Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Υπερασπίσου το παιδί

Α
Α
@dromografos
Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για τη σύλληψη της Πόλα Ρούπα. Βέβαια, αυτό που μονοπώλησε περισσότερο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, πέραν από την ίδια, ήταν η κράτηση του ανήλικου γιου τους αρχικά στη ΓΑΔΑ και έπειτα στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων.
Υπήρξαν εκείνοι, που υποστήριξαν ότι το κράτος έπραξε με γνώμονα το συμφέρον του ανήλικου παιδιού και έτρεξαν μάλιστα να χαρακτηρίσουν τη Ρούπα ανάξια ως μάνα και υπήρξαν και εκείνοι που αντέδρασαν, λέγοντας πως η κράτηση του παιδιού συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ομηρία και λειτουργεί ως μέσο εκδίκησης και πίεσης προς τους γονείς.

Η κράτηση του εξάχρονου έρχεται να εγείρει προβληματισμούς και ερωτήματα αλλά και να ξεσκεπάσει την υποκρισία κράτους και κοινωνίας. Το κράτος διατείνεται συνεχώς ότι μέσω των μηχανισμών δικαιοσύνης και νομιμότητας, προσπαθεί να διαφυλάξει τα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξαιρέτως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είδαμε ένα διαφορετικό καθεστώς αντιμετώπισης.
Μπορεί η Ρούπα να μάχεται το θεσμό του κράτους αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσιδιάζει σε μια δημοκρατία να χρησιμοποιεί ένα εξάχρονο ως μέσο εκδίκησης, να μην ενημερώνει την μητέρα, που βρίσκεται κι ούτε να επιτρέπει στους συγγενείς του να το πλησιάσουν.

Είναι δυνατόν ένα παιδί να αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης; Σκέφτηκε κανείς από εκείνους, που αποφάσισαν την απομόνωση και τον εγκλεισμό του σε μια ψυχιατρική κλινική, τι εικόνες και συναισθήματα εντυπώθηκαν στη ψυχή αυτού του παιδιού;

Κι από την άλλη πλευρά η κοινωνία. Η κοινωνία που ξαφνικά άρχισε να ανησυχεί και να νοιάζεται για την ανατροφή παιδιών και την ικανότητα των γονιών. Η κοινωνία που έχει ποινικοποιήσει στη συνείδησή της τις ιδέες της αναρχίας και πιστεύει πως οι άνθρωποι, που τις ασπάζονται, δεν είναι άξιοι να φέρνουν στο κόσμο παιδιά.
Δε θυμάμαι ποτέ όμως την κοινωνία να αντιδρά και να ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα ανηλίκων, όταν γονείς μυούσαν τα παιδιά τους στο ναζισμό, τα συνόδευαν σε εκκολαπτήρια φασισμού, τα φωτογράφιζαν με ναζιστικά σύμβολα και αναρτούσαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο... Δε θυμάμαι επίσης ποτέ την κοινωνία να διαμαρτύρεται για τα προσφυγόπουλα, που ζουν μέσα στο χιόνι και στις λάσπες...
Μιλάμε ξεκάθαρα, δηλαδή, για έναν επιλεκτικό ανθρωπισμό και για μια κοινωνία και ένα κράτος που διαχωρίζει τα παιδιά σε ''παιδιά μας'' και ''παιδιά τους''.

Θα κλείσω με τα λόγια του Μανώλη Γλέζου ο οποίος δήλωσε πως ''ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός  στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα'', που καλό είναι να γίνουν τροφή προβληματισμού αλλά και με μια συγγνώμη σε όλα τα παιδιά για όσα βιώνουν και θα βιώσουν, για τον κόσμο που δεν αλλάξαμε, για όσα τέρατα θρέψαμε χρόνια ολόκληρα με την ανοχή μας και με τα οποία κάποτε θα βρεθούν αντιμέτωπα.

Λένα, 11/01/2017

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Λένα

Πεισματάρα, ασυμβίβαστη και ονειροπόλα. Κινούμαι μεταξύ τάξης κι... περισσότερα


Δικαιοσύνη δύο μέτρων και δύο σταθμών

Όχι πια κατόπιν "εορτής"

PER NON DIMENTICARE - PAVLOS FYSSAS 18/09/2013

Το ΒΒC ανακαλύπτει την ελληνική αστυνομική βία

Εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη

Αστυνομική Βία: Ακόμη ένα "μεμονωμένο" περιστατικό...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.