Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Κατα ...θλίβομαι

Α
Α
innerpeacepsychotherapy
Διάβασα πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με την κατάθλιψη. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, οι Ελληνίδες πάσχουν από κατάθλιψη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι κάτι λιγότερο από τις μισές γυναίκες στην Ελλάδα νοσούν. Δεν είναι μεγάλο ποσοστό;

Άρχισα να σκέφτομαι το γιατί. Και ξεκίνησα να παρατηρώ τον εαυτό μου. Είμαι από τη φύση μου απαισιόδοξο άτομο. Πάντα θα σκεφτώ το χειρότερο σενάριο σε σχέση με τα πάντα. Μάλιστα το κομμάτι που με πονάει περισσότερο είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Νιώθω ότι υστερώ συνέχεια. Ούτε πολλές παρέες διαθέτω, ούτε αποτελώ την προτεραιότητα τους. Και με πονάει αυτό. Πιο πολύ γιατί όταν το σκέφτομαι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι φταίω εγώ. Ότι δεν είμαι αρκετά καλή, αρκετά κοινωνική, αρκετά όμορφη για να με συμπαθούν. Ότι φαίνομαι περίεργη και μάλλον ξινή. Ή απλά φαίνομαι πολύ καλόβολη και γι' αυτό δε μου δίνουν την σημασία που θέλω.

Η αλήθεια είναι ότι το τραβάω ακόμη περισσότερο. Κάνω σενάρια με το μυαλό μου για το ότι δε με συμπαθούν. Πιάνομαι από το παραμικρό, από ένα μήνυμα που δεν απαντήθηκε, από μια πληροφορία που δεν έμαθα νωρίς και καταλήγω εκεί.
Και κάποιες φορές τρομάζω κι εγώ με τις σκέψεις μου. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Προσπαθώ να τις σταματήσω αλλά δε μπορώ πάντα.
Και καταλήγω να νιώθω πραγματικά ανίκανη να κάνω το οτιδήποτε. Να ξαπλώνω και να προσπαθώ με τις ώρες να ηρεμήσω τον εαυτό μου.

Σκέψεις ψυχοφθόρες. Σκέψεις σπαρακτικές. Σκέψεις για το μεγάλο φόβο μου. Να μη μείνω μόνη μου. Αυτός είναι ο φόβος μου. Η μοναξιά, η οποία σε καταπίνει αργά και βασανιστικά. Νεκρώνει κάθε κύτταρο του μυαλού σου και σε καταστρέφει.
Ή πάλι μπορεί και όχι. Ίσως δεν είναι η ίδια η μοναξιά που να σε τρώει, μα οι σκέψεις. Η σύγκριση με τους άλλους για αυτά που εσύ θεωρείς ότι σου λείπουν.
Και πάντοτε σε αυτές τις σκέψεις δεν υπολογίζεις αυτά που έχεις. Έχεις μια οικογένεια που σε στηρίζει. Έχεις μια μαμά που πονάει να σε βλέπει να χάνεις την ζωή σου. Έχεις μια αδελφή για την οποία αποτελείς πρότυπο, άρα μάλλον κάτι κάνεις σωστά.

Έχεις σηκωθεί πολλές φορές από αυτές που έχεις πέσει και το ξέρεις ότι μέσα σου υπάρχει μια δύναμη που δεν έχεις καν φανταστεί. Απλώς πρέπει να την εξωτερικεύσεις.
Ξέρεις ότι έχεις πετύχει πράγματα που άλλοι δεν έχουν φανταστεί.
Και για τις ανθρώπινες σχέσεις; Δε ξέρω, απλώς σκέφτομαι ότι ίσως το να είσαι τόσο σωστός, σου δημιουργεί προσδοκίες που οι άλλοι στην πλειονότητά τους είναι ανίκανοι να εκπληρώσουν.
Καλλιόπη Μ., 28/03/2017

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Καλλιόπη Μ.

Σπουδάζω χημικός μηχανικός. Κατάγομαι από τα Κύθηρα και την Κρήτ... περισσότερα


Γνωστός άγνωστος

Ανασφάλεια

Πάνω απ' όλα άνθρωπος

Βγάλε τα στενά παπούτσια της μίζερης ζωής σου

Υπαρκτή Ανυπαρξία

Ένας κύκλος η ζωή

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.