Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Τα σκηνικά που μας ταιριάζουν

Α
Α
Σκηνικά, φώτα, action… O σκηνοθέτης δίνει το έναυσμα για τις πρόβες μιας  χιλιοδιαφημισμένης και πολυαναμενόμενης θεατρικής παράστασης, στην αρχή της χρονιάς. Ο ίδιος ελέγχει την κάθε λεπτομέρεια, από το σε ποιο σημείο ακριβώς θα πέσει αυτός ο προβολέας, πώς θα φωτιστεί όλη η σκηνή, σε ποια χρονική στιγμή η μουσική υπόκρουση θα συναντήσει τον ήρωα, πώς θα τοποθετηθούν τα έπιπλα ώστε να δείχνει τόσο φυσικό το περιβάλλον και τόσο οικείο σε κάθε θεατή... Λες και είναι σπίτι του! Λες και δεν έφυγε ποτέ από τη ζεστασιά του καθιστικού του... Λες και αυτό που ξετυλίγεται μπροστά του είναι φυσική απόρροια της ζωής και της καθημερινότητας του.

Φτάνει η πρόβα τζενεράλε... Ο σκηνοθέτης είναι πάλι εκεί, διορθώνει τις ατέλειες του έργου του, συνομιλεί με τους υπόλοιπους συντελεστές και χρησιμοποιεί την εμπειρία του ώστε να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα. Ώστε να ενθουσιάσει και να παρασύρει τον θεατή, ώστε να ακούσει το χειροκρότημα του κοινού την επόμενη ημέρα.

Πρεμιέρα... Τρία κουδουνάκια, το ένα μετά το άλλο... Προειδοποιήσεις πως η έναρξη δε θα αργήσει. Τα βελούδινα καθίσματα γεμίζουν με πλήθος κοινού, φιλότεχνους ανθρώπους, συζητήσεις, γέλια, ένταση, κινητικότητα.
Στο τρίτο κουδουνάκι ξεκινά το ξετύλιγμα της υπόθεσης, το αποτέλεσμα άρτιο, μεστό, απόλυτα εναρμονισμένο με τους ήρωες, με τις προσωπικότητες τους, λες και είναι κεντημένο ρούχο πάνω τους.
Η εξέλιξη της υπόθεσης προχωρά, τα συναισθήματα των θεατών πυκνώνουν και πλημμυρίζουν την αίθουσα. Τι θα γίνει άραγε στο τέλος;
Η τελευταία πράξη δικαιώνει κάποιους, άλλοι μένουν με τα ερωτηματικά τους, άλλοι στέκουν ανικανοποίητοι, άλλοι δεν είδαν καν το τέλος γιατί έφυγαν στο διάλειμμα.
Πάντως στο τέλος όλοι χειροκροτούν, οι ηθοποιοί υποκλίνονται, ο σκηνοθέτης κέρδισε άλλο ένα στοίχημα, έκανε μια επιτυχία...

Απέχει πολύ η ζωή από μια θεατρική παράσταση; Απέχει πολύ ο καθένας μας από την καρέκλα του σκηνοθέτη; Απέχουν πολύ οι εικόνες και τα βιώματα μας από τη σκηνή ενός θεάτρου;
Αν δε διαλέξουμε τα σωστά και κατάλληλα σκηνικά για εμάς, πώς θέλουμε η ζωή μας να έχει επιτυχίες;
Θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και ψάχνουμε την ευτυχία στα πιο περίεργα μέρη. Σε μέρη που ουσιαστικά δεν επιθυμούμε να βρεθούμε, δε μας ταιριάζουν... Σε μέρη που μας εξουσιάζουν ή μας κάνουν να αισθανόμαστε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά ζητούμε. Μας απομακρύνουν κάποιες φορές από τους προσωπικούς μας στόχους, από αυτό που σαν σκηνοθέτες θέλουμε να παρουσιάσουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο.
Και το πιο περίεργο είναι ότι το βλέπουμε φυσιολογικό όλο αυτό που συμβαίνει. Σαν απόρροια των προσωπικών μας στοιχημάτων.

Στο τέλος της χρονιάς που πλησιάζει, θα ακουστεί μέσα μας ένα χειροκρότημα. Και δε θα είναι μόνο για τις επιτυχίες μας. Θα είναι και για όσα δεν καταφέραμε, για τα σκηνικά που δε διαλέξαμε σωστά. Θα είναι και για αυτά που θεωρούμε ασήμαντα, αλλά τελικά μας άλλαξαν. Το χειροκρότημα αυτό θα το αξίζουμε όλοι γιατί μέσα από την προσπάθεια, στην επόμενη θεατρική παράσταση της ζωής μας, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να φτάσουμε εκεί ψηλά που βάλαμε τον πήχη...
Θα δουλέψουμε για να νικήσουμε τα προσωπικά μας στοιχήματα...

Η χρονιά τελειώνει και οι σκέψεις μας για την χρονιά που έφυγε είναι πολλές. Οι στόχοι όμως για την χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμα πιο πολλοί. Μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε, το σκηνικό όλων μας θα είναι  σίγουρα χριστουγεννιάτικο...
Action!

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γωγώ Νικολάου

Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού... Βάζω τις σκέψεις σε σειρά... περισσότερα


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Παραδοξότητες

Αχαριστία, ένα βαρέλι δίχως πάτο

«Μπέρδεμα» μυαλού

Γκουπ, γκουπ...

Sabotage Primitive

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.