Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


enfoSeminar #2 Χάρτινο το καραβάκι

Α
Α


Ανατριχιάζω κάθε φορά στο άκουσμά του. Ακόμα και τώρα που έχουν μεσολαβήσει, με φόντο μια μεγάλη κρίση, η 29η, η 30η και σημαίνει η ώρα της 31ης.

Μη βιαστείς να με κατακρίνεις.

Συμφωνώ, είμαστε χώρα εφοπλιστών και ναυτικών, θα έπρεπε να ξέρουμε από φουρτούνες και μανούβρες, κι όμως οι καπεταναίοι της στεριάς, μας κάνουν πάντα να τα πληρώνουμε όλα βαπορίσια, διπλά και τρίδιπλα. Να κοιτάμε πίσω και να σκεφτόμαστε αναπάντητα αν, ίσως και μήπως. Να βλαστημούμε την ώρα και τη στιγμή.

Όμως αυτά τα μαγικά πρώτα 10 λεπτά οπτικοακουστικής ποίησης που τόνισαν την ελληνικότητα των Αγώνων, που συνέδεσαν το αρχαίο με το σύγχρονο Στάδιο, που ύμνησαν τη δωρικότητα και την ιωνικότητα του πολιτισμού μας, που αποθέωσαν το λευκό και το γαλάζιο, την ελιά και το χώμα της ελληνικής επικράτειας, υπερθεμάτισαν στο μεγαλείο της στιγμής, της ιστορίας και της μνήμης με μια μαγική μελωδία και ένα παιδικό χαμόγελο.

Travel%20-%20fdecomite
Δε θα σε αφήσω να μου σπιλώσεις λοιπόν αυτό το δεκάλεπτο με αναβολικά και μίζες, με ταγιέρ, πάρτι και βεγγαλικά, με κάμερες πίσω από θεατρινίστικα ατυχήματα, με λυσσαλέο κυνήγι χρυσών μεταλλίων και συμβολαίων, με διεθνή στελέχη Ολυμπιακών Επιτροπών ή Νομισματικών Ταμείων, με κινήσεις κάτω από οβάλ τραπέζια ή πίσω από κλειστές πόρτες, με ρημαγμένες εγκαταστάσεις και ακίνητα, με το φαγοπότι του πριν, του τότε, του μετά και του σήμερα.

Αυτό το δεκάλεπτο, έκλεινε με ένα λευκό καραβάκι σε γαλάζιο φόντο, με ένα ελληνικό κατάρτι να αρμενίζει στις θάλασσες του κόσμου. Και όλος ο κόσμος εκεί, να το χαζεύει και να το θαυμάζει. Κατέληγε με την καταπληκτική μουσική και την εμπνευσμένη σκηνοθεσία Παγκόσμιων Ελλήνων, με το χαμόγελο ενός παιδιού και μια σημαία. Λευκή σαν τα πανιά μας, τους ανεμόμυλούς μας και τους αβεστωμένους τοίχους των νησιών μας. Γαλάζια σαν τον ουρανό μας, το Αιγαίο και το Ιόνιο μας, τους ποιητές και τους μελωδούς μας.

Προτιμώ από αυτόν τον Αύγουστο να θυμάμαι τα καλά, να μου έρχεται στο στόμα η γλυκιά γεύση από όλα τα ωραία που συνέβησαν. Τον θετικό μας εαυτό. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να ξεχωρίσουμε τις όμορφες στιγμές. Είμαι σίγουρος ότι τα αρνητικά της ιστορίας θα έβρισκαν τρόπους και καλοθελητές να έρθουν στην επιφάνεια, ακόμα και χωρίς Ολυμπιακούς.

Και είμαι σίγουρος ότι σε αυτό δεν θα έφταιγε το παιχνίδι των παιδικών αναμνήσεων όλων μας, δεν θα έφταιγε το λευκό χάρτινο καραβάκι.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Νίκος Βλάχος

Διάβασα το "Μη μένεις εκτός", είδα φως και μπήκα... έτσι απλά. Μ... περισσότερα

μέρος του φακέλου
enfoSeminar #2 Καλά Διαδικτυακά Ταξίδια...Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2017 - Athens Half Marathon 2017

Τα μετάλλια και οι απόντες

Οι φίλοι του άλλου κόσμου

"Κυψέλη" πολιτισμού στην Κυψέλη

Η φωνή της ανθρωπιάς

Ο Ολλανδός ρεμπέτης των Βρυξελλών

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.