Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ξεχάσαμε τι έγινε στην Γαλλία;

Α
Α
Είμαστε κοντά κι όμως χαμένοι. Άνθρωποι μόνοι. Ξεχασμένοι σε στιγμές και μετέωροι. Κρυμμένοι, ο καθένας στο δικό του κόσμο, στο δικό του όνειρο, στη δική του ζωή. Αποκομμένοι από ό,τι δε μας ακουμπά. Πλέον, τίποτα δε μας ακουμπά! Ζούμε ή πολύ καλύτερα, επιβιώνουμε, για να διατηρήσουμε το είναι μας. Ο διπλανός μας είναι άγνωστος. Έχουμε αρκεστεί σε ένα γυάλινο καθρέπτη, ο οποίος αντικατρωπτίζει λάθος τον εαυτό μας. Ούτε βαθιά μέσα μας δεν μπορούμε να βρούμε το αληθινό προφίλ μας. Όσο κι αν σκαλίσουμε τα μύχια της ψυχής, τα θέλω μας κρύβονται κι εμείς σταματάμε να προσπαθούμε.

Κι αφού, πλέον, δεν πολεμάμε για να κερδίσουμε το ίδιο μας το εγώ, δε θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του άλλου. Ας μη γινόμαστε όμως κωμικοί, δεν ανήκουμε στην κατηγορία των μοναχικών λύκων. Μας τρομάζει η μοναξιά. Αναζητάμε αδιάκοπα, δυο χέρια να στηριχτούμε, ένα αποκούμπι, αλλά κανείς δεν πέφτει τόσο χαμηλά. Γιατί αυτό πιστεύουμε: πως η βοήθεια είναι σημείο αδυναμίας. Ποιοι, εμείς οι υπερήρωες δε θέλουμε κανέναν, δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Συνηθίσαμε να συζητάμε δυνατά με τον εαυτά μας κι αυτό δε μας παραξενεύει. Δεν δημιουργεί καμία εντύπωση το γεγονός, πως όλοι παραμιλάμε, γιατί δεν έχουμε κανέναν να πούμε δυο λέξεις από καρδιάς. Ξεχνάμε πάλι πως ο άνθρωπος, μόνο στον άνθρωπο, δύναται να στηριχτεί και να ελπίζει.

Κι όπως για όλα υπάρχει η στιγμή του τέλους, έτσι φτάνει και η βίαιη διακοπή του παραπάνω φαινομένου. Ούτε ο υπερκαταναλωτισμός, ούτε η απουσία ελεύθερου χρόνου ή η μηχανοποίηση και τυποποίηση των πάντων, ούτε η απραξία και η αδράνεια συμπεριλαμβάνονται στις αίτιες. Ούτε ο ναρκισσισμός, ο υλικός ευδαιμονισμός και ο εγωκεντρισμός ανήκουν στις αφορμές. Ο πόλεμος! Αυτός χωρίζει κι αυτός ενώνει. Η τρομοκρατία, ο φανατισμός και η βία. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτές οι τόσο αρνητικά φορτισμένες λέξεις φέρνουν κοντά το ανθρώπινο γένος. Πώς είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο να χάνουμε αυτό που μας προσφέρεται, για να καταλάβουμε πόσο το έχουμε ανάγκη; Γιατί να χρειαζόμαστε ένα τόσο ισχυρό ταρακούνημα, για να βγούμε από το μοναχικό κόσμο των ονείρων μας; Γιατί να γινόμαστε τέτοιοι, άραγε; Ό, τι κι αν μας οδήγησε εκεί, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Τα αίτια είναι εσωτερικά και ο καθένας πρέπει να τα αναζητήσει και να τα διαμορφώσει μόνος του. Το τώρα όμως, μας χρειάζεται όλους.

Κανείς δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής 13/11. Σχεδόν ένα χρόνο πριν. Κανένας δε θα μπορούσε να κρύψει το φόβο του για το αβέβαιο μέλλον. Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν πνιγεί από άρθρα, εικόνες, βίντεο και λόγια για τους πάσχοντες Γάλλους. Ολόκληρη η οικουμένη έτρεμε, μήπως και το αύριο που ξημέρωνε θα ήταν παρόμοιο με εκείνο του Σαββάτου στη Γαλλία. Ακολούθησαν κι άλλα χτυπήματα, κι άλλες εικόνες φρίκης. Όλοι θρηνούμε. Τώρα νοιώθουμε άνθρωποι. Τώρα νοιαζόμαστε. Ο φόβος υποκινεί την κάθε σκέψη και δεν καταφέρνουμε να χαλιναγωγήσουμε την αγωνία μας. Κάποιοι πολεμούν την ανθρωπότητα. Το ανθρώπινο είδος, που ο καθένας ξέχασε και παραμέλησε. Εμείς δημιουργήσαμε το χάσμα και γίναμε η αφορμή. Εμείς που αδιαφορήσαμε για τον διπλανό μας. Τώρα τον θυμόμαστε. ΑΥΡΙΟ; Αυτό είναι το ερώτημα. Αν ξεχνάμε και πάλι ο πόλεμος καραδοκεί. Περιμένει τη λάθος κίνηση. Θα επιτρέψουμε στην ειρήνη να πεθάνει;

Δεν υπάρχουν Γάλλοι, Σύριοι, Έλληνες, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι.
Υπάρχουν άνθρωποι!
Νοιάζομαι για τον δίπλα.
Αποδέχομαι το διαφορετικό.
Αγαπώ τον κόσμο...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Μαρία Φόλιου

Να ζεις την κάθε σου στιγμή. Το κάθε λεπτό. Την κάθε μέρα, με το... περισσότερα


Σοκ

Je suis άνθρωπος...

Οι χούντες μικρό μου...

«Δεν φοβόμαστε το γεγονός ότι είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία»

Ρατσιστική βία: ώρα μηδέν

Το κόκκινο του Πάσχα και της ενοχής μας...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.