Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Όσο μεγαλώνεις

Α
Α
Τελικά αυτό που λένε ότι όσο μεγαλώνεις, όλα αρχίζουν και γίνονται πολύπλοκα αρχίζω να το βλέπω κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, τόσο γύρω μου όσο και σε μένα τον ίδιο.

Όσο μεγαλώνεις, λοιπόν, μαθαίνεις να μιλάς καλύτερα για όλα αυτά που θέλεις, χωρίς να δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα. Σκέφτεσαι περισσότερο, θεωρείσαι εξυπνότερος, έχεις περισσότερες γνώσεις ρε παιδί μου. Όσο μεγαλώνεις, λένε, έχεις όλο και περισσότερες επιλογές. Μπορείς να ταξιδέψεις και να πας όπου δεν μπορούσες ως παιδί. Όσο μεγαλώνεις, όλο και περισσότερο σου δίδεται η δυνατότητα να υποδείξεις, να κρίνεις, να εξουσιάσεις, να βρίσεις, να παλέψεις και, όσο μεγαλώνεις, άλλο τόσο μικραίνει ο αριθμός εκείνων που θα σου πουν "μη!".

Γιατί όσο μεγαλώνεις, τόσο καλύτερα ξέρεις τι είναι λάθος και τι σωστό. Όσο μεγαλώνεις, τόσο οι γύρω σου σε θεωρούν σοφό και θα ζητήσουν τη συμβουλή σου πάνω σε κάτι. Τι από όλα αυτά ισχύει αναρωτιέμαι;

Εγώ, όσο μεγαλώνεις, βλέπω περισσότερο να μιλάς και λιγότερο να πράττεις. Μαέστρος στις ειδήσεις, πρώτος πρώτος ξέρεις τι έγινε χθες στην Συρία, τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα και βεβαίως τι πρόκειται να γίνει σε λίγα χρόνια στη Τουρκία. Γίναμε όλοι γνώστες, δήθεν ενημερωμένοι, λες και αυτόματα αυτό μας κάνει κοινωνικά ευαίσθητους ανθρώπους. Πρώτοι σε καταστάσεις στο Facebook  επιδεικνύοντας το άνθος του πνεύματος και την ευαισθησία μας απέναντι σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ, που μόνο σκέτες εικόνες δεν αποτελούν, και κάπως έτσι κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια, μιας και διατυμπανίσαμε και σήμερα πόσο λυπούμαστε για όλα αυτά.

Όσο μεγαλώνεις, μου θυμίζεις το χαζοκούτι που έχεις στο σπίτι σου. Τα ξέρεις όλα πια, μιλάς σαν να διαβάζεις μέσα από κάποιο βιβλίο, βουρλώνεις και λίγο το μάτι για να πείσεις και όλα good, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έβαλες σε σκέψεις τον κοσμάκη και σήμερα, θα τα μάθουν κι αυτοί σιγά σιγά για να υπερηφανευτούν αργότερα με το ίδιο ακριβώς τροπάριο.

Όσο μεγαλώνεις, ξεχνάς το παιδί που κάποτε ήσουν και λυπάμαι πολύ γι αυτό. Σκεφτόσουν λιγότερο, μιλούσες λιγότερο μα είχες ζωηράδα, θυμάσαι; δεν ένιωθες την ανάγκη να πείσεις κανέναν και για τίποτα με τα λόγια σου, παρά μόνο με τις πράξεις σου. "Κολώνω;" ρωτούσες κι αμέσως δεχόσουν τη πρόκληση. Τώρα θέλω να σε δω! Όσο μεγαλώνεις, θέλω να σε βλέπω να βελτιώνεσαι σαν ανθρωπος, μη μένεις στάσιμος. Μάθε το πρόβλημα, ενημερώσου, ναι ενημέρωσε αλλά συνέβαλλε επιτέλους, βοήθησε, μοιράσου, γίνε αλληλέγγυος για πρώτη φορά στη ζωή σου,  κόπιασε και για κάποιον που δεν είναι φίλος, γνωστός ή συγγενής που όμως, παρόλα αυτά έπεσε στην ανάγκη σου.

Όσο μεγαλώνεις, δεν σημαίνει ότι παύεις και να τρέχεις. Όλη σου η ζωή δρόμος ατελείωτος είναι απ 'την αρχή ως το τέλος και μέχρι να σε εγκαταλείψει το σώμα σου, προσπάθησε να παλεύεις. Όσο μεγαλώνεις, μη καθυσηχάζεσαι με τις γνώσεις που έχεις, όσο αυτές δεν βρίσκουν αντίκρυσμα.
Reman, 03/09/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Reman

Πρίν μιλήσεις, σκέψου και πριν σκεφτείς, άκου-διάβασε-παρατήρησε... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Τρομοκρατία είναι να μη μπορείς να κάνεις όνειρα!

Και οι απορίες συνεχίζονται

Να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά

Πόσο για την καρδιά σου;

Άλλο πρόβλημα και άλλο προβληματισμός

Αναμνήσεις!

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.