Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ψεύτικες ανάγκες

Α
Α
Kurt Ernst
Στη διαμόρφωση των προβλημάτων μας πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν όλα εκείνα τα μέσα που προσπαθούν - κυρίως έμμεσα - να περάσουν μηνύματα όπως η τηλεόραση, οι διαφημίσεις, το internet, το ραδιόφωνο, ο τύπος κλπ. Δυστυχώς, βλέπουμε να περνάνε, πρώτα απ’ όλα στους νέους, μηνύματα γρήγορα, αφιλτράριστα και εν τέλει καταστροφικά, τα οποία λυγίζουν ακόμη και τα πιο ισχυρά μυαλά.

Με προβληματίζει και ταυτόχρονα με εξαγριώνει όταν βλέπω, π.χ. σε διαφημίσεις, μια κατά κανόνα πεντάμορφη και πλούσια γυναίκα να κρατάει ένα "ωραιότατο" τσιγάρο, περνώντας το ψευδές μήνυμα πως ο άνθρωπος το χρειάζεται και πως θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα. Βλέπω σε video clip παιδιά να παίρνουν ναρκωτικά, να πίνουν μέχρι να μεθύσουν, να οργιάζουν... Όλα αυτά να παρουσιάζονται ως η εύκολη λύση, η απάντηση σε όλα τα προβλήματα της ζωής μας.

Ξεφυλλίζοντας περιοδικά, καταλήγεις στο συμπέρασμα πως αν έχεις αυτοκίνητα, σπίτια, εξοχικά, ακριβό ρολόι και ρούχα-παπούτσια έχεις λύσει όλα σου τα προβλήματα. Βλέπω ανθρώπους - θέλω πάρα πολύ να τους χαρακτηρίσω, άλλα δεν μου το επιτρέπω - να απαξιώνουν άλλους, μόνο και μόνο γιατί δεν είναι ή δεν μπορούν να είναι θύματα αυτής της "λογικής".

Τέλος, διαβάζω σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πως το μόνο που χρειάζονται κάποιοι άνθρωποι είναι το σεξ. Σεξ για να βουλώσουν αυτές τις μικρές τρύπες στην καρδιά τους, τρύπες που έχει δημιουργήσει στο κεφάλι τους η έλλειψη κριτικής σκέψης και η παράδοση στην προαναφερθείσα "λογική".

Και αναρωτιέμεαι: γιατί δέχομαι όλη αυτή την λούπα (λούπα σημαίνει επανάληψη), γιατί δεν κάνω κάτι; Ναι, δέχομαι τις δυσκολίες - δεν μπορώ να γκρεμίσω έτσι απλά μία τόσο καλά δομημένη "αυτοκρατορία" - γιατί όμως δεν κάνω κάτι για εμένα, ώστε να νιώσω εγώ καλά; Με λίγα λόγια: γιατί δεν σκεφτόμαστε πια;

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί δεν σκεφτόμαστε πια;

Είναι ένα ερώτημα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Βλέπω τον κόσμο γύρω μου να κάνει πράγματα χωρίς να σκέφτεται τίποτα. Ούτε καν σκέφτ... »

Υπάρχει τρόπος

Το πρόβλημα πολλών ανθρώπων είναι το να κατανοήσουν την έννοια του διαφορετικού.Δεν θέλω να τους κακολογώ αν επιλέγουν μια εφήμερη ζωή γεμάτ... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

άγνωστο μέλος

άρθρα μελών που επέλεξαν να αποχωρήσουν από την κοινότητα του en... περισσότερα


Στη δίνη της αυτοκαταστροφής

Ο ιός της επιθυμίας

Τίτλος έργου: Ζωή, Πρωταγωνιστής: Εσύ

Μια ανάσα, μόνο μία

Tώρα που το Μη έγινε Γάμα

Social or Anti-Social?

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.