Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Σελίδα 1 από 12

Α
Α
Ναι, εν έτει 2017... Ο Ιανουάριος στα μισά του, τα χιόνια πέρασαν, η νέα χρονιά έχει ακόμα έντεκα μήνες και όλοι μας μόλις ακούσαμε το «Καλή χρονιά!» είχαμε σκεφτεί τους νέους στόχους που θέλουμε να εκπληρώσουμε, τα όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιηθούν φέτος και τις προσδοκίες μας για μια ελπιδοφόρα, θετικότατη και, σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη, χρονιά.

Στόχοι... Φέτος θα είμαι πιο... (ένα επίθετο που θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο), φέτος θα σκέφτομαι δυο φόρες πριν μιλήσω, φέτος πρέπει να αποκατασταθώ επαγγελματικά, φέτος θα κάνω πολλά ταξίδια.
Μερικά παραδείγματα στόχων δεν είναι αρκετά για να καλύψουν αυτό που ο καθένας έχει στο μυαλό του. Ποιοι από τους στόχους θα εκπληρωθούν;
Το ότι θέτεις ένα νέο στόχο στο καρνέ σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η νέα χρονιά θα σου φέρει το βελάκι για να τον κατακτήσεις. Το βελάκι είσαι εσύ, αν δε το ‘μαθες... Εσύ θα κατευθυνθείς, με μέθοδο και τα δικά σου κριτήρια, και θα πετύχεις διάνα ή θα αποτύχεις παταγωδώς.
Αν δε βοηθηθείς από την επιθυμία σου, σημαίνει πως δε θες στα αλήθεια να φτάσεις στο κέντρο του στόχου. Σημαίνει πως πρέπει να πετάξεις για τον επόμενο στόχο και να αφήσεις τον προκείμενο πίσω σου.
Ναι, μερικούς στόχους τους έχουμε ήδη εγκαταλείψει από τώρα. Ή καλύτερα έχουν μπει στην αναμονή!

Όνειρα... Όνειρα μιας ζωής. Τα όνειρα έχουν πιο μόνιμη διάρκεια, έχουμε όνειρα από μικρά παιδιά, μας προκύπτουν στην πορεία ως απωθημένα, αν δε τα πραγματοποιήσουμε.
Η νέα χρονιά με την ελπίδα και το φως που κουβαλάει κάνει τα όνειρα να φαίνονται λαμπρότερα, πιο εφικτά, λιγότερο άπιαστα. Και ίσως τώρα είναι η στιγμή να τα κυνηγήσουμε ως την άκρη του κόσμου.
Όνειρο που θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο οφείλει να μετατραπεί σε στόχο για το τώρα. Δηλαδή να αλλάξει κατηγορία. Και ίσως και εμείς να μετακινηθούμε από την αδράνεια στη δράση, από τον ωχαδελφιστικό εαυτό μας στον άλλο μας εαυτό, εκείνον που είναι να μη βάλει κάτι στο μυαλό του!

Προσδοκίες... Δύσκολη λέξη, βαρύγδουπη. Όσο βαριά είναι και η απογοήτευση. Απογοητεύεσαι όταν περιμένεις κάτι, όταν το προσδοκείς και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Απογοητεύεσαι από τις προσδοκίες σου για τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Περιμένεις να συμβεί κάτι μαγικό, το μυαλό σου γεμίζει ανάσα, ελπίδα, τρικυμία για να λάμψει μετά ο ήλιος και να φωτίσει όλα τα σκοτάδια σου.
Περιμένεις και περιμένεις... Ώσπου στο τέλος δε γίνεται το πολυπόθητο και πέφτεις από τα σύννεφα στην αγριεμένη θάλασσα.
Ποιος σου εγγυήθηκε το αποτέλεσμα; Ποιος σου είπε πως όλα θα είναι, όπως τα φαντάζεσαι εσύ; Οι προσδοκίες πληγώνουν, καμιά φορά, άλλες από αυτές γιατρεύουν. Φέτος θα μάθω να τις κουμαντάρω περισσότερο, να τις μετριάζω, εν ανάγκη, να με προστατεύω, να με γιατρεύουν τις μισές φορές, έστω, από αυτές που θα πληγώσουν. Άλλη μια προσδοκία που πρέπει να μετατραπεί σε στόχο. Και να ‘ναι από αυτούς που υλοποιούνται!

Μιλάμε συνέχεια στην αρχή του ημερολογιακού έτους για ελπίδες, για δυναμικές, για δημιουργικότητα, για θεωρία. Στο τέλος, όμως, τι μένει;
Μένουν οι στιγμές οι όμορφες, οι στόχοι που πραγματοποιήθηκαν, τα αγνά συναισθήματα, τα νέα όνειρα που σχεδιάζονται, τα στέκια που πάντα σε περιμένουν για να κρυφτείς στη γωνιά τους, η φράση που θα θυμάσαι για πάντα και το να νιώθεις πως έμαθες να αγαπάς, πως δεν προσδοκάς αδιαλείπτως κάτι ή κάποιον, πως μέρα με τη μέρα γίνεσαι το βελάκι που θα σε οδηγήσει κατευθείαν στο κέντρο του στόχου σου. Όποιος και αν είναι αυτός... Μένουν σίγουρα και οι φορές που έκανες λάθος αλλά πιο πολύ μένουν οι φορές που το παραδέχθηκες και συνέχισες να αγωνίζεσαι.
Αν αυτό δεν είναι μια καλή αρχή, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γωγώ Νικολάου

Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού... Βάζω τις σκέψεις σε σειρά... περισσότερα


Στην ανηφόρα της ζωής, κρατήσου από τις στιγμές

Ανόητοι θόρυβοι

Αρκεί μια στιγμή

Πάντα θα κουβαλάς μέσα σου έναν κόκκο χρυσόσκονης

Όταν γι' αλλού τραβάς κι αλλού η ζωή σε πάει

Ταξίδι Αυτογνωσίας

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.