Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


WOC - Η Απόλυτη Πρόκληση

Α
Α


World Orienteering Championship.
Στα ελληνικά : Παγκόσμιοι Αγώνες Προσανατολισμού.
Είναι το άθλημα που σου δίνουν ένα χάρτη και μια πυξίδα και πρέπει εσύ να βρεις όλες τις κρυμμένες σημαίες στο δάσος στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα άθλημα που σου προσφέρει σωματική εκγύμναση αλλά και άσκηση του μυαλού, καθώς χρειάζονται χωροταξικές γνώσεις.

Από την υπερένταση δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έπρεπε όμως, αλλιώς δεν θα είχα δυνάμεις. Ταξίδευα ξημερώματα Τετάρτης και από το άγχος κοιτούσα και ξανά κοιτούσα τα εισιτήρια, τις ώρες, τα πράγματα που είχα ετοιμάσει για να πάρω μαζί μου και πηγαινοερχόμουν στο διαμέρισμα κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις.

Φανταστείτε, εγώ από ένα μεσογειακό νησί, να έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω μόνη μου στη Σκανδιναβική Σουηδία με ενδιάμεση στάση στη Πολωνία.
Έτρεμα στην ιδέα και μόνο που το συνειδητοποίησα. Όταν έχω άγνοια για κάτι δεν φοβάμαι. Αντίθετα, το απολαμβάνω γιατί δεν γνωρίζω τι θα μου επιφέρει η τύχη. Αλλά σε αυτό το ταξίδι είχα τα πάντα προγραμματισμένα. Και αυτό με φόβιζε πολύ.

Κοίταζα το είδωλο μου μπροστά στο καθρέφτη και έπαιρνα βαθιές ανάσες. “Όλα θα πάνε καλά” επαναλάμβανα στον εαυτό μου. Μόνο οι δυνατοί μπορούν να εμψυχώσουν τους αδύνατους ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό τους. Και αυτό έκανα και εγώ.

Υπάρχουν δύο επιλογές. Η μια είναι να φτιάξεις τη ζωή σου μέσα στη ζώνη ασφαλείας σου, χωρίς προκλήσεις και απρόοπτα. Η άλλη είναι να κυνηγάς την περιπέτεια έξω από τη ζώνη ασφαλείας, να ρισκάρεις, να παθιάζεσαι. Να ζεις ! Όχι απλά να επιβιώνεις.

Φτάνοντας στη Σουηδία, χρειάστηκε να αλλάξω 3 τρένα και ένα λεωφορείο για να φτάσω στον προορισμό μου. Είχα αρκετό άγχος, αλλά όλα πήγαν μια χαρά.
Έφτασα στο camping όπου θα φιλοξενούνταν όλοι οι αθλητές. Έμενα στο ίδιο δωμάτιο με μια κοπέλα από την Κορέα και με μια κοπέλα από την Αργεντινή. Γνώρισα αθλητές από όλο τον κόσμο και συναντήθηκα με φίλους μου αθλητές που είχα γνωρίσει σε προηγούμενους αγώνες. Αίγυπτος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Μπαρμπάντος, Κορέα, Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη, οι χώρες των παιδιών που άγνωστα μεταξύ μας, γνωριστήκαμε και γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Παρόλο που δεν κατάφερε κανένας μας να διακριθεί σε αυτούς τους αγώνες - τα μετάλλια τα κέρδισαν αθλητές από τις Σκανδιναβικές χώρες -  κερδίσαμε πάρα πολλά.

Αυτό το ταξίδι με άλλαξε. Με έκανε να καταλάβω πως μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Είμαι πολύ περισσότερα από αυτά που η κοινωνία θέλει να με κάνει να πιστεύω ότι είμαι. Τελειώνοντας αυτή τη περιπέτεια έμαθα να μην φοβάμαι να χαθώ μέσα στο δάσος, έμαθα να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να έχω αυτοπεποίθηση, έμαθα να έχω άποψη και τα κότσια να υποστηρίζω την άποψη μου, έμαθα να ρισκάρω. Έμαθα να είμαι ηγέτης του εαυτού μου ! Η εμπειρία αυτή μ' έμαθε να ξεπερνώ τα όρια μου, μ' έμαθε να καλπάζω.

Να ρισκάρετε αλάνια! Πάντα στη ζωή σας να αρπάζετε τις ευκαιρίες και να μην αφήνετε λεπτό να πάει χαμένο. Ένας φίλος κάποτε μου είπε : “ Να είσαι απροσάρμοστη πάντα, όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική να τη συντρίβεις”. Κλείστε αυτά τα χαζοκούτια. Η ζωή είναι εκεί έξω. Αδράξτε τη μέρα. Να έχετε πάθος και όρεξη για ζωή. Όλοι είμαστε προορισμένοι για να λάμψουμε. Η μετριότητα δεν έκανε καλό σε κανένα.

Jasmine, 12/09/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Jasmine

Το Jasmine προέκυψε όταν μια βραδιά σε ένα τσιπουράδικο κάπου νό... περισσότερα


Εξαρτημένη σχιζοφρενής

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Πόσο για την καρδιά σου;

Προσοχή στους Φωτογραφικούς Διαγωνισμούς!

Μια ταξιδιάρικη συνέντευξη

Free and real: δεν τελειώνει...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.