Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


"Πόλεμοι" στα χρόνια της ειρήνης...

Α
Α
Οι ζωές των ανθρώπων καμιά φορά μοιάζουν με απόρθητα βασίλεια παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σε κάποια παραλία μιας μακρινής  χώρας να κοιτούν τον ορίζοντα, να βάζουν τους στρατιώτες στο φυλάκειο και εκείνοι αιμοδιψείς να στέκουν καραούλι για να εξολοθρεύσουν οποιονδήποτε εχθρό ή  ξένο πολιορκητή.

Έτσι μερικές φορές αντιλαμβάνομαι τη ζωή. Το περίβλημα, αυτό που φαίνεται προς τα έξω, σαν αύρα και συναίσθημα δεν είναι παρά το υψωμένο τείχος που φυλάει ο καθένας την πόλη του. Τι κρύβεται όμως πίσω από τα λιθάρια; Τι κρύβεται κάτω από την φαινομενικά πέτρινη ψυχή και την καρδιά που όλα τα αντέχει του ανθρώπου;

Όπως στον πόλεμο πρέπει να ξέρεις αδύναμες πτυχές και τρωτά σημεία του αντιπάλου ώστε να προετοιμάσεις κατάλληλα την υπεράσπιση σου, έτσι και στη ζωή οι άμυνες μας άλλοτε υψώνονται και ξύνουν με την άκρη τους τον ουρανό και άλλοτε πέφτουν, ισοπεδώνονται. Και αυτό, ναι, έχει να κάνει με το ποιον έχουμε απέναντι μας. Έχει να κάνει με το πως μας βλέπει κι εκείνος, μέχρι πού νομίζει ότι μπορεί να φτάσει μαζί μας.

Στους  οικείους μας ανθρώπους, στους πιο κοντινούς μας είναι το πιο εύκολο πράγμα να σηκώσουμε τον τοίχο, να είμαστε σκληροί, να πούμε όσα δεν εννοούμε, να φανούμε νικητές. Ξέρουμε πως εκείνοι θα είναι εδώ και αύριο, πάλι θα μας ακούσουν, πάλι θα υπάρχει αλισβερίσι πυρών και μετά θα επέλθει σίγουρη ανακωχή. Το ίδιο πράγμα κάθε φορά... Μέχρι την επόμενη φορά. Εκεί δεν υποκρινόμαστε, "είμαι θυμωμένος τώρα, δε ακούω καν."

Στους άλλους ανθρώπους που πηγαινοέρχονται στο χώρο που τους έχουμε εμείς παραχωρήσει στο μυαλό και την ψυχή μας, η γραμμή υπεράσπισης δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μόνο με την πραγματικότητα του μυαλού μας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκείνοι που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Είναι εκείνοι στους οποίους πρέπει να αποδείξουμε κάτι και είναι εκείνοι που πάντα ρίχνουν την πόλη μας. Όχι επειδή μας πολέμησαν, αλλά επειδή μπήκαν σαν επισκέπτες. Από εκείνους της παλαιάς κοπής που μετέφεραν πληροφορίες, έφερναν δώρα και ύστερα τα έπαιρναν πίσω. Από εκείνους που μόλις τους είδαμε, έριξαν όλες μας τις άμυνες. Υποκριθήκαμε την αντίσταση, αλλά δεν πείσαμε κανέναν. Ούτε και τον εαυτό μας. Και αυτό από μόνο του είναι κάτι που στην ιστορία αποδεικνύεται μέγα λάθος των δυναστευμένων.

Όμως αυτή η ανισότητα μόνο σε μπελάδες καταλήγει την μοίρα των ανθρώπων. Γιατί να δώσουμε πολλαπλές ευκαιρίες σε κάποιον που δε τις αξίζει; Γιατί να μη δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιον που ξέρουμε τον πραγματικό του εαυτό καλύτερα απ’τον δικό μας να μας εξηγήσει τι εννοούσε με τα λόγια του; Γιατί στεκόμαστε από μόνοι μας απέναντι στους ανθρώπους που μόνο δίπλα μας θέλουν να είναι;

Μα θέλει και ρώτημα; Τα βασίλεια πάντα άνοιγαν τις πόρτες τους μόνο στους προδότες.

%u039A%u03AC%u03C3%u03C4%u03C1%u03BF%20%u0399%u03C9%u03B1%u03BD%u03BD%u03AF%u03BD%u03C9%u03BD%2C%20%u0399%u03C9%u03AC%u03BD%u03BD%u03B9%u03BD%u03B1%2C%2018/03/2015

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γωγώ Νικολάου

Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού... Βάζω τις σκέψεις σε σειρά... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Το τέρας που λέγεται μνήμη

Τι σημαίνει να είσαι δυνατός;

Εκκλησιαστική μάζα

Η γνώση ως απάτη

Τα όνειρά σου τους φοβίζουν κι έτσι φέρονται πικρά

H πραγματική ελευθερία συνιστά την μοναξιά;

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογοςΠΡΟΣΦΑΤΑ / ΟΛΑ          BEST OF          ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΘΡΟ          ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μάουζερ στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.