Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


enfoSeminar #2 Καλά Διαδικτυακά Ταξίδια...

Α
Α
Μια παρέα, ένα διήμερο στα Nakas Book Bazaar, ένα σεμινάριο... Οι ''γείτονες του enfo-χωριού'' εκπαιδεύονται...

enfoSeminar#2 Ταξίδια

Δεν έκανα ταξίδια μακρινά. Ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει

Μυρσίνη Σαρρή


enfo.gr
Μπορεί να ήταν ένα κυριολεκτικά καυτό Σαββατοκύριακο και με σχεδόν δεδομένες τις απουσίες, ωστόσο η διαχειριστική ομάδα του enfo.gr πραγματοποίησε πετυχημένα το δεύτερο "συγγραφικό" της σεμινάριο.

Περισσότερο σαν ένα καλό test για αντίστοιχα σεμινάρια που θα ακολουθήσουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές (ενδεχομένως ανοικτά και για κοινό πέραν του enfo.gr) και σε πείσμα των συνθηκών, ο Δημοσιογράφος και μέλος της Διαχειριστικής Ομάδας του enfo.gr, Στέφανος Μαντζαρίδης, επιμελήθηκε και παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον υλικό που συνέλεξε σε ένα διαφωτιστικό και δημιουργικό διήμερο.

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου λοιπόν, στο φιλόξενο χώρο που για δεύτερη φορά μας παραχώρησε το βιβλιοπωλείο Nakas Book Bazaar (Σταδίου και Σανταρόζα γωνία, στο Κέντρο της Αθήνας), ο εισηγητής παρουσίασε πολύτιμες πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέχουμε και πως μπορούμε να γράφουμε πιο αποδοτικά στο δυναμικό χώρο του διαδικτύου.

Η πρώτη μέρα είχε την παρουσίαση με θέμα 'Η διαδικτυακή περιπέτεια της γραφής', στην οποία εκτός από τις χρήσιμες οδηγίες που έχουν στόχο να βοηθήσουν κάθε διαδικτυακό συγγραφέα ή αρθρογράφο, είδαμε επίσης insights και πληροφορίες για το ποια άρθρα καταφέρνουν να γίνουν viral, αναδεικνύοντας κοινά στοιχεία μεταξύ των πετυχημένων άρθρων του enfo.gr σε θέματα δομής, εμφάνισης και περιεχομένου, δεδομένα τα οποία θα μπορούσαν με λίγη τύχη να κάνουν τα κείμενα μας να ξεχωρίσουν στον διαδικτυακό ωκεανό (καλώς ή κακώς, συνταγές επιτυχίας για το διαδικτυακό virality δεν υπάρχουν και ας ευαγγελίζονται κάποιοι ότι έχουν το μαγικό ραβδάκι).

Οι "γείτονες του enfo-χωριού", όπως εύστοχα παρατήρησε μία από τις συμμετέχουσες, πέραν των πληροφοριών που προαναφέραμε, κατά τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαδραστικές συγγραφικές ασκήσεις, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τη περιπέτεια της διαδικτυακής συγγραφής και επικοινωνίας, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να διασκεδάσουν και να αισθανθούν ότι το enfo.gr είναι αυτό που πραγματικά θέλει να λέει πως είναι. Δηλαδή μια "Κοινότητα", αν και διαδικτυακή όχι απρόσωπη, με πολύ αξιόλογα και δυναμικά μέλη, τα οποία συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε όλα τα μέχρι τώρα και κάθε μορφής εγχειρήματα που πραγματοποιήθηκαν (για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας).

Αυτό που έγινε κατανοητό για άλλη μια φορά, είναι πως όταν κάτι οργανώνεται με μεράκι και θετική διάθεση, μπορεί να πετύχει και να έχει ουσιαστική επίδραση στους συμμετέχοντες ακόμα και αν τα διαθέσιμα μέσα δεν είναι τα πιο προηγμένα, η τεχνoγνωσία είναι αυτή μιας μικρής αλλά αναπτυσσόμενης ομάδας και η συμμετοχή όλων είναι καθαρά σε εθελοντικό επίπεδο (από τους ανθρώπους που έχουν στήσει την πλατφόρμα και διαχειρίζονται όλο το υλικό και την επικοινωνία, μέχρι το πιο πρόσφατο μέλος που υπέβαλε σήμερα για πρώτη φορά κείμενο, δηλαδή από το μέλος mb-1 μέχρι το μέλος mb-xxxx του enfo.gr).
Και πρέπει να τονίσουμε ότι εθελοντισμός δε σημαίνει ερασιτεχνισμός, σημαίνει απλά ψυχή και όρεξη για ανιδιοτελή δημιουργία και προσφορά.

Βιβλιοπωλεία Nakas Book Bazaar σας ευχαριστούμε για την ευχάριστη φιλοξενία και την απλόχερη υποστήριξη και αυτή τη φορά.
Στέφανε, σε ευχαριστούμε εις διπλούν, τόσο για το σεμινάριο αλλά και για όσα κάνεις για το enfo.gr "πίσω από τις κάμερες".

Όπως έκλεισε και η παρουσίαση της πρώτης μέρας του σεμιναρίου, εύχομαστε 'Καλά διαδικτυακά ταξίδια' σε όλους!
enfo.gr, 27/07/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

enfo.gr

Το enfo.gr είναι τόπος ουσιαστικής επικοινωνίας και έκφρασης. Όλ... περισσότερα


H μέρα σου, Παναγιά μου

Πατρίδα μας όλη η γη...

Γιατί να υπάρχει το Pride;

Διαίσθηση

Ερωτική ιστορία: Απροσδόκητο όνειρο εκ διαδικτύου

enfoSeminar #2 Συλλογική Γραφή

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.