Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ένα μικρό ταξίδι σ' ένα δύσκολο παρελθόν…

Α
Α
US%20Insurance%20quotes
Όλα όσα έχω βιώσει μικρή, τα θυμάμαι. Θυμάμαι ότι περνούσα και δυστυχώς αρκετά από αυτά μου έχουν αποτυπωθεί βαθιά μέσα μου. Θυμάμαι ακόμα και λέξεις ή φράσεις που μπορούσαν να έχουν ειπωθεί.
Δε μπορώ να ξεχάσω και ίσως αυτό μ' έκανε υπομονετικό και πολλές φορές περίεργο άνθρωπο.
Θυμάμαι πόσο δύσκολα χρόνια πέρασα… Ήμουν απλά ένα μικρό κοριτσάκι, αλλά γνώρισα τριγύρω μου τόσο κακό κόσμο που το μόνο που ήθελε ήταν να εκμεταλλευτεί τον άλλον. Γιατί θεέ μου;

Είχα πάντα το φόβο μέσα μου, όταν ο μπαμπάς μου το βράδυ έλειπε δε μπορούσα να κοιμηθώ. Φοβόμουν ότι κάτι κακό θα συμβεί ή θα έρθει μεθυσμένος και θα φωνάξει ή θα μας χτυπήσει ή αν ερχόταν ο αυτοαποκαλούμενος ''θείος'' μου να μας κακοποιήσει… Άκουγα το ρολόι στο σαλόνι να χτυπά περιμένοντας ότι από λεπτό σε λεπτό θα χτυπήσει την πόρτα δυνατά έτσι όπως τη χτυπάει ο πατέρας μου.
Αυτός ο φόβος με κυριαρχούσε.

Πολλές φορές βρέθηκα μπροστά στο να χτυπά τη μητέρα μου, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι. Καμιά φορά που πηγαίναμε στα χωράφια φοβόμουν ότι πάλι θα γίνει καυγάς μπροστά στα θλιμμένα μάτια και δε θα είχα κανένα να με προστατεύσει.
Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβόμουν τόσο για μένα όσο για τη μαμά μου και τα αδέρφια μου.

Μεγαλώνοντας άρχισα να έχω το θάρρος να μιλήσω στη μαμά μου αλλά τι να κάνει και αυτή; Σαν κι εμένα είναι, δε μπορεί να μιλήσει ούτε να ζητήσει βοήθεια, γιατί φοβάται για τα χειρότερα. Έκλαιγα πολλές φορές μπροστά της λέγοντας της: ''Μαμά! Μαμά! Δεν αντέχω άλλο αυτός ο άνθρωπος μας καταστρέφει, μας χτυπάει, μας διαλύει την ψυχική και σωματική μας υγεία. Πάμε να φύγουμε, θα δουλέψουμε όλοι και θα τα καταφέρουμε, μαμά πονάω μέσα μου. Θα αναγκαστώ να φύγω μόνη μου χωρίς εσένα. Κάνε κάτι. Δεν αντέχω πνίγομαι…

Τόσα χρόνια την άκουγα να μου λέει μη στεναχωριέσαι, σου υπόσχομαι ότι όλα θα φτιάξουν και θα φύγουμε, μόνο περίμενε λίγο, θα αλλάξει.
Όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά έγινε χειρότερος. Μια μέρα θα με σκότωνε επειδή για πρώτη φορά πήρα το θάρρος να του μιλήσω και να του πω να μας σέβεται και να μη χτυπά γιατί είμαστε τα παιδιά του, αλλά δε πρόλαβα να τελειώσω τη φράση μου και μου πέταξε ένα ποτήρι. Ευτυχώς το σημάδι δε μου χάραξε τόσο το πρόσωπο. ώστε να θυμάμαι για πάντα αυτή την άσχημη στιγμή.

