Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ο Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα

Α
Α
Ο σημερινός λόγος του, που ήταν και ο τελευταίος που εκφώνησε σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν ένας Ύμνος για τη Δημοκρατία. Είπε πολλά καλά και με κέντρο την Δημοκρατία έκανε μια σύντομη αναφορά για το τι έπραξε αυτά τα οχτώ χρόνια ως Πρόεδρος των Η.Π.Α. Αναφέρθηκε επίσης και σε πολλούς μεγάλους Έλληνες που υπερασπίστηκαν την Δημοκρατία όπως τον Περικλή, ενώ ξεκίνησε την ομιλία του με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.


Όλοι είναι ευχαριστημένοι με την επίσκεψη του Ομπάμα στην Ελλάδα...
Αλλά αναρωτιέμαι γιατί στην ομιλία σας σήμερα στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" δεν είπατε Κύριε Πρόεδρε ποιος προκάλεσε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ποιος εξόπλισε τους αντιφρονούντες και το Ισλαμικό Κράτος, ποιος ενίσχυσε τις συμμορίες και τους τζιχαντιστές στη Λιβύη, ποιος προκάλεσε τον εμφύλιο στην Ουκρανία, ποιος μείωσε απότομα την τιμή του πετρελαίου μέσω της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να πλήξει τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βενεζουέλα;
Ποιος ευθύνεται για τα χιλιάδες παιδιά, για τους νεκρούς της προσφυγιάς; Ποιος φταίει για τα έξι εκατομμύρια των νεκρών στο ανατολικό Κονγκό, στην περιοχή Κίβου, όπου βαριά οπλισμένες φασιστικές, παραστρατιωτικές οργανώσεις χρησιμοποιούν μικρά παιδιά για την εξόρυξη κολτανίου, ορυκτού που είναι απαραίτητο για τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετς, τις φωτογραφικές μηχανές κ.α.

Στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία, και τώρα στη Βενεζουέλα, τα ΜΜΕ χειραγωγούν, ψεύδονται, σταυρώνουν («δολοφονούν χαρακτήρες») κατά βούληση. Λειτουργούν ως προπομποί της ανατροπής για να ρίξουν το ηθικό του αντιπάλου, να ενοχοποιήσουν την κυβέρνηση και να ανοίξουν εύκολο και θριαμβευτικό πέρασμα στην αυτοκρατορία.
Μάλιστα, ενώ τα παλιά αυταρχικά καθεστώτα λειτουργούσαν με βάση την «παραγωγή της άγνοιας» (λογοκρισία), τα σύγχρονα βασίζονται στην παραπλάνηση, στην κατασκευή ή τη διαμόρφωση των προτιμήσεων που συντελούν στην εκούσια συμμόρφωση ή υποταγή στην αθέμιτη κυριαρχία των ισχυρών, που ασκείται κυρίως στο συμβολικό πεδίο της επικοινωνίας, των ιδεών, των πεποιθήσεων, ακόμη και της κοινωνικοποίησης των νέων. Έτσι οδηγούμαστε σε ποικίλους και ιδιαίτερους τρόπους απομώρανσης της κρίσης, καθώς και στην προαγωγή και συντήρηση κάθε είδους παραλογισμού και απατηλής σκέψης, μεταξύ των οποίων είναι και η φυσικοποίηση της αδικίας.
Τι απομένει από τη νέα τακτική υλοποίησης των γεωστρατηγικών συμφερόντων των πλανητικών επικυρίαρχων; Νέα αυταρχικά καθεστώτα, νέες διαιρέσεις, ο τρόμος και η βία από παραστρατιωτικές, φασιστικές-εγκληματικές ομάδες και μία επιταχυνόμενη κίνηση προς την αποκάλυψη και το χάος. Να γιατί ο Τραμπ, η Λεπέν, ο Ομπράντ και ο Φάρατζ καθώς και η Χρυσή Αυγή, τηρουμένων των αναλογιών,  είναι η «χρυσή» εφεδρεία των πλανητικών νεοαποικιοκρατών.

Και ακόμα μήπως θυμάστε, άραγε, ότι ψηφίσατε διάταξη για τον έλεγχο του διαδικτύου (αποκάλυψη των New York Times το 2010) έτσι ώστε η Microsoft, η Google, η Yahoo, το Facebook, το Skype, ακόμα και το Blackberry να ακολουθούν τρόπους λειτουργίας συμβατούς με τα προγράμματα παρακολούθησης του FBI και της NSA;
Η κυβέρνηση Ομπάμα νομιμοποίησε απολύτως την παρακολούθηση. Και η NSA επιτηρεί, τώρα, τους πάντες και τα πάντα χάρη στο δίκτυο δορυφόρων, τις θυγατρικές της υπηρεσίες σε ολόκληρο τον πλανήτη και τους σέρβερ των μεγάλων ιντερνετικών δικτύων. Η NSA, μάλιστα, είχε εμπλακεί ακόμα και στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα.

Τέλος γιατί δεν μιλήσατε ανοιχτά για το Ελληνικό χρέος και ότι πρέπει να τελειώνει αυτή η κατάσταση που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα (που αν το πάμε χρονολογικά είναι από το 2008, άρα όχι 6 αλλά 8 χρόνια είναι η Ελλάδα υπό συνθήκες "Χούντας και "Πολυτεχνείου" (1967 - 1974), παρά μόνο το θίξατε εμμέσως πλην σαφώς;

Έχω πολύ μεγάλη αγωνία να δω και να ακούσω τι θα συζητηθεί στο Βερολίνο τις επόμενες ημέρες...
Εδώ θα είμαστε όμως να τα γράψουμε και να τα σχολιάσουμε.....

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Panagiotis Tsouroupidis

Μου αρέσει το θέατρο, η μουσική, ο χορός. Ευελπιστώ στο μέλλον ν... περισσότερα


Δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου

Εσύ κριτή των πάντων

The Big Chill ΙII

The Big Chill ΙI

Τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης

Ποιος σώζει ποιον: η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.