Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Μερικούς μήνες μετά...

Α
Α


Μερικούς μήνες μετά...

Πολλοί αναρωτιούνται πώς κατάφερα να αλλάξω τόσο πολύ, να γελάω με την καρδιά μου, να περνάω ευχάριστα τη μέρα μου, να κοιμάμαι χωρίς έγνοιες το βράδυ, να μη σηκώνομαι μέσα στη μέση της νύχτας ζητώντας να με πάρεις αγκαλιά. Άλλοι πάλι σκέφτονται, πως δεν σε αγάπησα πραγματικά ποτέ για αυτό και είμαι τόσο άνετη, άσχετα αν έκανα τόση φασαρία δίπλα σου, άσχετα αν χοροπηδούσα από χαρά κάθε φόρα που ήξερα πως θα σε δω. Προσπαθούσα τόσο σκληρά να αναχαιτίσω τον εαυτό μου και να συμπεριφέρομαι ώριμα και γυναικεία όποτε ήμουν μαζί σου, να μην αφήνω τον εαυτό μου να ξεφεύγει από χαρά, να μην βγαίνω εκτός ελέγχου, να έχω κανόνες, όρια και περιορισμούς στην αγάπη μου για εσένα και στον τρόπο που στο δείχνω.

Μα ας μην κρυβόμαστε.

Μεταξύ μας, η αγάπη που σου είχα ήταν πέρα των δυνατοτήτων σου, έτσι δεν είναι;
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Την απάντηση τη βρήκα σιγά-σιγά μέρα με τη μέρα, κάθε φορά που έσπαγα τους περιορισμούς που έχτιζες γύρω μου και έλεγες να μην κάνω σαν μικρό παιδί, να μη σε παίρνω αγκαλιά έξω στον κόσμο, να μη σου κρατάω το χέρι όποτε είμαστε με άλλους ανθρώπους τριγύρω.

Στην τελική ήταν ένα μάθημα που έπρεπε να πάρω στη ζωή μου, δε νομίζεις;

Έλεγα κάποτε πως θα αγαπάω εγώ και για τους δυο μας, πως θα είμαι εδώ όταν τα πράγματα δυσκολέψουν και σου ορκίζομαι πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, μα είναι δύσκολο να αγαπάει ένας για δύο άτομα, να μοιράζεται ένας για δύο, να κλαίει ένας για δύο, να γελάει ένας για δύο...
Έτσι δεν είναι;
Έτσι είναι.
Από την ημέρα που έφυγες δεν κοίταξα ξανά πίσω, δεν προσπάθησα να παίξω σε ταινία στο μυαλό μου όλες μας τις στιγμές και δεν έκλαψα λεπτό πάνω από παλιές μας φωτογραφίες.
Τί σημασία θα είχε να το κάνω;

Αφού σε αυτήν την σχέση ήμουν μόνο εγώ παρούσα. Αφού αυτές τις στιγμές μόνο εγώ χαιρόμουν, μόνο εγώ ενθουσιαζόμουν, μόνο εγώ γελούσα, μόνο εγώ υπέφερα.
Πάντα ήσουν τόσο συγκροτημένος, τόσο υπεύθυνος, τόσο ώριμος. Δεν σε είδα ποτέ να ξεφεύγεις από τα σχέδια σου ή να υπερβάλλεις στα συναισθήματα σου και εγώ... χαχα, εγώ ήμουν απλώς ένα παιδί στα μάτια σου. Ένα παιδί που έκανε όλα τα αντίθετα από εσένα, ένα παιδί που σε εκνεύριζε στο έπακρο, ένα παιδί.
Ναι, πολλοί πιστεύουν πως δε σε αγάπησα ποτέ για αυτό και μπορώ και είμαι τόσο χαρούμενη και απολαμβάνω την κάθε μου μέρα. Αν όλα αυτά που πέρασα σημαίνουν πως δεν σε αγάπησα τότε ναι, δε σε αγάπησα καθόλου.

Μα γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα, έτσι;

Εκείνα τα βράδια στη σοφίτα, που κοιμόσουν γαλήνια δίπλα χωρίς ίχνος έγνοιας και εγώ ήμουν κρυμμένη στις σκιές με τα χέρια μου ακουμπισμένα πάνω στα γόνατα μου να κλαίω και να καπνίζω αθόρυβα. Να αναρωτιέμαι συνέχεια τι κάνω λάθος και δεν με αγαπάς; Τι κάνω λάθος και δεν με έχεις κάθε μέρα στην αγκαλιά σου να μου λες πως όλα θα πάνε καλά;

Ήταν τελικά ένα μάθημα ζωής.

Σε ευχαριστώ που με έκανες να καταλάβω πως όσο και αν αγαπάς έναν άνθρωπο δε σημαίνει πως θα σε αγαπήσει το ίδιο, θα σε νοιάζεται το ίδιο, θα είναι εκεί για εσένα. Σε ευχαριστώ που με έκανες πιο δυνατή και ανεξάρτητη. Σε ευχαριστώ γιατί με τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκες με έκανες να το ξεπεράσω πιο εύκολα. Είμαι καλά χάρη σε εσένα δεν χρειάζεται να ανησυχείς, μπορείς να αφήσεις πλέον το τηλέφωνο κάτω, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να ακούσεις αυτό το παιδί να φωνάζει το όνομα σου ξανά. Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχω φύγει χωρίς έγνοιες, έδωσα ότι είχα και δεν είχα και πλέον έχω ξεκινήσει από την αρχή. Μια αρχή χωρίς εσένα μέσα,  μια αρχή για εμένα μόνο,μια αρχή για το παιδί που άφησα πίσω καθώς προσπαθούσα να ταιριάξω στις προτιμήσεις σου.
Μια αρχή για τον ίδιο μου τον εαυτό.

Σε ευχαριστώ.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ωριάννα Βεργή

Δε χρειάζεται πάντα σχέδιο.Κάποιες φορές,απλά παίρνεις ανάσα,εμπ... περισσότερα


Σκέψεις φωτιά και ετούτο εδώ το σημείωμα...

Παλιώνουν οι άνθρωποι

Εσύ κι εκείνος

Ένα χαμένο τάνγκο

Χιλιόμετρα αγάπης

Χθες το βράδυ

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.