Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Το τώρα

Α
Α
Θα πάω το απόγευμα σε κάτι γενέθλια και σκέφτομαι… Ναι, τώρα αυτά μας μάραναν. Και θα κόψουν την υπερχαριτωμένη γενέθλια τούρτα και θα πουν χαρωπά και ξέγνοιαστα και το αντίστοιχο άσμα και όλοι ανέμελοι θα καθίσουν γύρω απ’ το αγέρωχο τραπέζι και θα συζητάνε και θα ζητάνε πληροφορίες από των άλλων τη ζωή. Παράλληλα θα δίνουν χαρμόσυνες πάντα αναφορές της δικής τους καταπληκτικά αρμονικής ζωής και όλοι μετά θα καληνυχτιστούμε επιστρέφοντας ο καθένας στον μικρόκοσμό του. Και εγώ κάθομαι και προσπαθώ να με φορτίσω με κοινωνική προσαρμοστικότητα καθώς δε μπορώ να πω ότι νιώθω κατάλληλα ενθουσιώδης στη σκέψη αυτής της γιορτινής μάζωξης. Γιατί όμως;

Μα έχω ανείπωτες σκοτούρες που κανένας δε θα μπορούσε να διανοηθεί. Σκοτούρες που δε μπορούν να μοιραστούν, και δε θέλω βασικά διότι και να μοιραστούν δε θα κατανοηθούν, τουναντίον θα παρερμηνευθούν. Οπότε θα φορέσω το καλύτερο χαμόγελό μου και θα πάω στη γιορτή αυτή και τρώγοντας έρχεται η όρεξη που λένε. Και εκεί που τα σκέφτομαι όλα αυτά και προσπαθώ να βρω μια εσωτερική γαλήνη και ισορροπία ώστε να μπορέσω πραγματικά να απολαύσω τη βραδιά αυτή ούσα η ωραία εκδοχή του εαυτού μου, αναρωτιέμαι… Μα τι περιμένεις; Περιμένεις τη στιγμή εκείνη όπου όλα θα έχουν μπει σε τάξη ώστε να αρχίσεις να χαίρεσαι τη ζωή; Και πώς είσαι σίγουρη ότι θα ‘ρθει αυτή η στιγμή; Και πώς είσαι σίγουρη ότι όταν θα έρθει, πολύ ενδεχομένως, αυτή η στιγμή θα είσαι εσύ σε κατάσταση να τη χαρείς…

Και μέχρι να έρθει αυτή η ιερή, λυτρωτική στιγμή τι σκέφτεσαι να κάνεις; Θα βάλεις τη ζωή σου σε πάγο παγώνοντας και όλους όσους προσπαθούν με κάθε αποδεδειγμένα ειλικρινή διάθεση να εισχωρήσουν και να γίνουν ίσως μέρος αυτής; Και όταν έρθει αυτή η στιγμή λοιπόν, πώς είσαι σίγουρη (και σίγουρος) ότι δε θα σε πιάσει μένος για όλα τα χρόνια που έχασες περιμένοντας να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη…

Όπως καταλαβαίνεις αυτή η αναζήτηση σε οδηγεί εκ των πραγμάτων σε φαύλους κύκλους στους οποίους αυτοεγκλωβίζεσαι και οι οποίοι σου περιορίζουν την έκταση του εαυτού σου. Θες να ζήσεις και θα το κάνεις. Πρέπει να σου απαγορεύσεις πλέον να μαραίνεις κομμάτια του εαυτού που διψάν για χαρά εκλογικεύοντας και ισχυριζόμενη ότι όλα αυτά, γιορτές, χαρές, ανεμελιές, δε με εκφράζουν πια. Είμαι πιο ώριμη από αυτό. Σε εκφράζουν αν θες να ξέρεις αλλά φοβάσαι να αφεθείς γιατί έχεις φορέσει τη στολή του μαχητή. Της αμαζόνας που μόνιμα είναι σε αποστολή να σώσει αυτούς που είναι να σωθούν. Μεγάλη αποστολή έχεις αναλάβει. Όχι για πολλούς. Για λίγους που νοηματοδοτούν τη ζωή και την πορεία σου.

Ίσως όμως εκεί να βρίσκεται και η επιτομή της ωριμότητας. Να μπορείς να επιλέγεις πότε θα βάλεις αυτή τη στολή στην άκρη, θα βγάλεις την πανοπλία για μια στιγμή ώστε να απολαύσεις το τώρα. Εκείνη η στιγμή που περιμένεις να ‘ρθει είναι το τώρα. Σε αυτό να κάνεις επένδυση γιατί ένα καλό τώρα ίσως φέρει ένα ηπιότερο αύριο. Ένα στενόχωρο τώρα όμως ίσως φέρει ένα θυμωμένο αύριο. Μη ψυχαναγκάζεσαι να είσαι μόνιμα υπ’ ατμών, δε το αξίζεις και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να συσσωρεύεις κούραση ψυχής, που αυτό πόσο μάλλον δεν αξίζεις.

Άφησε τον έλεγχο για μια στιγμή χωρίς να φοβάσαι. Αυτή η στιγμή θα γίνει το ισοζύγιο μελλοντικών προκλήσεων. Φόρεσε το χαμόγελο σου αυτή τη στιγμή, έχοντας πίστη για τις επόμενες. Αυτή τη στιγμή όμως αξίζει να σου επιτρέψεις να την απολαύσεις δίχως να την υποτιμάς. Μην υποτιμάς τη χαρά. Μη την απαρνείσαι πείθοντάς σε ότι δε την έχεις ανάγκη. Το αντίθετο, πάλεψες για αυτήν και τη δικαιούσαι. Μα πάνω απ’ όλα γιατί τώρα αυτή τη στιγμή μπορείς να την εκτιμήσεις και να την τιμήσεις. Γιατί; Γιατί έχεις βιώσει το αντίθετό της. Πολλές φορές και χρόνια πολλά, χωρίς να είσαι εσύ υπαίτιος.

Το ξέρεις ότι η πανοπλία θα είναι εκεί και θα σε περιμένει. Αυτό να το αποδεχτείς, το έχεις ήδη κάνει βασικά και εν γνώσει σου τη φοράς. Αλλά βάλε την για μια στιγμή στην άκρη, για αυτή τη στιγμή, το τώρα. Μη θωρακίζεσαι για μια ζωή.

Γιατί; Γιατί θες και μπορείς. Χρόνια Πολλά!

pcwallart.com

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Δανάη Μπομποτά

Δανάη είναι το όνομα μου το οποίο επικράτησε του Αρσινόη. Έτσι ή... περισσότερα


Όταν γι' αλλού τραβάς κι αλλού η ζωή σε πάει

Το τασάκι με τα αποτσίγαρα

Θυμήσου να ζήσεις

Μοναξιά Αίτια και συνέπειες

Το σπίτι

Τη νύχτα οι σκέψεις...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογος
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.