Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Όντως μια Χαμένη Γενιά;

Α
Α
stargazer.eu
Όλοι μας, καλώς ή κακώς, επισύρουμε στους μεγαλύτερους τις ευθύνες για την άθλια κατάσταση που βιώνουμε, χωρίς να σκεπτόμαστε ούτε ελάχιστα τις δικές μας ευθύνες. Όμως όσο άδικο είναι το γεγονός ότι οι προηγούμενες γενιές υποθήκευσαν το μέλλον μας, άλλο τόσο άδικο είναι να επιρρίπτουμε ευθύνες αποκλειστικά σε αυτές, δίχως να μας ενδιαφέρει τι κάνει η δική μας...

Όντως, οι γονείς μας, είτε ακούσια είτε εκούσια, έγιναν και αυτοί μέρη του σαθρού αυτού οικοδομήματος που χτίστηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την μεταπολίτευση. Όντως, μπορεί να ήταν συμμέτοχοι στην καταστροφή κάθε εναπομείνουσας ηθικής αξίας και ιδανικού. Και όντως, με τις επιλογές τους έφεραν μια ολόκληρη γενιά στο χείλος του γκρεμού. Όμως, δεν θα είναι αυτοί που θα ευθύνονται για το πως εμείς θα διαχειριστούμε το μέλλον, τόσο το δικό μας όσο και του τόπου μας...

Εμείς, λοιπόν, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι πραγματικά επιθυμούμε να είμαστε: Απλοί επικριτές των προηγουμένων ή δημιουργοί και οραματιστές του μέλλοντός μας; Για το πρώτο, να είστε σίγουροι πως δεν απαιτείται πολύ προσπάθεια από μέρους μας. Αρκεί να παραμείνουμε όπως είμαστε, με τα πόδια στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση, κάνοντας "clubing" για να είμαστε "in" και αδιαφορώντας για τα πάντα, καθώς έτσι μάθαμε... Αλλά για το δεύτερο, χρειάζεται να θυμηθούμε τι γινόταν στο Σύνταγμα πριν λίγο καιρό. Να θυμηθούμε την ενεργή νεολαία που απαιτούσε απ' όσους της υποθήκευσαν το μέλλον να της το επιστρέψουν ακέραιο!

Αν θέλουμε να είμαστε αυτή η γενιά, αρκεί να είμαστε αυτάρκεις, τόσο πνευματικά όσο και πολιτισμικά. Να είμαστε μια νέα γενιά που θα προβληματίζεται και θα νοιάζεται για την πατρίδα της. Μια γενιά που θα αρνείται να γίνει μέλος του συστήματος. Που θα φροντίζει να μη λησμονεί ποτέ την ταυτότητα, την ιστορία και τα ήθη των προγενέστερών της. Χρειάζεται να απαρνηθούμε οτιδήποτε αποτελεί ξένο σώμα στην κοινωνία μας και να στηριχτούμε στα πόδια μας. Εξάλλου, πολιτισμό φτιάχνει ένας λαός όταν δε μιμείται άλλους και όταν δεν αντιγράφει πολιτισμικά πρότυπα άλλων.

Οι αρχαίοι Έλληνες έχτισαν το πολιτισμό τους σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα και όχι άλλων λαών. Και αυτό δεν ισχύει μονάχα για εκείνους, αλλά και για άλλους, όπως οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι. Είναι φύσει αδύνατον να δημιουργήσεις πολιτισμό με αντιγραφή κάποιου άλλου πολιτισμού και όσο η γενιά μας θα μιμείται άλλους λαούς και τις συνήθειές τους, θα παραμένουμε σε τούτο εδώ το τέλμα....

Έτσι, λοιπόν, θέλω να πιστεύω πως η γενιά μας δεν είναι μια "Χαμένη Γενιά" που δεν μπορεί να αντιδράσει και να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Μάλλον, μπορεί να γίνει η γενιά που θα επενδύσει στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της πατρίδας της και θα συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Θα μου πείτε: δεν μπορεί να το πράξει διότι δεν της δίνονται οι δέουσες ευκαιρίες. Το μόνο που έχω να πω είναι πως όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να αλλάξει μια κατάσταση, δεν χρειάζεται να περιμένει να του δοθούν ευκαιρίες, αλλά πρέπει να το επιχειρήσει με κάθε τρόπο και κόστος. Έτσι, μήπως δεν είμαστε μια χαμένη γενιά, αλλά μια γενιά που καλύπτεται πίσω από αυτό τον μανδύα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της...;
jhjdak, 04/08/2011

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το θέμα είναι ποιοι νέοι θα φέρουν την αλλαγή?

θα σου μιλήσω σαν ένας ακόμα νέος που είχε όνειρα όταν έμπαινε στο πανεπιστήμιο. Τα όνειρα μου όμως γκρεμίστηκαν όταν είδα πως λειτουργούσε... »

Χαμένη γενιά ή χαμένα άτομα?

Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα στο γεγονός ότι το clubbing και ο καναπές είναι λάθος συμπεριφορά της γενιάς μας απέναντι στα γεγονότα. Από τη... »

Δεν είναι ακατόρθωτο!

Ισως να είναι η γενιά χαμένη στα πλαίσια μιας εισπρακτικής ευδαιμονίας. Δεν υπάρχει πια περιθώριο ωχαδερφισμού, βολέματος και νωχελικής μονι... »

ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ!

Διάβασα και τα τρία σχόλια και ένιωσα την ανάγκη να γράψω δυο λόγια... Όντως πρέπει ο καθείς να σχεδιάσει το μέλλον του και να δει τα όνειρά... »

Σαπίλα στο ψυγείο

Για να δείτε την κρίση στην κοινωνία μας. Εγώ που είμαι 19 χρονών λέω. Όταν το φρούτο στο ψυγείο μου σαπίσει, εγώ το πετάω, δεν παλεύω να το... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

jhjdak

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡ... περισσότερα


Ψεύτικες ανάγκες

Μάνα κουράγιο, η ζωή είναι ωραία!

Μαμά, όταν μεγαλώσω θα γίνω ρατσιστής;

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

Χρόνια

Ο κόσμος της δουλειάς: επισφαλείς που «δεν θα επέστρεφαν»

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.