Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Κάποιες σκόρπιες σκέψεις...

Α
Α
Flipboard
Τι περίεργος που είναι ο κόσμος, οτιδήποτε γίνεται παρεξηγείται. Κάποιοι έχουν αναλάβει το ρόλο του κριτή σε ότι γίνεται. Κριτές των πάντων ίσως.
Αποκτάς μία φίλη ή ένα φίλο, έρχεσαι κοντά του ή κοντά της κι αυτοί οι κύριοι βγάζουν τη χολή τους. Θα πουν ότι χυδαίο ψέμα μπορούν, γιατί νομίζουν ότι είναι παντογνώστες. Θα πουν πράγματα που δε στέκουν, τόσο επιπόλαιοι είναι κάποιοι, οι οποίοι νομίζουν ότι να λασπολογούν είναι μαγκιά.

Αλλά σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί είναι κομπλεξικοί, ζηλεύουν να βλέπουν ανθρώπους να είναι χαρούμενοι, σε μία εποχή δύσκολη, σε μία εποχή που όλοι μας έχουμε ανάγκη έναν άνθρωπο που θα μπορέσουμε να βρισκόμαστε δίπλα του. Ζούμε βλέπετε σε εποχές που όλοι θέλουμε μία αγκαλιά, μία αγκαλιά που θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε, μία αγκαλιά που θα μας δείξει ότι στηρίζει τις αποφάσεις μας, μία αγκαλιά που πολλές φορές μπορούμε να κλάψουμε.
Γιατί όποιος λέει ότι το να κλαις δεν εγγυάται το καλύτερο, ψεύδεται.
Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων όταν κλαίνε ξεσπάνε αλλά μετά νιώθουν καλύτερα.

Ζούμε σε εποχές που όλοι θέλουμε έναν φίλο ή μια φίλη πού να ξέρουμε ότι θα βρίσκεται εκεί για μας, που θα είναι εκεί ακόμα κι αν βρίσκεται μίλια μακριά.
Όλοι χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που θα μας περιμένει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στο άλλο ακουστικό για να μας πει την άποψή του, θα μας βοηθήσει, θα μας κάνει να γελάσουμε, να μας πει να πάμε για καφέ, για βόλτα, για το οτιδήποτε.
Αλλά αυτούς τους ανθρώπους που τους έχουμε τόσο ανάγκη, μπορεί να μη μπορούμε να τους χαρούμε όταν υπάρχουν δεξιά και αριστερά επιπόλαια μάτια που είναι έτοιμα να πουν τη χυδαιότητα, για κάτι που δεν ισχύει.

Είναι τρελό να είσαι στεναχωρημένος, λυπημένος, προβληματισμένος και να θέλεις αυτόν τον άνθρωπο δίπλα σου, για να νιώσεις ασφάλεια και ζεστασιά και να μη μπορείς γιατί κάποιοι θα πάρουν αυτή την εικόνα και θα τη μεταφέρουν όπως εκείνοι θέλουν, γεμάτη ψέματα και λάσπη.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι έχουν μέσα τους μία κακιά προς τους άλλους, μία κακιά η οποία μπορεί να οφείλεται σε πιθανές κακές επιρροές ή γιατί πολύ απλά ζηλεύουν επειδή θα ήθελαν να βρίσκονται εκείνοι στη θέση αυτή. Αλλά με πράξεις που έχουν κάνει σίγουρα δεν το δικαιούνται.

Το μόνο σίγουρο σε όλες αυτές τις σκόρπιες σκέψεις είναι ότι πρέπει να μην αφήνουμε ποτέ καμία ευκαιρία, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ότι αισθανόμαστε για το οτιδήποτε να τα μεταφέρουμε στους αποδεκτές.
Ζούμε σε μία εποχή που όλα είναι ρευστά και σίγουρα το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας γιατί φοβόμαστε δεν είναι ότι καλύτερο. Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος ξεχωριστά όλοι κάνουμε λάθη, όλοι κάναμε λάθη και όλοι θα κάνουμε λάθη.
Το μεγάλο στοίχημα είναι όμως ότι ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε τους ανθρώπους αυτούς που έχουμε δίπλα μας, τους φίλους και τις φίλες, τους ανθρώπους αυτούς που ξέρουμε ότι μας αγαπούν για αυτό που είμαστε και όχι αυτό που θέλουν κάποιοι να είμαστε.

Άνθρωποι που θα είναι εκεί ανά πάσα στιγμή, θα μας κάνουν να γελάσουμε ή ακόμα και να κλάψουν μαζί μας, ανθρώπους που δε θα ζητήσουν ποτέ κανενός είδους αντάλλαγμα και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους, να βρούμε τους ανθρώπους εκείνους που είναι δίπλα μας για αυτό που είμαστε και όχι ανθρώπους που θέλουν κάτι κακό ή κάτι να κερδίσουν από εμάς.
Υπάρχει λοιπόν διαφορά από τον φίλο ή τη φίλη σε εισαγωγικά και από τον φίλο ή την φίλη που μπορεί αύριο να είναι ένας φύλακας στις όποιες αποφάσεις μας.

Θα κλείσω με τα λόγια μιας φίλης που αν κάποιος τα σκεφτεί μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα, διότι ζούμε όλοι περίεργες καταστάσεις, σκεφτόμαστε πάρα πολλά πράγματα αλλά πάντα κάτι μας κρατάει πίσω από το να το πούμε, να το δείξουμε ή ακόμα και να το γράψουμε.
Τα λόγια λοιπόν αυτά είναι τα εξής: ''Δε μπορούμε να κάνουμε πάντα ότι σκεφτόμαστε γιατί το μέσα μας αλλάζει τόσο γρήγορα που φοβάσαι να δείξεις κάτι, διότι ίσως το επόμενο λεπτό να μην υπάρχει.''

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γιώργος Χάμπας

Το να αρθρογραφείς είναι μία λύση, στο να εξωτερικεύεις τις απόψ... περισσότερα


Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι

Καλοκαιράκι αργείς;

Άνθρωποι με ημερομηνία λήξης...

Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Ρούχα και διάθεση

Η ζωή μ' έναν Πινόκιο

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογος
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.