Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Είκοσι τέσσερα

Α
Α
deviantart.com
Ξημέρωμα

Χώμα νωπό, φύλλα νοτισμένα. Τα πρωινά πουλιά πιάνουν από νωρίς το τραγούδι. Κάπου στη γη χαράζει με σεντόνια τσαλακωμένα από τον βαθύ τον ύπνο. Όνειρα κουβαριασμένα μέσα σε σκεπάσματα και ανάσες. Για κάποιους το ξυπνητήρι θα χτυπήσει νωρίς και για άλλους θα σημάνει το σχόλασμα από το νυχτοκάματο. Για τους τυχερούς θα είναι ακόμα στιγμή ανάπαυσης...

Πρωί
Οι καφετιέρες και οι βραστήρες στην πρίζα. Αγουροξυπνημένα βλέφαρα και νωθρές καλημέρες. Βλέμματα αφηρημένα που κοιτάνε στο κενό. Ένα γρήγορο γεύμα και η μέρα αρχίζει. Κόσμος βιαστικός βαδίζει με το κεφάλι σκυφτό. Λίγοι επιμένουν και απολαμβάνουν τη διαδρομή. Τους διαβάτες, τα περιστέρια, το λευκό απαλό φως του πρωινού που μπορείς να το αντικρίσεις κατάματα χωρίς να σε τυφλώνει, τα κεφάτα παιδιά που τρέχουν για το σχολείο, τα αδεσποτάκια που περιμένουν ένα χάδι.

Μεσημέρι
Ένα κρεμμύδι, κάπου σε κάποια κατσαρόλα τσιγαρίζεται. Άλλοι τσιγαρίζονται στη δουλειά κι άλλοι αράζουν στα γρασίδια. Στις γειτονιές απλώνονται μοσχοβολιές από μεσογειακά λαχανικά. Από κάποιο παράθυρο ακούγεται μια μάνα να φωνάζει: "Γιαννάκη έλα μέσα τρώμε!" Μαχαιροπίρουνα να κροταλίζουν, οικογενειακές συζητήσεις, ενίοτε και καυγαδάκια κι ύστερα η ιερή στιγμή της χώνεψης... Καναπέδες τρίζουν από το βάρος των καλοταϊσμένων σωμάτων, παραθυρόφυλλα κλείνουν και οι τηλεοράσεις στο χαμηλό. Για άλλους η δουλειά συνεχίζεται. Ένα κολατσιό στα γρήγορα και πάλι με τα μούτρα στην παραγωγή. Για τους σπαστούς πάλι, ένα καφεδάκι με φίλους είναι επιβεβλημένο.

Απόγευμα
Ένας ακόμα καφές απαραίτητος. Το πρόγραμμα του καθενός ποικίλει. Άλλος διαβάζει τα παιδιά, άλλο τα πηγαίνει στα ινστιτούτα, άλλος κάνει τις δουλειές του σπιτιού κι άλλος τώρα μόλις έχει σχολάσει.  Οι δρόμοι γεμάτοι από οχήματα, άνθρωποι στοιβαγμένοι στην αστική συγκοινωνία, πεζοδρόμια γεμάτα από διαβάτες. Κινητικότητα και ένταση παντού. Η ζωή στην πόλη βράζει. Και κάπως έτσι θα τραβήξει το σκηνικό μέχρι τα πρώτα βλέφαρα να κλείσουν.

Βράδυ
Επιτέλους ανεμελιά. Φαγητό μπροστά στην τηλεόραση, αγαπημένα προγράμματα, για τους ελεύθερους βόλτες με φίλους, για τους νυχτερινούς ώρα για δουλειά. Όλα παίζουν. Η ζωή δε σταματάει πουθενά. Ένα όμως είναι το σίγουρο, πως όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε τα ίδια πράγματα κι ας νομίζουμε πως η ζωή μας είναι διαφορετική...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή

Χριστίνα γιατί έτσι είναι το όνομά μου. Ανδρομέδα γιατί έτσι έμα... περισσότερα


Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι

Δεν δικαιούσαι!

Πρέπει ή θέλω;

Φθινοπωρινή βολτούλα

Ξεκίνα απ' το εγώ σου!

Η ομορφιά μέσα στο χάος

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.