Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Παρουσιαζόταν ως άγγελος αλλά εγώ δεν έβλεπα τα φτερά

Α
Α


Ο ύπνος με αποφεύγει και νιώθω ζαλάδα και ναυτία. Όταν κλείνω τα μάτια μου, έχω διαρκώς εικόνες από το παρελθόν.

Τώρα, νιώθω πως μπορώ να μιλήσω στους φίλους μου για "το βιασμό". Δεν χρησιμοποίησα ποτέ αυτή την απαίσια λέξη στην αρχή, γιατί ακουγόταν υπερβολικά σκληρό. Αλλά, όσο πιο πολύ μιλάω στους φίλους μου, όσο πιο πολύ κλαίω, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Η λέξη χάνει σιγά σιγά το φόβο που την περιβάλλει.

Εξακολουθώ να ρωτάω τον εαυτό μου "τι θα είχε γίνει εάν…;". Τι θα είχε συμβεί εάν είχα αρνηθεί να μπω στο φορτηγάκι; Ήμουν τόσο νευριασμένη με τον εαυτό μου. Πώς μπόρεσα να τον εμπιστευτώ έτσι απλά; Αλλά και πάλι με ποια δικαιολογία θα τον απέφευγα; Οι γονείς μου του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη.

Δε θα σας πω ψέματα. Στην πραγματικότητα το είχα καταλάβει οτι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα. Ήταν ο τρόπος που με κοιτούσε, ο τρόπος που πάνω στο παιχνίδι με άγγιζε, ο τρόπος που μιλούσε και ρωτούσε για εμένα. Και αυτή η γυναίκα του (ω Θεέ μου), έκανε ότι δεν καταλαβαίνει. Τόσο πολύ τον αγαπούσε.

Την πρώτη φορά που έγινε δε μίλησα. Δεν ήξερα τι να πω, πως να το περιγράψω, ντρεπόμουν, ήμουν πολύ μικρή για κάτι τέτοιο. Δεν είχα καταλάβει ούτε εγώ η ίδια τι ακριβώς αισθάνθηκα και αισθανόμουν. Κάτι να σκίζεται, ένα τσούξιμο ανάμεσα στα πόδια, ενά κενό και άκουγα μια φωνή μέσα μου να λέει " καλά να πάθεις, το άξιζες αφού το ήξερες''. Όχι δεν το άξιζα. Σε κανέναν δεν αξίζει.

Την δεύτερη φορά που πήγε να γίνει κάτι αντιστάθηκα με όλη μου την δύναμη και την ψυχή. Τον απείλησα ότι θα μιλήσω και του είπα ψέματα ότι μια φίλη μου ξέρει τα πάντα για εκείνο το απόγευμα. Το πρόσωπο του αγρίεψε αλλά έκανε πίσω. Δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει.

Ευτυχώς οι γονείς μου μετά από δυο μήνες πήραν μετάθεση και φύγαμε από την πόλη. Πριν λίγους μήνες έμαθα ότι η γυναίκα του τον εγκατέλειψε, παίρνοντας μαζί της τα παιδιά τους και ότι αυτός ο άνθρωπος πέθανε από καρκινό. Υπάρχει θεία δίκη τελικά;

Η Γραμμή SOS 15900 είναι μία υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα, να επικοινωνήσουν άµεσα με ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών μέσω της διεύθυνσης e-mail:  sos15900@isotita.gr.
Αντιγόνη, 15/02/2017

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Αντιγόνη

Από στιγμές έχω κρατήσει μια νύχτα, ένα φιλί, ένα τσιγάρο, δύο λ... περισσότερα


Περί σεξισμού

Υπερασπίσου το παιδί

Το αγγελούδι του πολέμου

Οι χούντες μικρό μου...

Αιμομικτικές οικογένειες

Η Κακοποίηση δεν είναι άθλημα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.