Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Υπάρχει και το αλλά…

Α
Α
%22People%22%20by%20Raskolnick%2C%20creative%20commons
Το περίφημο «τρίγωνο της διαπλοκής», που στην πραγματικότητα είναι πολύγωνο, κατατρώει το μεδούλι αυτής της χώρας, προ γενέσεως ακόμα, του αποτυχημένου μας κράτους. Όποιος μπει στον κόπο να θυμηθεί την ιστορία των λεγόμενων δανείων της ανεξαρτησίας και του τρόπου που τα διαχειρίστηκαν οι πρόγονοί μας, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το φριχτό αυτό γεγονός.

Αλλά ας μην κοιτάμε πίσω και καλύτερα να μείνουμε στο σήμερα, μήπως μπορέσουμε κάποια στιγμή, να κοιτάξουμε και μπροστά.

Σήμερα, που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, η αντιμετώπισή της διαπλοκής έχει γίνει η καραμέλα στα στόματα όλων, ανεξαιρέτως, των κομμάτων που στεγάζει τούτη η πολιτική παράγκα, που λέγεται «Βουλή των Ελλήνων».

Αυτό το πιπίλισμα της καραμέλας έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά περισσότερο γέλιο –ή κλάμα, αν θέλετε- προκαλούν οι φαιδροί ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης περί κάθαρσης (sic) του τοπίου.
Είναι αυτοί, οι ίδιοι, που εξέθρεψαν αυτό το αηδιαστικό σύστημα, το οποίο ασφαλώς δεν θέλουν να αλλάξει στο παραμικρό, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να τους αναπαράγει από παππού προς εγγονό και στο μέλλον, έτσι όπως γινόταν και στο παρελθόν. Ένα συνονθύλευμα υπόλογων πολιτικών απατεώνων, κατάπτυστων δειγμάτων από αποτυχημένα γεννοβολήματα της συμφοράς, ένας ανυπόφορος εσμός θεραπόντων του παρασιτισμού και αχαρακτήριστων πλαστογράφων της κοινής λογικής.

Για γέλια –ή για κλάματα αν θέλετε- είναι και οι πιθηκισμοί των συμπαραστατών της κυβέρνησης των συριζανεξελοικολόγων. Περισσότερο για κλάματα, γιατί ήμασταν πολλοί οι αφελείς,  που τους πρώτους μήνες του 2015, περιμέναμε και ελπίζαμε άλλα πράγματα, από την κυβέρνηση που προέκυψε τον προπερασμένο Ιανουάριο. Μετά, καταλάβαμε…

Αλλά να μείνουμε στο σήμερα λέμε, παρατηρώντας την αδέξια προσπάθεια που επιχειρεί η φαιδρή μας κυβέρνηση, προκειμένου να προκρίνει νέους εργολάβους στους θέσεις των παλιών εθνικών μας νταβατζήδων.  Μέσα από την φαιδρότητα των αριστεροαδέξιων, άρχισαν, αποσπασματικά πάντα, να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, διάφορες καταγγελίες, αναφορικά με τη δανειοδότηση των εταιρειών Καλογρίτσα από την Attica Bank. Το κουβάρι είναι μπλεγμένο, οι διαρροές επιλεκτικές και ένα μόνο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια, προς το παρόν: το φαγοπότι στη μικρή αυτή τράπεζα είναι διαχρονικό και εμπλέκεται ολόκληρος ο εσμός των επίδοξων σωτήρων μας. Αν η υπόθεση δεν πνιγεί, όπως τόσες άλλες, μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων και το βούρκο της ελληνικής «δικαιοσύνης», που εξαντλεί την αυστηρότητά της στις καθαρίστριες, τότε πολλά έχουμε να μάθουμε –αλλά σιγά μην ξετυλιχτεί το κουβάρι.

Εν τω μεταξύ, φαντάζεται κανείς τι φαγοπότι γινόταν –και πιθανώς συνεχίζει να γίνεται- στις μεγάλες, τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. Τράπεζες με διοικήσεις σαν αυτή της τράπεζας Αττικής ή της Αγροτικής Τράπεζας. Φαγοπότι που επεκτείνεται ατιμώρητο και στα περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα, πάντα με ευθύνη της σκοτεινής Τράπεζας της Ελλάδας.

Αλήθεια, παρενθετικά μιλώντας, είναι αστείο να διαβάζει κανείς ότι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν στο τιμόνι της Αγροτικής Τράπεζας την εποχή που την εκτελούσε ο νυν κεντρικός τραπεζίτης,  ο ίδιος αυτός, που αντί για να στηρίξει έμπρακτα το τραπεζικό σύστημα που τον τάιζε, έστελνε εκείνη την εποχή, τις παχυλές του καταθέσεις στο εξωτερικό, ο ίδιος κλήθηκε σήμερα να βάλει, υποτίθεται, τάξη στην Attica Bank!

Πάλι παρελθοντολογούμε, αλλά είναι ο βίος και η πολιτεία των ανθρώπων που μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν, που το επιτάσσει. Διότι, αξίζει να το καταλάβουμε καλά, ότι με τούτους εδώ τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς, πατριώτες και οικολόγους, που μας κάθισαν στους σβέρκους, τίποτα άλλο δε γίνεται, παρά μόνο που άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι αρχίζουμε να το καταλαβαίνουμε. Αλλά, υπάρχει και το αλλά…
Alexandros Raskolnick, 28/09/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Alexandros Raskolnick

O Raskolnick γεννήθηκε στα Χανιά. Έζησε σε διάφορα μέρη, δουλεύο... περισσότερα


Το αίσχος του «Όλοι μαζί μπορούμε»

Λ7 υπάρχουν!

Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Όταν έρχεται ο Σεπτέμβρης στη Θεσσαλονίκη

Ευχαριστώ κύριε Στουρνάρα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.