Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Πες μου μια ιστορία για το Woodstock του 1969

Α
Α
ΤΑ 70s; Όχι προφανώς και δεν τα έζησα αλλά μέχρι σήμερα στα 25 μου χρόνια συνάντησα στη ζωή μου ανθρώπους που θα ήθελαν όπως και εγώ να ζήσουν εκείνη την εποχή και να βρεθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που έγιναν το 1969.

Φυσικά αναφέρομαι στο Woodstock του 1969 που φαντάζομαι από όσα έχω διαβάσει και παρακολουθήσει επρόκειτο για μία απελευθέρωση, σωματική και ψυχική. Από πού να ξεκινήσει κανείς για τα μεγάλα μουσικά ονόματα που εμφανίστηκαν στη σκηνή εκείνο το τριήμερο (15,16,17 Αυγούστου) που έμεινε στην ιστορία.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με την μεγάλη μορφή της εποχής τον Richie Havens, ο οποίος τραγούδησε το ‘Freedom’ ένα κάλεσμα ειρήνης και απελευθέρωσης. Οι hippies προσπαθούσαν να εκφράσουν την άρνησή τους στην εντελώς συντηρητική αμερικανική κοινωνία των 60s και όλη αυτή η έκρηξη εκφράστηκε μέσω αυτής της μουσικής κουλτούρας, μέσω των παραισθησιογόνων ουσιών, του ιδιαίτερου τρόπου ντυσίματος, κόντρα σε κάθε κατεστημένο και κόντρα στον συντηρητισμό της αμερικάνικης κοινωνίας.


Ο χιπισμός εκείνη την εποχή ήταν τρόπος ζωής, στυλ ντυσίματος, έκφραση ιδεών ενάντια σε κάθε κατεστημένο. Μέσω της μουσικής οι hippies εξέφραζαν τα βαθύτερα συναισθήματά τους για την αγάπη, τη στάση τους ενάντια στον πόλεμο αλλά και την ιδιαίτερη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της ελπίδας για μια απελευθερωμένη κοινωνία από τον συντηρητισμό της εποχής εκείνης.
Όσο για την σεξουαλική απελευθέρωση δεν ήταν απλά ότι αποτελούσε μια απελευθερωτική σεξουαλική πράξη αλλά ακόμα καλύτερα μια άρνηση απέναντι στη βικτοριανή αντίληψη η οποία σχετιζόταν με το ασφυκτικό μοντέλο του γάμου και της οικογένειας.

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στο Woodstock του '69 εκφράζοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο ιδέες για την ειρήνη και τον έρωτα σε μια κοινωνία η οποία ήταν προσκολλημένη και συντηρητική στις ιδέες του παρελθόντος, μια κοινωνία η οποία ήταν σεξιστική και ρατσιστική.
Το Woodstock ήταν μια μεγάλη γιορτή της μουσικής και της ειρήνης. Οι ημέρες αυτές ήταν γεμάτες μουσική, έρωτα, ειρήνη και αγάπη. Τρεις ολόκληρες ημέρες sex, drugs and rock ‘n’ roll.

Σε μια κοινωνία που διψούσε για απελευθέρωση, το Woodstock ήρθε σαν 'από μηχανής θεός' για να αποδείξει ότι όλοι μπορούν να συνυπάρξουν με όλους χωρίς φυλετικές διακρίσεις. Εκφράστηκαν ηχηρά μηνύματα κατά του πολέμου, υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των ανθρώπων, υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης, της αγάπης και του έρωτα και εν τέλει μιας έκστασης ψυχικής και σωματικής.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Καρολίνα Τσουκαλά

Eίμαι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας μ... περισσότερα


Δύο κεραυνοί στη συνείδησή μας

O πόλεμος των κόσμων

Διαδηλώνοντας για τον Trayvon Martin

Τι απομένει από την επανάσταση;

Ψεκάστε, συλλάβετε, τελειώσατε...

«Ξυπνάμε από ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη»

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.