Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Metalhead

Α
Α
wordpress.com
Η Χέρα είναι ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα. Δεν φοράει φούστες, δεν χτενίζει τα μαλλιά της, δεν έχει φίλες, ούτε αγόρι. Εργάζεται καθημερινά στη φάρμα των γονιών της και παίζει κιθάρα. Ντύνεται αλλοπρόσαλλα, μακιγιάρεται περίεργα κι ακούει ασταμάτητα μουσική. Πολλές φορές φέρεται αφύσικα και άλλες πάλι φτάνει στα άκρα.

Η Χέρα όμως κουβαλάει ένα τραύμα, ένα τραγικό βίωμα που σημάδεψε για πάντα τη ζωή της. Στα παιδικά της χρόνια έγινε μάρτυρας ενός βάναυσου ατυχήματος που βύθισε όλη της την οικογένεια σε βαρύ πένθος. Κι όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση οικογενειακών δραμάτων, τα μικρά παιδιά είναι αυτά που απορροφούν όλη τη μαυρίλα και τη σκιά των μεγάλων.

Μέσα στα 97 λεπτά της ταινίας παρακολουθούμε τον αγώνα αυτής της κοπέλας να αποτινάξει αυτό το πένθος από πάνω της. Παρακολουθούμε τον καταλυτικό και λυτρωτικό ρόλο της μουσικής και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στην αντικοινωνική συμπεριφορά της ηρωίδας.

Όχι η ταινία δεν είναι δραματική, τουλάχιστον όχι μέχρι το τέλος. Η ταινία είναι κοινωνική και ρεαλιστική, με γερές δόσεις δράματος και χιούμορ.

wordpress.com
Ένα κομμάτι του εαυτού μου ταυτίστηκε με αυτό το κορίτσι, τόσο για τα μουσικά του ακούσματα όσο και για τον πόνο που κουβαλούσε μέσα του. Η απώλεια είναι ένα βίωμα με ευρεία έννοια. Το τι θα χάσει κανείς και θα μπει στον λαβύρινθο του είναι εξατομικευμένο. Αυτό όμως που είναι κοινό σε όλες της περιπτώσεις είναι το πένθος.

Η ταινία με συγκίνησε, ή μάλλον με συγκλόνισε γιατί μου έδειξε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Ψηλά στον παγωμένο και απομονωμένο Βορά της Ισλανδίας, είδα μια κοινωνία που θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς όλους μας. Σε μια απομονωμένη επαρχία, μια χούφτα άνθρωποι, όλοι γνωστοί μεταξύ τους, κάνουν το πρόβλημα μιας οικογένειας δικό τους πρόβλημα. Κάνουν ένα αλλόκοτο κορίτσι δικό τους παιδί και όλοι μαζί αγωνίζονται για μια νέα αρχή.

Ποια ελληνική κοινωνία θα ήταν τόσο ανεκτική ώστε να αποδεχθεί ένα πλάσμα διαφορετικό και να έχει μάλιστα και το μεγαλείο ψυχής να κοιτάξει πέρα από την εκκεντρικότητα και ενδεχομένως και την παραβατικότητά του; Το κορίτσι αυτό της ιστορίας οδηγήθηκε σε μία ακραία πράξη απελπισίας που στον δικό μας κόσμο θα ήταν αφορμή για να καταδικαστεί από τους ανθρώπους και να αφοριστεί από την εκκλησία. Κι όμως στον παγωμένο Βορρά των ψυχρών ανθρώπων, ένα λάθος ήταν η αρχή της χαράς...

Η ταινία θέτει μερικά τεράστια ζητήματα  επί τάπητος. Το ζήτημα της διαφορετικότητας και του κοινωνικού ρατσισμού- αποκλεισμού, το ζήτημα του πένθους και πως αυτό φιλτράρεται από τους ανθρώπους και το ζήτημα της πίστης στο Θεό. Μπορεί άραγε ο Θεός να εγκλωβιστεί σε θεσμούς και η ασέβεια απέναντι στους θεσμούς να χρεωθεί σαν απιστία; Μήπως τελικά οι νέοι που αντιδρούν, που καταγγέλλουν και καταδικάζουν τους κοσμικούς θεσμούς είναι εν τέλει οι πιο βαθιά θρησκευόμενοι. Αιρετικά και προκλητικά ερωτήματα που φυσικά δεν μπορούν να απαντηθούν δια μέσου της λογικής παρά μόνο βιωματικά και συν τω χρόνω.σκηνοθέτης: Ragnar Bragason
παίζουν: Thora Bjorg HelgaIngvar Eggert SigurðssonSigrún Edda BjörnsdóttirSveinn Ólafur Gunnarsson


ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή

Χριστίνα γιατί έτσι είναι το όνομά μου. Ανδρομέδα γιατί έτσι έμα... περισσότερα


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ - Η μουσική

Καθείς εφ' ω ετάχθη

Οι άντρες περνούν, μαμά...

Πατέρα μου, μπαμπά

Athens Fringe Live - H Αθήνα μας ανήκει!

Στήνοντας ένα φεστιβάλ από το μηδέν

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.