Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Το πανηγύρι της ζωής

Α
Α
Lubbock%20Avalanche%20Journal
Ανέκαθεν είχα αδυναμία στα μάτια των παιδιών και των παππούδων. Και ενώ σε όλους τους υπόλοιπους μπορεί και να αποφεύγω τις διασταυρώσεις βλεμμάτων στα παιδιά και στους παππούδες στέκομαι και ψάχνω τις φωτιές.
Γιατί υπάρχουν φωτιές μέσα στα δικά τους μάτια. Φωτιές γεμάτες απορίες και φωτιές γεμάτες γνώση. Είναι τα βλέμματα εκείνα που ανακαλύπτουν το κάθε τι στον κόσμο για πρώτη φορά. Και τα βλέμματα εκείνα που τα έχουν μάθει όλα πια. Ο ενθουσιασμός και η λαχτάρα της εξερεύνησης. Η ηρεμία και αυτοκυριαρχία της σοφίας.

Αγαπάω τα παιδιά γιατί η αυθόρμητη αντιμετώπιση του κόσμου όλου είναι το παιχνίδι και το γέλιο. Έτσι μαθαίνουν. Με το να χαμογελούν και το να μετατρέπουν τα πάντα σε παιχνίδι. Και όλα τα παιχνίδια έχουν όρους, παίχτες, νικητές και χαμένους. Το ξέρουν αυτό τα παιδιά. Οι μεγάλοι είναι που το ξεχνούν. Οι μεγάλοι είναι εκείνοι που μαλώνουν τα παιδιά να πάψουν να παίζουν πια και να φερθούν σαν μεγάλοι. Άκου εκεί εγωισμός! Δεν υπάρχει λογική στους μεγάλους. Δεν υπάρχει ουσία στις κινήσεις τους. Σοφία στις επιλογές τους. Μα μιλούσα για τα παιδιά...

Και ίσως δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω. Γιατί εκεί τελειώνουν όλα. Στο χαμόγελο και στο να μετατρέπεις τα πάντα σε παιχνίδι. Υπάρχει κάτι άλλο; Είναι απαραίτητο κάτι άλλο; Μόνο ίσως και άλλα παιδιά για να χαμογελάς μαζί τους και να παίζεις. Με όρους, νικητές και χαμένους. Τα είπαμε αυτά. Έπειτα να ξεκινάς νέο παιχνίδι με χαμόγελο πάντα. Είτε νίκησες. Είτε έχασες. Γιατί όπως και να χει, έμαθες.

Στην άλλη όχθη είναι οι παππούδες. Κείνοι που έμαθαν πια ότι τα μίση δεν οδηγούν σε τίποτε. Οι στεναχώριες είναι για να φεύγεις πιο γρήγορα. Και έφυγαν πολλοί φίλοι τους γρήγορα, μισητοί και μισημένοι. Οι παππούδες έχουν αποβάλλει από μέσα τους κάθε αγκάθι.
Τους βλέπεις αποζητούν τις Κυριακές τα παγκάκια. Αράζουν και λιάζονται στον ήλιο λες και η καρδιά τους ανταλλάσσει αγάπη μαζί του. Αγάπη που ήταν φωλιασμένη μέσα τους βαθιά και στοιβαγμένη να μη μιλά.
Θρέφονται με τον αέρα της θάλασσας. Γίνονται ένα με το σύμπαν. Έτσι όπως πάντα έπρεπε να ήταν. Αλλά δεν είχαν ποτέ πριν μυαλό να το δουν.

Αγαπάω τους παππούδες γιατί ακόμη και αν υπήρξαν άδικοι στη ζωή τους, τους βλέπεις μετανιωμένους. Τα έχουν κάνει τα ζύγια τους. Ξέρουν δεν άξιζε τίποτε περισσότερο παρά να είχαν μάθει να χορεύουν περισσότερο στη ζωή.

Γιατί η ζωή είναι το πανηγύρι του χωριού το μεγάλο. Και όλοι πρέπει να χορεύουν. Γιατί όσοι δε μετέχουν στο χορό δε περνούν το ίδιο καλά. Στις αγκαλιές και στα αγγίγματα. Στις σβούρες και τα σούρτα-φέρτα. Στα μεγάλα βήματα στον αγέρα και στο να πετάς ψηλά στηριζόμενος στο χέρι του δίπλα και άμα πλατάζεις κάτου στη γης να την φιλάς. Που είσαι πάνω της. Όχι κάτω της...
Να είσαι χορευτής. Να είσαι πάντα παιδί και πάντα γέρος.
Σήμερα να γεννιέσαι και να λες θα παίξω, θα γελάσω, θα χορέψω. Και θα χορεύω, θα γελάω και θα παίζω μέχρι να πεθάνω.

Αυτό είναι η ζωή...

ΥΓ: Είναι ωραίο να σε αποκαλούν #καταπληκτικό_παιδί οι #συν_άδελφοι της ζωής

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κωνσταντίνα Γεωργάτου

..ψάχνω να βρω πάντα μέσα στη μέρα κάτι όμορφο ...και στη νύχτα... περισσότερα


Sir Verano

Η "παγίδα" του Έλληνα φοιτητή

Κατάλοιπα ψευτο-αναρχικής εφηβείας

Ανάμεσα στους σπουδαίους...

Σταμάτα να μιλάς για θάνατο, μωρό μου

Το στήριγμα μου, εγώ

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάνε φίλους όχι δίαιτα

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.