Αχ και να ήταν μόνο αυτός. Ήταν και ο αδερφός του, ο «θείος» μου όπως σας είπα πριν, που ήταν σχεδόν οι ίδιοι. Αυτός απλά ζήλευε τον μπαμπά μου επειδή έχει κάνει οικογένεια κάτι που δε θα αποκτήσει ποτέ αυτός ο άνθρωπος.
Για ένα χρονικό διάστημα με ήθελε νεκρή γιατί είχε στο μυαλό του ότι αν πεθάνω θα αποκτήσει εκείνος το σπίτι μου, αυτός είναι τελείως τρελός.
Δε μπορούσα να βγω από το σπίτι γιατί πάντα κάπου κοντά μου βρισκόταν και εγώ φοβόμουν, ερχόταν κάθε μέρα στα όνειρά μου αλλά μία φορά ήρθε την ώρα που μου ήμουν ξαπλωμένη και δεν ήταν όνειρο, ήταν αλήθεια. Βρισκόταν πάνω από το κεφάλι μου  με ένα μαχαίρι. Άνοιξα τα μάτια μου και η φωνή μου είχε κοπεί, ήθελα να φωνάξω βοήθεια αλλά δεν μπορούσα.
Ευτυχώς όμως ο αδερφός μου δύο κινήσεις μαγικές του πήρε το μαχαίρι. Από θαύμα ζω. Από τότε φοβόμουνα να κλείσω τα μάτια μου.

Το θέμα μ' αυτόν τον άνθρωπο δε τελείωσε εκεί. Προσπάθησε να μας κάψει ζωντανούς, έβαλε φωτιά το βράδυ στο σπίτι μας, μας έχει σπάσει τα τζάμια και μπήκε μέσα, δεν είμαι μόνο εγώ ο στόχος του. Εκτός από μένα ήθελε γενικά την οικογένειά μου κατεστραμμένη και διαλυμένη. Τι μίσος και κακία. Αμέτρητες φορές χτύπαγε το τηλέφωνο του σπιτιού μου και απαντούσα, κάθε φορά το ίδιο θέμα αλλά διαφορετικός ομιλητής.
-Πες τη μαμά σου να έρθει να πάρει τον μπαμπά σου από την πλατεία είναι χτυπημένος και  θα χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο. Εγώ πάντα έκλαιγα, ενώ  μας είχε κάνει τόσα ποτέ δεν ήθελα να πάθει κάτι κακό γιατί είναι ο πατέρας μου, τον αγαπάω, ότι κι αν περνούσα δίπλα του.

Τα τελευταία χρόνια γνώρισα κάποιον που πραγματικά βρήκα την αγάπη και την ασφάλεια που μου έλειπε, αλλά ο μπαμπάς μου δεν ήθελε να ακούσει καν γι αυτόν, γιατί στο χωριό έλεγαν διάφορα αρνητικά γι αυτόν. Όταν έμαθε ότι είμαι μαζί του ήρθε, με χτύπησε, μου φώναξε, δε μ' άφηνε να βγαίνω, να τον βλέπω.
Ακόμα και στο σχολείο με περίμενε στο λεωφορείο για να μη τον συναντήσω.

Αλλά αυτός ο άνθρωπος με περίμενε, μου στάθηκε, έκανε τα πάντα, έκανε υπομονή, και τα καταφέραμε, με πήρε μέσα από μία οικογένεια που μ' έπνιγε…
Είμαι πολύ τυχερή που τον έχω γνωρίσει.
Βέβαια ούτε σήμερα έχω ησυχάσει, γιατί στεναχωριέμαι για τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου, γιατί περνάνε δύσκολα. Εκτός από τους καυγάδες και την καταπίεση και οικονομικά.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό ταξίδι στο περίεργο, δύσκολο, γεμάτο φόβο και μοναξιά παρελθόν.
Θέλω να συμβουλέψω όλους αυτούς που μπορεί να το διαβάσουν ότι: «Όσο δύσκολες κι αν είναι οι καταστάσεις στο περιβάλλον σου, πρόσεξε μη πέσεις σε ανθρώπους, που μπορεί να σε εκμεταλλευτούν για ένα μικρό χέρι βοήθειας…»

Υ.Γ(1): Τα παραπάνω αποτελούν κομμάτι αληθινής ιστορίας, το κείμενο δε πειράχθηκε καθόλου, σε σχέση με την αρχική του γραφή.
Υ.Γ(2) Μια συμβουλή, γράφοντας αυτά που σας πνίγουν νιώθετε πάντα καλύτερα. Προτιμήστε να βρείτε τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν πολλές φορές να αντέξουν σκληρές αλήθειες, και συζητήστε. Η συζήτηση είναι η καλύτερη θεραπεία όλων.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γιώργος Χάμπας

Το να αρθρογραφείς είναι μία λύση, στο να εξωτερικεύεις τις απόψ... περισσότερα


Η μαμά μου έλεγε...

Μάνα...

Συγνώμη μάνα

Το διαζύγιο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Καϊμάκι με βύσσινο γλυκό

I'm still here, aren't I?

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.