Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Virgin Mountain

Α
Α
youtube.com
Αν σας μίλαγα για έναν σαραντάχρονο άνδρα που ζυγίζει πολλά κιλά πάνω από το επιτρεπτό όριο, που ζει ακόμα με τη μάνα του αν και εργάζεται, που παίζει με τα μανίας με παιχνίδια και δεν έχει πάει ποτέ του με γυναίκα (προφανώς ούτε με άντρα), τι θα λέγατε; Πού θα πήγαινε το μυαλό σας;

Κάποιες περιγραφές μας οδηγούν κατευθείαν σε βιαστικά συμπεράσματα και στεγανά αφήνοντας απ' έξω κάθε άλλη εκδοχή. Ο Fúsi είναι ένας τέτοιος άνθρωπος που πρέπει καθημερινά να τα βάζει με τις προκαταλήψεις και τον ρατσισμό όλων των ανθρώπων. Ένας εντυπωσιακά ογκώδης άνδρας που παρά το επιβλητικό του παράστημα δεν τόλμησε ποτέ να το χρησιμοποιήσει για να προστατέψει τον εαυτό του.

Είναι αλήθεια πως κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μας κοιτάξει λίγο καλύτερα στο βάθος της ψυχής μας αν και εμείς δεν κάνουμε κάτι για να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μα εκτιμήσει αν δεν δείχνουμε σίγουροι για εμάς. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το μάθεις έστω και αργά.

blogger.com
Στην μικρή πόλη της Ισλανδίας όπου ζει ο Fúsi τα περιθώρια για κοινωνικοποίηση δεν είναι και τόσο μεγάλα. Αν στα νιάτα σου έχεις μάθει να είσαι υποχωρητικός και συνεσταλμένος χωρίς αυτοπεποίθηση, στην ωριμότητά σου είναι δύο φορές πιο δύσκολο να μάθεις να λειτουργείς αλλιώς.
Η απόσυρση είναι η κλασική οδός που ακολουθούν όλοι οι απροσάρμοστοι άνθρωποι. Και η απόσυρση του Fúsi ήταν η παιδικότητα του. Αποτραβηγμένος σε έναν ανώδυνο κόσμο παιχνιδιού με στρατιωτάκια, επιτραπέζια, φιγούρες και βιβλία επικής φαντασίας, έμαθε να ξεχνάει τις βασικές του ανάγκες και προοδευτικά έμαθε να ξεχνάει και τον ίδιο του τον εαυτό.

Γιο τον περίγυρο ήταν ο αλλόκοτος, ο πειραγμένος, ο αγαθός, για άλλους ίσως και ο ανώμαλος. Για τους δικούς του ανθρώπους ήταν απλά ο καλόβολος. Ο άνθρωπος για όλα τα θελήματα. Εύκολα θα σκεφτούμε πως πίσω από αυτήν την ιστορία κρύβεται το κλασικό κλισέ ενδοοικογενειακής βίας. Ναι όντως, κάτι υπάρχει και εδώ αλλά πολύ δυσδιάκριτο. Μια αρχικώς ενθαρρυντική μητέρα σιγά σιγά αποκαλύπτει ένα βαθύτατα χειριστικό χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως στα 43 χρόνια δικαιολογίες για δύστροπους και παρεμβατικούς γονείς; Την απάντηση έρχεται να τη δώσει ο έρωτας.

Το Virgin Mountain είναι μια συγκλονιστική βαθύτατα ψυχογραφική ταινία που θίγει με μεγάλη δεξιοτεχνία ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών φαινομένων και προβλημάτων. Μέσα από την συγκινητικά καλόψυχη ιδιοσυγκρασία του ήρωα ανακαλύπτουμε βήμα βήμα τις μεγάλες υπερβάσεις που μπορεί να κάνει η αγάπη πρώτα προς τον εαυτό μας και έπειτα προς τους άλλους.

σκηνοθεσία: Dagur Kári
πρωταγωνιστούν: Gunnar JónssonIlmur Kristjánsdóttir,Sigurjón KjartanssonΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή

Χριστίνα γιατί έτσι είναι το όνομά μου. Ανδρομέδα γιατί έτσι έμα... περισσότερα


Ζωοδόχου Πηγής 9, ένα ακόμα χαμένο στοίχημα...

Αυτή η νύχτα μένει;

ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ!

Ο Mr Freeman ζωντανός και μπροστά σας

Λίγο πριν την πρεμιέρα του "Γυναικών Λόγος"

Μια απλή μελωδία

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.