου ή και σε άλλους, προφανώς, να κατανοήσουν τι συμβαίνει.
Φεύγεις για να εκτονωθούν έντονα συναισθήματα ή και να δεις άλλες εικόνες, να βιώσεις άλλες στιγμές ώστε να σε αποπροσανατολίσουν από αυτό που σε βασανίζει. Επιπροσθέτως φεύγεις πολλές φορές ελπίζοντας πως κάποιος θα σε σταματήσει. Έχοντας τον ευσεβή πόθο πως θα τρομάξει και θα συνέλθει... Θα ταρακουνηθεί και θα σε κρατήσει πίσω συνεπώς θα δεις και το πόσο μετράς για αυτόν.

Θαπεράσει ποτέ;
Όποια κι αν είναι η αιτία που έχεις τάσεις φυγής, δεν έχει σημασία. Όπως δεν έχει σημασία και να αναλυθεί ή να ερμηνευτεί κατά πόσο είναι σωστή κίνηση ή υγιής αντίδραση.
Διότι αν έχεις αυτήν την ενστικτώδη ορμή, δε πρόκειται να την εγκαταλείψεις ποτέ. Κι αν αυτό σε κάνει ως αντιμετώπιση καταστάσεων να αισθανθείς καλύτερα, κανένας δε μπορεί να σε κρίνει.

Δεν τα ελέγχουμε μήτε και τα ορίζουμε όλα. Μόνο σε περίπτωση που είναι σοβαρό το θέμα οφείλεις να αναζητήσεις βοήθεια ειδικού όπως σε κάθε περίπτωση και να ελπίζεις πως ναι, έτσι θα περάσει ή θα μειωθεί το φαινόμενο έστω. Πως θα μπορέσεις να το ελέγξεις κάποτε αφού στο βάθος γνωρίζεις κι εσύ πως δεν είναι λύση ουσίας.

Οι καταστάσεις που βιώνουμε και μας ζορίζουν, δε θα εκλείψουν. Συνεπώς δε θα εκλείψουν και οι όποιες αντιδράσεις μας, τις οποίες λίγο πολύ τις ξέρουμε ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και για τους δικούς του ανθρώπους.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Θωμη Μπαλτσαβια

Είμαι η Θώμη και γράφω...γράφω ερωτική ποίηση,διηγήματα,παραμύθι... περισσότερα


Γνωστός άγνωστος

Ανασφάλεια

Πάνω απ' όλα άνθρωπος

Βγάλε τα στενά παπούτσια της μίζερης ζωής σου

Υπαρκτή Ανυπαρξία

Ένας κύκλος η ζωή

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.